Zlot ogólnopolski 2006

Postprzez Globy » 5 lut 2006, 15:01

Globy napisał(a):...nad tym wszystkim zastanowimy sie po wybraniu lokalizacji. Dlatego PROSZE bardzo o umieszczanie w tym watku badz podawanie osobiscie do wiadomosci Koordynatorow Spotkan realnych mozliwosci/danych/kontaktow organizacyjnych a propos kolejnych lokalizacji. Obecnie mamy 2: Kazimierz/Ryki i Torun. Dzieki wszystkim za juz podane konkrety. Poza tym nasi KS pracuja nad innymi opcjami.

W tej chwili prosze o wstrzymanie – na pewno watek wniesie wiele szczegolow i doswiadczenia do tematu organizacji zlotu, ale dopiero po podsumowaniu dostepnych opcji i wyborze podstawy zlotu zajmiemy sie z jednej strony w waskiej ekipie organizacja, z drugiej dalsza dyskusja i zapisami. Na pewno zostana podjete kroki, by zapewnic mozliwie dobry kompromis rozrywkowy, bo gros z nas bedzie na tym zlocie w roli goscia. KS niedlugo okresla przyblizony termin wyboru oraz decyzji. Zapraszam do podawania kolejnych miejsc.

Bardzo prosze o zaprzestanie dalszej dyskusji zwiazanej ze szczegolami organizacji w konkretnych miejscach, a jedynie sugerowanie miejsc. Organizacja zlotu nalezy do obowiazkow Koordynatorow oraz osob zaaganzowanych/pomocnikow. Do konca lutego zostana przedstawione efekty poszukiwania miejsca zlotu.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Jerry » 5 lut 2006, 15:06

Mam nadzieje że Marcin zamknie ten temat bo jest on BEZNADZIEJNY!!!
CIĘZKO JEST KAZDEMU DOGODZIĆ!!!Zlot napewno zostanie przygotowany ale nie pod nazwą EMM!!!Dużo z Was potrafi pięknie pisać ale ile z tych osób podejmie sie pomocy przy takim spotkaniu???
W waskim gronie zostanie wybrane miejsce spotkania i jego plan a Wy dostaniecie ze dwa miesiące wczesniej termin i bedziecie mieli poprostu przyjechać!!!Jeśli nie bedzie komus odpowiadało to nie przyjedzie!!!Niestety w momencie kiedy ja i Marcin ojeliśmy władze odnośnie spotów :D skończyły sie czasy ankiet.Odpowiednio wcześniej dostaniecie wszystie informacje i łącznie z planem danego spotkania.Jedyna ankieta jaka bedzie to wstępne ustalenie terminów spotkani podkreślam WSTĘPNE bo terminy te napewno bedą troszke ruchome ze względu na okoliczności związane badz z noclegami badz z wynajeciem danego terenu.To tyle!
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 13:00

Postprzez DEVIL » 5 lut 2006, 15:14

Jerry popieram to co napisales nigdy sie nikomu nie dogodzi a i tak jest ze ludzie pisza i pisza a jak przyjdzie co do czego to nikt nie ma czasu sie zajac tym dlatego uwazam ze tak jak do tej pory bylo ze poprostu informowaliscie o tym i stawialiscie ludzi przed faktem dokonanym i to jest najlepsze kto chce i czuje taka potrzebe bycia tam to sie zjawi a komu nie zalezy to oleje i wredy latwo poznac kto jest naprawde wart bycia w Klubie i takie osoby sa godne zaufania i jezdzenia Mazda .Ja ze swojej strony w razie mozliwosci i waszej potrzeby chetnie moge pomoc
pozdrawiam
DEVIL
META SYSTEM – AUTOALARMY – GPS -KENWOOD MAGNAT AUDISON HERTZ – MONTAŻ , SPRZEDAŻ
696 442 463
RX 7 SA2 -było , 323 F BG 1992– jest , 626 Cronos 2.0 – jest
Chrysler leBaron 2,2 Tintercooler – jestPontiac TS 3,8 – jest
Forumowicz

Od: 23 mar 2005, 16:42
Auto: Mazda 626GW 2,0FS było Pontiac TS3.8 , Chrysler leBaron2,2T intercooler , Mazda RX7 SA2

Postprzez Globy » 5 lut 2006, 15:25

Czesc dyskusji zostala wydzielona i zamknieta: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=18601

Sprawa organizacji jest powierzona Koordynatorom, ktorych wspolnie wybralismy i juz wiedza, co robic <usmiech> W odpowiednim czasie zostana przedstawione dalsze informacje, tymczasem jestesmy w kontakcie z MazdaKlub.Sk.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez shady » 6 lut 2006, 00:32

Jerry napisał(a):Mam jedno pytanie bo zaczyna mnie to troszke denerwować ze..........czy koledzy z Czech organizująć EMM 2005 pytali sie nas o odległości???JEśli cokolwiek ma sie dziać to w miejscu które bedzie do tego odpowiednie a nie dla tego że jest blosko do granicy!!!

swieta racja
Hoobi Rally Team: http://www.hoobi-rt.pl
Mechanika pojazdowa ; Serwis opon. Zniżki dla mazdowiczów. http://www.h-rt-auto.firmy.net / 513 188 290
Forumowicz

Od: 23 lis 2004, 13:14
Auto: 323F GT; 121 Canvas-Top, Favorit Rally version, zielony Pickup

Postprzez shady » 6 lut 2006, 00:46

Achemenid napisał(a):shady miejsca tam jest naprawde sporo na namioty bo jak jest festiwal filmowy to do miasta przybywa okolo 10000 mlodych ludzi i wiekszosc pod namioty . Jest tam takze kilka parkingow na kilka set aut Ze wzgledu na miejsce i czas nie powino brakowac chetnach na sponsoring nawet tymi firmowymi upominkami ,Trzeba by zaklepac jeden spory pensjon na obrzezu miasteczka i wynegocjowac cene za calosc . (spora szansa bo koniec sezonu na duze upusty ) Na lotnisku super sprawa na impreze na jeden dzieni , ale trzeba sie liczyc ze sporo bedzie autami z daleka , Ludzie zmeczeni jazda , gdzie sie umyc , odpoczac przespac sie , a kobiety , dzieci , biezaca woda ,goracy posilek , herbata, kawa napoje to wszystko sa koszty i sprawy techniczne jak swiatlo biezaca woda , WC , w kazdam miasteczku jest to wszystko gotowe . Odpada mase spraw do zalatwiania . Jaki sponsor zechce byc na takiej impreze gdzie nie bedzie go widac na ulicy i latwiej takze o media, prase , radio czy TV . W miasteczku to tylko problem uzgodnienia i zawarcie umow co do miejsce czasu ,kosztow , i potrzeba tylko kilka osob do zorganizowania tego wszystkiego .

Ja bym to tak widzial to tylko moja propozycja :

18 sierpnia 2006 piatek
--------------------------------

Poczatek .
zjazd aut bylby w piatek czas obiadu
Po obiedzie to czas sponsorow , pokaz aut , konkursy , pokaz mody kobiecej . Dyskoteka , ognisko , czas na integracje .

19 sierpnia 2006 sobota .
-------------------------------
Sobota dla tych co chca sie scigac to byloby do dyspozycji od * do * lotnisko w Rykach ( czas przyblizony )

Pozostali zwiedzanie , konkursy na miejscu ,Janowiec , Kazimierz ,Wawalnica

Popoludnie dla wszystkich zawody i imprezy, czas sponsorow ,
Przejazd aut ( parada ) foto , film jak zalatwione zastano formalnosc by wjechac na rynek

Wieczorem i w nocy dyskoteka , integracja , ognisko , jakis wystep ,koncert , degustacje .

20 sierpnia 2006 niedziela
-------------------------------
Niedziela to pokazy , moze jakas wystawa , czas sponsorow ,

rozdzielenie nagrod i upominkow pamiatek .

W godzinach poobiadowych pozegnanie .
Zakoniczenie zlotu

ale ja jestem za przeciez sam pisalem zeby bylo w 2-och a kazimierz atrakcyjny:) a skoro sa miejsca na namioty to super:) Walus ma troche racji co do terminu, wczesniej by sie nie dalo??
jerry ostro tu zaczal, ale ma troche racji,
ZG fajnie by bylo blizej mnie-ja gorzow, ale tu chyba nikt by nie chcial?? choc mam pewne miejsce-plac gieldy samochodowej, obok zaraz hotel,obok dluugi pas 2psmowy asfaltu-nie do uzytku codziennego(fabryki faurecji) ale atrakcji tur. raczej malo
Mechanika pojazdowa ; Serwis opon. Zniżki dla mazdowiczów. http://www.h-rt-auto.firmy.net / 513 188 290
Forumowicz

Postprzez Pyton162 » 6 lut 2006, 14:26

co do toru w Zielonej Gorze to i owszem jest to fajny obiekt ale stanowczo za maly na taki zlot kiedys byla tam oragnizowana duza impreza i bylo chyba z 40 aut , bylo naprawde bardzo ciasno, jak by tak nagle wszyscy wyjechali na ten tor to masakra, chyba najlepszym rozwiazaniem jest lotnisko, ale wiecie mozna sprobowac, a i sasiedzi z czech i niemiec beda mieli blisko, tylko ciut gorzej z mieszkancami wschodniej Polski,, pozdro
Pyton162

Postprzez Fiveopac » 6 lut 2006, 15:47

Powtorze za Piotrkiem i sobą – Toruń. Zadajmy sobie pytanie, czy byl jakis lepiej zorganizowany i rownie kompleksowy zlot jak w Toruniu? Hotel, Lotnisko, zawody nie tylko samochodowe ale i dla "piechurów", zabawa w klubie , dyskoteka na miejscu w hotelu, nagrody, dyplomy, naklejki i to wszystko w promieniu 15 km naprawde za grosze....
Jestem w klubie od niedawna, wiec moze byl jakis taki zlot w rykach / kazimierzu.
Ale jesli nie, to zastanowmy sie czy nie warto powierzyc taka impreze ekipie (kilka osob ktore faktycznie poswieca swoj czas, nie tylko klepiac na forum) ktora juz wykazala sie profesjonalizmem i zapalem do tego co robia ?!
Te osoby są chętne, natomiast odnosze wrazenie ze sa przez klub odsuwane na margines a przez to i lokalizacja....
Ja , i wszyscy ktorzy byli w Toruniu, wiedza ze ekipa z Torunia i okolic jest w stanie stworzyc impreze na poziome światowym, a to jest chyba najwazniejsze – niezaleznie czy bedzie emm w polsce czy nie.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Grzyby » 6 lut 2006, 15:53

Fiveopac napisał(a):Ja , i wszyscy ktorzy byli w Toruniu, wiedza ze ekipa z Torunia i okolic jest w stanie stworzyc impreze na poziome światowym, a to jest chyba najwazniejsze – niezaleznie czy bedzie emm w polsce czy nie

Nic dodać, nic ująć.
Kto był ten potwierdzi. Organizacja rewelacyjna, atrakcji full, w czasie "wolnym" piękne miasto z zabytkami.
Może brutalnie to zabrzmi, ale olejmy lokalizacje blisko granicy – to nie ma sensu. Po co wyważać otwarte drzwi???
W Toruniu mamy przetarte szlaki i wszyscy (i zapaleni wyścigowcy i piechurzy) znajdą coś dla siebie.
Tak jak napisał Five
Fiveopac napisał(a):wszystko w promieniu 15 km

Pewnie gdybym miał inną sytuację z robotą podjąłbym się organizacji takiego spota w Kielcach, ale wiem że nie dam rady teraz i dlatego popieram Toruń.

Koniec, kropka.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez puzi » 6 lut 2006, 16:29

Piotruś, Five, Grzyby <spoko>
Forumowicz

Od: 16 lut 2005, 22:34

Postprzez Piotrek » 6 lut 2006, 17:09

Torun jak najbardziej OK – i niedaleko mam ;)
Forumowicz

Od: 12 maja 2004, 21:00
Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75

Postprzez Papajo » 6 lut 2006, 17:29

Fiveopac napisał(a):Ale jesli nie, to zastanowmy sie czy nie warto powierzyc taka impreze ekipie (kilka osob ktore faktycznie poswieca swoj czas, nie tylko klepiac na forum) ktora juz wykazala sie profesjonalizmem i zapalem do tego co robia ?!
Te osoby są chętne, natomiast odnosze wrazenie ze sa przez klub odsuwane na margines a przez to i lokalizacja....

FIVE – w zwiazku z tym ze to ja wypowiadałem sie hmmm nazwijmy to "przeciwko" Toruniowi <lol> chcialbym sprostować swoja wypowiedz: mianowicie NIE MAM NIC przeciwko jesusowi i spółce, co wiecej uwazam ze odwalili kawał dobrej roboty, a moja wypowiedz nie miala na celu krytykowania organizacji tamtego zlotu tylko samego miejsca czyli lotniska i hoteliku...
Uwazam ze zespoł organizacyjny jesus & co. jest [tiiit] zespolem organizacyjnym i z całą ufnością mozna powierzyc im organizacje zlotu. To tyle gwoli wyjasnienia, zeby nikt nie myslał ze ktoś tu kogoś "odsuwa" ;)
...nigdy nie zrezygnuję z marzeń...
Obrazek
Forumowicz

Od: 14 wrz 2004, 15:45
Auto: był SR13 D-Spec, jest Sky R33 Type M Spec II

Postprzez Danzet » 6 lut 2006, 22:25

Co prawda jestem tutaj nowy i czekam na oficjalne przyjęcie mnie do klubu, ale zamierzam wziąść udział w letnim zlocie więc pozwólcie, że i ja wyrażę swoje zdanie. Prześledziłem cały temat i wychodzi z niego, że najbardziej realne opcje to Ryki lub Toruń. Opinie na temat spotkań organizowanych w tych miejscach są podzielone jednakże atutem Torunia jest to, iż dostęp do sanitariatów, nocleg, wyżywienia itd nie nastręczają zbytnich trudności więc ja również skłaniam się ku opcji zlotu w Toruniu.
Początkujący

Od: 28 sty 2006, 19:59
Auto: Ford Mondeo 1,8 16v 2001r.

Postprzez mX-MEN » 6 lut 2006, 23:18

Toruń <spoko> <ok>
Forumowicz

Od: 1 lis 2005, 13:02
Auto: Xedos 6 KF '94 / B 1600 '83 / Vivaro 1,9DI '03 / Fazer1 '11 /

Postprzez shady » 7 lut 2006, 11:55

jeśli ogólnopolski to chyba rzeczywiście lepiej Toruń-bardziej na środku, i dla mnie bliżej :] ...i wyszlo ze i tak zrobilismy nieoficjalna ankiete, ale waznym przeciez jest co o danym miejscu mysla mazdowicze,czyz nie??...pozdrawiam
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 7 lut 2006, 12:12

Panowie i Panie
Naprawdę, napiszę jeszcze raz – OLEJMY LOKALIZACJĘ (czy bliżej środka czy którejśtam granicy – bzdura).

Ważne jest żeby to było miejsce gdzie można zorganizować coś porządnego.

Ja akurat do Torunia mam cholernie daleko (chociaż Crimer jeszcze dalej :) ) ale wiem, że tam będzie super.
I dlatego też tak obstawiam.

pozdr.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez shady » 7 lut 2006, 12:38

Grzyby napisał(a):Panowie i Panie
Naprawdę, napiszę jeszcze raz – OLEJMY LOKALIZACJĘ (czy bliżej środka czy którejśtam granicy – bzdura).

Ważne jest żeby to było miejsce gdzie można zorganizować coś porządnego.

Ja akurat do Torunia mam cholernie daleko (chociaż Crimer jeszcze dalej :) ) ale wiem, że tam będzie super.
I dlatego też tak obstawiam.

pozdr.

nie chodziło mi o to czy dla mnie blisko czy nie-tylko napisałem ze przy okazji mam tam blizej, byla mowa o kazimierzu i rykach, tam takze chcialem jechac, takze dla mnie rowniez najwazniejsza jest udana impreza :]
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 7 lut 2006, 12:42

Zrobię małe OT za co przepraszam.
shady – mój post nie był odpowiedzią na twój – "Panowie i Panie".
Po prostu mam już dosyć czytania (w kilku wątkach zresztą) o zlocie tak żeby ktoś miał blisko <glupek2>

shady napisał(a):dla mnie rowniez najwazniejsza jest udana impreza

i właśnie o to w tym wszystkim chodzi
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Burstner Amara 535TK

Postprzez Fiveopac » 7 lut 2006, 12:43

Zgadzam sie z calej rozciaglosci.
ZAWSZE komus bedzie gdzies daleko, wszystkich nie zadowolimy. Od tego sa inne instytucje ;)
Jesli impreza mialaby sie odbyc w Kazimierzu, nie na sprawy pojade pod warunkiem ze ogranizacja bedzie taka lub zblizona jak w Toruniu.
W zeszlym roku bez marudzenia pojechalem do Hradec Kralove bo wiedzialem ze impreza bedzie wysmienita i nie zalowalem ani zlotowki wydanej na benzyne. Wazna jest zabawa, nie odleglosc.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Achemenid » 7 lut 2006, 12:47

LUDZIE CZAS GONI A MY TU DYSKUTUJEMY JALOWO

Czesc kolegow potrzebuje planowac urlopy , czesc zbierac kase , a tu takie seimikowanie,brak dezyzji , ustalenie miejsca do konica lutego ,potem ustalenie terminu , zbiorka kto chetny do pomocy,czy pracy i co kto moze zalatwic i w czerwcu szukaj sponsorow jak wiatru w polu

A czas leci fundusze sponsorow tak samo sa planowane .

,CZY nie mozna SZANOWNI koledzy przy wladzy raz sie zebrac zrobic konferencje i ustalic szybko ,co gdzie , jak i kiedy

Przecie sa tylko 2 lakalizacje Kazimierz /Ryki oraz Torun

Naprawde to jest wazne byto szybko ustalic miejsce i termin

BO czas pracuje na nasza niekorzysc .

I przeto zwracam sie do szanownych kolegow przy wlady z apelem o jak najszybsza decyzje co do spota

[b]
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.