Czy da się wyłączyć na stałe system TCS w BJ? Przycisk TCS OFF wyłącza ale tylko do następnego rozruchu. Pytam bo podczas energicznego ruszania z miejsca (takiego w którym TCS z powodu uślizgu kół się włącza) mieszanka paliwowo-powietrzna wytworzona w moim gazomikserku zamiast lecieć prosto do komory spalania wraca do puszki filtra powietrza robiąc jej konkretne kuku
Trwałe wyłączenie TCS w 323F BJ
Strona 1 z 1
Witam!
Czy da się wyłączyć na stałe system TCS w BJ? Przycisk TCS OFF wyłącza ale tylko do następnego rozruchu. Pytam bo podczas energicznego ruszania z miejsca (takiego w którym TCS z powodu uślizgu kół się włącza) mieszanka paliwowo-powietrzna wytworzona w moim gazomikserku zamiast lecieć prosto do komory spalania wraca do puszki filtra powietrza robiąc jej konkretne kuku
Klapka przeciwwybuchowa nic nie daje.. oprócz tego, że delikatnie rozszczelnia dolot
Przy wyłączonym TCS ten problem znika zupełnie. Dlatego też do czasu rozwiązania problemu chciałbym winowajcę wyłączyć. Są jakieś sposoby?
-
benoos
po pierwsze to poprostu ruszaj płynnie, moim 130 konnym się da to i Ty dasz rade
co do tematu – masz bezpiecznik 30A pod maską po prawej (czerwony) od ABS który wyłącza cały TCS, DSC (jeżeli takowy posiadasz) i ABS... ja tak jeżdżę i mam męski samochód bez wspomagaczy
co do tematu – masz bezpiecznik 30A pod maską po prawej (czerwony) od ABS który wyłącza cały TCS, DSC (jeżeli takowy posiadasz) i ABS... ja tak jeżdżę i mam męski samochód bez wspomagaczy
gaz na mikserze w bj to pomyłka... 
- Od: 14 kwi 2011, 09:47
- Auto: 323F BJ 99 1,5 ZL
black_pablo napisał(a):gaz na mikserze w bj to pomyłka...
Jeżdżę w tej konfiguracji (BJ 1.5 + LPG II generacji od Landi Renzo) od 22 tys kilometrów.. sama instalacja ma tyle ile auto.. czyli 13lat bo montowana zaraz po zakupie we Włoszech. Prócz problemu z pierwszego postu złego słowa nie mogę powiedzieć na temat jej pracy
bikus napisał(a):po pierwsze to poprostu ruszaj płynnie, moim 130 konnym się da to i Ty dasz rade
Etap jazdy jak wariat mam już dawno za sobą
wtyku napisał(a):Zobacz czy od tego jest osobny bezpiecznik...
bikus napisał(a):bezpiecznik 30A pod maską po prawej (czerwony) od ABS który wyłącza cały TCS, DSC (jeżeli takowy posiadasz) i ABS... ja tak jeżdżę i mam męski samochód bez wspomagaczy
Zajrzę tam jutro. Dziękować
-
benoos
no to albo karteczka jak u taryfiarzy "światła" na kierownicy żeby wyłączyć samemu TCS albo ten bezpiecznik tylko wtedy tracisz też ABS...
Strona 1 z 1