Moduł komfortu kierunkowskazów
1, 2
Od jakiegoś czasu lampki podświetlenia wnętrza cały czas świecą, bez względu na to czy auto zapalone, drzwi zamknięte czy otwarte.
po podłączeniu do kompa wyszło brak brak łączności z :
LCM-LIGHTING CONTROL MODUE-MT/AT
centralny sterownik-General electric module -MT/AT
wie ktoś gdzie szukać tego ustrojstwa???
po podłączeniu do kompa wyszło brak brak łączności z :
LCM-LIGHTING CONTROL MODUE-MT/AT
centralny sterownik-General electric module -MT/AT
wie ktoś gdzie szukać tego ustrojstwa???
- Od: 15 paź 2007, 18:35
proponuję poszukać pod zegarami 
MAZDA 3 Mazda 6 CZĘŚCI TEL 790 370 150
być może popsuł się włącznik w drzwiach – spróbuj odpinać pojedynczo włączniki może coś znajdziesz
jest też włączniki przy zamku przednim i w zamku klapy tylnej
jest też włączniki przy zamku przednim i w zamku klapy tylnej
MAZDA 3 Mazda 6 CZĘŚCI TEL 790 370 150
Każdy włącznik w drzwiach jest sprawny bo kontrolka od otwartych drzwi działa, a w bagażniku światełko działa poprawnie przy otwieraniu i zamykaniu klapy.
Przytrafiło mi się to dawno temu tylko nigdy nie miałem czasu tego zrobić ale dobrze pamiętam jak to się stało czyli:
miałem włączone światła postojowe i w momencie przełączenia świateł na drogowe (ksenony) prawdopodobnie drzwi jeszcze nie były zamknięte, światełka w całym autku zaświeciły się i świecą do dnia dzisiejszego oprócz bagażnika.
Byłem na serwisie i powiedzieli że poszło przepięcie z prawej lampy.
Przytrafiło mi się to dawno temu tylko nigdy nie miałem czasu tego zrobić ale dobrze pamiętam jak to się stało czyli:
miałem włączone światła postojowe i w momencie przełączenia świateł na drogowe (ksenony) prawdopodobnie drzwi jeszcze nie były zamknięte, światełka w całym autku zaświeciły się i świecą do dnia dzisiejszego oprócz bagażnika.
Byłem na serwisie i powiedzieli że poszło przepięcie z prawej lampy.
- Od: 15 paź 2007, 18:35
Jak przepięcie to raczej moduł a nie zwarcie po drodze.
I wg mnie taka opcja jest lepsza bo po wymianie modułu będzie ok, a zwarcie ..... niewątpliwie mozna samemu poszukać bez płacenia ale się narobisz i nie wiadomo czy efekt będzie.
I wg mnie taka opcja jest lepsza bo po wymianie modułu będzie ok, a zwarcie ..... niewątpliwie mozna samemu poszukać bez płacenia ale się narobisz i nie wiadomo czy efekt będzie.
Benzyna ... paliwo idealne.
..................ale...................
....Teraz smakuję diesla....
..................ale...................
....Teraz smakuję diesla....
- Od: 14 kwi 2009, 09:17
- Auto: M6
Witam,
Poszukuje modulu komfortu do mazdy 6 z 2006r. Wiem, ze w autach grupy VAG jest cos takiego i pozwala sie programowac. Ja w swojej Mazdzie mam otwieranie i domykanie szyb z oryginalnego pilota, ale nigdzie nie znalazlem informacji, czy mam programowalny modul komfortu (w autach VAG, funkcje szyb obsluguje ten modul).
Jesli ktos ma informacje na jego temat, to poprosze o wskazowke, gdzie go szukac i jak zaprogramowac, jesli go nie mam, to moze ktos poleci jakis dobry modul, ktory bedzie obslugiwal nastepujace funkcje:
– bezpieczny kierunkowskaz (3 migniecia zamiast 1 po dotknieciu manetki)
– funkcja living home (doswietlanie drogi do domu)
– ryglowanie zamkow w drzwiach po ruszeniu autem.
W sieci jest duzo modulow tego typu, ale nie znalazlem, ktory by mial dokladnie taka funkcjonalnosc
Z gory dziekuje za pomoc
Poszukuje modulu komfortu do mazdy 6 z 2006r. Wiem, ze w autach grupy VAG jest cos takiego i pozwala sie programowac. Ja w swojej Mazdzie mam otwieranie i domykanie szyb z oryginalnego pilota, ale nigdzie nie znalazlem informacji, czy mam programowalny modul komfortu (w autach VAG, funkcje szyb obsluguje ten modul).
Jesli ktos ma informacje na jego temat, to poprosze o wskazowke, gdzie go szukac i jak zaprogramowac, jesli go nie mam, to moze ktos poleci jakis dobry modul, ktory bedzie obslugiwal nastepujace funkcje:
– bezpieczny kierunkowskaz (3 migniecia zamiast 1 po dotknieciu manetki)
– funkcja living home (doswietlanie drogi do domu)
– ryglowanie zamkow w drzwiach po ruszeniu autem.
W sieci jest duzo modulow tego typu, ale nie znalazlem, ktory by mial dokladnie taka funkcjonalnosc
Z gory dziekuje za pomoc
skills don't go hand in hand with money
- Od: 17 lis 2011, 11:10
- Auto: była:Mazda 6 kombi FL, 2005/06r, 2.0 147KM benzyna
Jest:Mazda 6 GH kombi, 2008, 2.5 170KM Top
Kolego za dużo chcesz na raz. W M6 nie da się włączyć takich rzeczy. W sieci znajduje się dużo modułów które obsługują doświetlanie drogi i jak to nazwałeś bezpieczny kierunkowskaz ale wszystko później trzeba podłączyć.
Co do ryglowania zamków przy skrzyniach automatycznych to jest norma w manualnych jest problem. Ewentualnie można sobie dokupić jakiś autoalarm który wysteruje centralny zamek i włączyć opcję ryglowania np po 20sek od uruchomienia, ale na dłuższą metę opcja jest uciążliwa.
Co do ryglowania zamków przy skrzyniach automatycznych to jest norma w manualnych jest problem. Ewentualnie można sobie dokupić jakiś autoalarm który wysteruje centralny zamek i włączyć opcję ryglowania np po 20sek od uruchomienia, ale na dłuższą metę opcja jest uciążliwa.
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
łączę z istniejącym wątkiem, a na przyszłość proszę o stosowanie się do naszych forumowych zasad:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
marex napisał(a):ale na dłuższą metę opcja jest uciążliwa.
A wg mnie ma też swój duży minus. Podczas wypadku i uszkodzenia takiego modułu lub braku zasilania zamki nie zostaną otwarte. Plus oczywiście taki, że wyeliminujemy możliwość zabawy z GTA:

Odnosnie niebezpieczenstwa zwiazanego z ryglowaniem zamkow, to nie moze to byc az tak niebezpieczne podczas wypadku, skoro montuja to na chwile obecna w wiekszosci nowych aut (chyba, ze system jest zintegrowany np. z poduszkami powietrznymi i w razie wybuchu, otwiera zamki -to tylko moja teoria, nie wiem jak to dziala w praktyce).
Poza tym, z zamknietymi drzwiami czuje sie bezpieczniej w korkach
Jak sie przedstawia sytuacja w przypadku kolizji gdy samodzielnie zarygluje drzwi od srodka? Otworza sie czy pozostana zamkniete? Jesli zamkniete, nie widze roznicy pomiedzy autoryglowaniem a jak zamykam sam. Automat jest jednak wygodniejszy
Podsumowujac, nie mam co liczyc na modul, ktory bedzie mial taka funkcjonalnosc jak potrzebuje. W takim razie musze sie obejsc jedynie z doswietlaniem drogi do domu i "bezpiecznym kierunkowskazem" czyli cos nastepujacego:
http://allegro.pl/modul-komfortu-kierunkowskazow-1x-3x-comming-home-i2987717540.html
Jesli jednka ktos z forumowiczow wpadnie na pomysl jak rozwiazac problem z zamkami, bede wdzieczny za odpowiedz.
Poza tym, z zamknietymi drzwiami czuje sie bezpieczniej w korkach
Jak sie przedstawia sytuacja w przypadku kolizji gdy samodzielnie zarygluje drzwi od srodka? Otworza sie czy pozostana zamkniete? Jesli zamkniete, nie widze roznicy pomiedzy autoryglowaniem a jak zamykam sam. Automat jest jednak wygodniejszy
Podsumowujac, nie mam co liczyc na modul, ktory bedzie mial taka funkcjonalnosc jak potrzebuje. W takim razie musze sie obejsc jedynie z doswietlaniem drogi do domu i "bezpiecznym kierunkowskazem" czyli cos nastepujacego:

Jesli jednka ktos z forumowiczow wpadnie na pomysl jak rozwiazac problem z zamkami, bede wdzieczny za odpowiedz.
Nie wiem jak dokładnie jest to rozwiązane w nowych samochodach. Spotkałem się z jedną, a słyszałem o kilku, w których po kolizji zamki "nie puściły" i nie obyło się bez straży pożarnej. Także mnie jest dobrze jak jestem pootwierany
jak ktoś będzie mnie chciał wyciągnąć za wszelką cenę z samochodu, to zrobi to tak, że sam wyjdę...

Za mna to przemawia kolego, ale znam osoby, ktore panicznie sie boja otwarcia drzwi przez kogos z zewnatrz (nie pytaj kto i po co – nalezy ten fakt zaakceptowac i tyle).
Dzieki w takim razie za rzeczowe wytlumaczenie sytuacji, juz nie nie upieram za ryglowaniem zamkow, montuje ten podul powyzej i wystarczy.
Dzieki w takim razie za rzeczowe wytlumaczenie sytuacji, juz nie nie upieram za ryglowaniem zamkow, montuje ten podul powyzej i wystarczy.
Spokojnie, wyraziłem tylko swoją opinię 

Nie mam kolego Twojej wypowiedzi za zle, kazdy ma prawo do swojej opinii i w zadnym wypadku nie poczulem sie urazany, wrecz przeciwnie, przejrzalem na oczy. Kupilem modul tylko doswietlania drogi do domu, bez zbednych bajerow. Chociaz skladany w Polsce, bo ten co wczesniej mialem kupic to niestety chinczyk 
1, 2