Jeśli chodzi o hałas jest naprawdę cicho, kto się ze mną nie przejedzie mówi zazwyczaj "ale ona cicha jest, nie czuć w ogóle prędkości... Olej w przypadku mojego silnika raczej nie jest spalany, przynajmniej tego nie widać, nie czuć. Zdarzają się niewielkie ubytki ale za to obwiniał bym wycieki, w tym silniku lubi w kilku miejscach polecieć...
Spalanie... X9 nie należy raczej do samochodów oszczędnych tym bardziej jak ktoś ma ciężką nogę chociaż są ludzie którzy twierdzili że w jeździe miejskiej zeszli do 12l LPG... mi się nie udało. Najmniej to było chyba 14. Za to wyniki na pb jak najbardziej 12.5l w mieście jest realne. Odsyłam do wątku na temat spalania:
viewtopic.php?f=154&t=134643Skrzynia biegów... Jednym działa bez zarzutu niektórzy już po 2 remoncie... W moim aucie skrzynia ma nalatane już prawie 200 000... jeśli nikt tam nie majstrował przy liczniku kiedyś

odpukać twu jak na razie jest ok. Czasami ma humory i sobie szarpnie ale na ogół nie ma problemów. Jesli dzieję sie coś poważnego to zazwyczaj pozostaje tylko kapitalka. Więcej info znajdziesz w tym dziale:
viewtopic.php?f=154&t=25524&hilit=asbU mnie nie ma większych problemów z rdzą, jak na razie lekko pojawiła się na drzwiach kierowcy na dole od środka i w komorze silnika pod przewodami od klimatyzacji nie daleko poduszki silnika. Progi nadkola czyste podwozie też ale widziałem fotki x9 z całkowicie przeżartymi tylnymi nadkolami więc model modelowi raczej nie równy... Jest za to inny mankament blach są bardzo cienkie byle stukniecie od razu w gniota. Kiedyś się oparłem o samochód i blacha się ugięła na szczęście sama wróciła do poprzedniego kształtu...
Przy zakupie warto dobrze sprawdzić zawieszenie. Wahacze są drogie i kiepsko z dostępnością Brak zamienników tylko oryginały...