Nie ma co się oszukiwać. Nie są to nowe auta. Zawsze coś "pójdzie" nie tak
Mi szybę wymieniali w
http://www.autofenix.pl/i tak spier****** że głowa mała. 6 stów poszło się je***!! Mieli zrobić tak żeby było dobrze a wyszło jak zawsze. Mieli wyczyścić i zaimpregnować miejsce gdzie rdza się pojawiła. Jak oglądałem później to nic nie zrobili. Uszczelka wypadła po 3 dniach. Niedopasowana. Skleiłem ją tak żeby się trzymała klejem który można łatwo usunąć.
Co do kupna aut w dzisiejszych czasach to porażka. Kupiliśmy golfa, wszytko cacy. Wzięliśmy mechanika żeby sprawdził co nie co, czy abs jest itd. Jak sprawdził to nie ma ani el. reflektorów, ani abs. W tylnych szybach kołki zamiast siłowników a miały być tylko do podłączenia :/ . Amortyzatory padnięte, długo by można jeszcze wymieniać usterki.
Wg mnie najlepszym sposobem na sprawdzenie skąd woda się wlewa jest myk robiony podczas zakupu Kabrio

Jedziesz na myjnie lub z węża i polewasz auto wodą przez dość długo. Najlepiej mieć jakieś zaufanego człowieku który albo by polewał albo w środku siedział. Ja tak doszedłem że mam uszczelkę w drzwiach zagiętą i woda się lała.
Jak wcześniej wspomniałem leje mi się do bagażnika, a i w klapie przy roztopach słychać duże ilości lodu. Nie wiem czy przypadkiem jak montowali po lakierowaniu lotkę to uszczelki założyli :/ porażka totalna.
Sorry za początkowe OT