Data 1szej. rej. w kraju(Polska) 2009.10.22
Silik 2.0 v6 24V
Moc 144 KM
Paliwo benz. +lpg
Skrzynia manualna
Kolor Z6 szary graphite miki
Wnętrze siwa skóra CAO OFF-czarny
Moja Madzia

Witam Was wszystkich serdecznie. Madzia kupiona 09.09.09 od pierwszych właścicieli w Polsce. Z Niemiec wyemigrowała w 2007r.we wrześniu z przebiegiem ok.212tyś.km . Przy przebiegu 213951km dnia 09.10.2007 została wyposażona w instalację lpg i przy tej okazji został zmieniony rozrząd. Jako ciekawostkę dodam iż właściciele pojechali Nią osobiście pod kościół, gdzie przysięgali sobie miłość, wierność i... takie tam

fota w dniu moich urodzin

Na początku miałem mieszane uczucia co do v6, 2.0 R4 w MK1ciągło dość przyjemie od 2tyś obr/min. Do Madzi podszedłem z należytym szacukiem i nie kręciłem jej wysoko, ale kolejna przejażdżka wzbudziła ciekawość i okazało się ,że tam gdzie kończy się moc w MK1 v6 dopiero się rozkręca, po 4tyś obr/min aż mnie gęsia skórka się pojawiła na rękach i nie tylko

Wcale nie żałuję zakupu i dziękuję żonie za to mendzenie o xedosie. Brata mojego wogóle nie musiałem jakoś przekonywać do zakupu xedosa wystarczy że się przewiózł kawałek i od października 2010 są już dwa xedosy w rodzinie.
Madzią wożę się już ponad 3 latka i nie myślę o zmianie auta. Troszeczkę tylko wnętrze zmieniłem, felgi zamontowałem i car audio dołożyłem swoje. Ogólnie to jestem bardzo zadowolony choć miałem parę nieprzyjemnych sytuacji z Madzią, otóż w listopadzie 2009 przyjąłem sarenkę na maskę (zderzak, maska, atrapa i lewy reflektor do wymiany),

a rok później pies (zderzak, reflektor prawy). W zeszłym roku w marcu student w katowicach nubirą skasował Madzi prawy przedni błotnik,

a w czerwcu pani w toyocie yaris zdeformowała prawy tył (lampa tylna kpl. ,zderzak tylny, klepanie tylnego błotnika).

w zasadzie nic groźnego parę razy młoteczkiem i jest jak nowa
Można by powiedzieć, że Madzia jest jakby pechowa troszeczkę i po ostatnim zdarzeniu chciałem się jej pozbyć, ale człowiek ma za miękkie serce. Fakt jest jeden – i tak kobieta mnie wykończy, czy to będzie moja żona czy Madzia

Obok mojej Madzi stoi xed mojego brata

WYPOSAŻENIE STANDARD
-klimatyzacja
-webasto
-skórzana tapicerka
-centralny zamek
-podświetlana stacyjka i schowek
-airbag x 1
-abs
-regulowana wysokość kierowicy
-Chromowane nakładki na progi ( BUSINES )
-el. sterowane i podgrzewane lusterka
-el. sterowane szyby
-el. podgrzewane fotele przód
-el. sterowany szyberdach
-el. sterowana antena
-el. regulacja wysokości świateł
WYPOSAŻENIE OD LAJCIKA
-kierownica z M6

-fote i boczki obszyte w kolorze czarno-pomarańczowym

-przekundzony tunel środkowy (lubię tę robotę
-niebiesko-pomarańczowe podświetlenie zegarów i panelu nawiewu

-lusterko wewnętrzne zmienione z siwego na czarne

-autoalarm na pilot
-alufelgi 15"

-strumienica ( która nie wniosła nic lepszego do Madzi i będzie zdemontowana, wróci też katalizator )

-tłumik końcowy z dwiema końcówkami
-short-shifter
-xenon 4300k
a jedno oko

CAR AUDIO
-radio JVC KD X-40
-głośniki przód: Magnat
-głośniki tył: Pioneer
-wzmacniacz: Lanzar OPTI 2 kanały (mostek pod subwoofer)
-skrzynia własnej konstrukcji
-głośnik obecnie jakiś za 30zł 150watt, czeka na montaż OTP OPW1009 10" 200w 30-1500hz
-kondensator BOA 1F
PLANY
-zmiana koloru nadwozia na Black
-lekka gleba -30mm
-felgi 16" jak finanse pozwolą nie jest to priorytet
-zmiana kolorystyki wn
-pomalowanie ramion wycieraczek
-lekka modyfikacja zderzaka przedniego
-aluramki na tarcze zegarów
-białe postojówki led
-podłączenie sterowania z kierownicy
-wygłuszenie drzwi i bagażnika
Na chwilę obecną to tyle będę na bierząco uzupełniał i realizował działania.