co sie dzieje z silnikiem ????pomocy
Strona 1 z 1
witam
jestem chyba nieszczesliwym posadaczem xedosa 6 (podobno jednego TAKIEGO w polsce)nie wiem ale cos napewno jest nie tak bardzo szybko sie zagrzewa i na dodatek znika olej z silnika a od spodu mokro czy ktos wie jaka uszczelka siadła i czy remont nie przedrozy kupna urzywanega silnika prawde mowiac licze na naprawe a miało byc tak idealne auto a tu klapa:(mam 2 tygodnie xedoske i nic o niej nie wiem wydawało mi sie ze podstawowe informacje posiadam a sie okazuje ze nie wiem nawet jak sie chłodnice odpowietrza..prosiłbym o pomoc..
jestem chyba nieszczesliwym posadaczem xedosa 6 (podobno jednego TAKIEGO w polsce)nie wiem ale cos napewno jest nie tak bardzo szybko sie zagrzewa i na dodatek znika olej z silnika a od spodu mokro czy ktos wie jaka uszczelka siadła i czy remont nie przedrozy kupna urzywanega silnika prawde mowiac licze na naprawe a miało byc tak idealne auto a tu klapa:(mam 2 tygodnie xedoske i nic o niej nie wiem wydawało mi sie ze podstawowe informacje posiadam a sie okazuje ze nie wiem nawet jak sie chłodnice odpowietrza..prosiłbym o pomoc..
- Od: 1 lut 2006, 23:37
- Auto: 1.5 16v
beatles – przykro mi z powodu problemów z samochodem, ale napisz może konkretnie co cię interesuje.
Na tym forum dostaniesz wszystkie (mam nadzieję) informacje, ale stosuj się również do regulaminu.
Wiele usterek w samochodach się powtarza, możesz zawsze użyć wyszukiwarki.
Co do ubytku oleju, to jeżeli gdzieś cieknie to dobrze (gorzej by było gdyby go ubywało, a nie ciekło)
Zlokalizuj miejsce wycieku i wtedy pogadamy.
a przegrzewa się? Jeżeli nie to spokomajonez – czym się martwisz?
Na tym forum dostaniesz wszystkie (mam nadzieję) informacje, ale stosuj się również do regulaminu.
Wiele usterek w samochodach się powtarza, możesz zawsze użyć wyszukiwarki.
Co do ubytku oleju, to jeżeli gdzieś cieknie to dobrze (gorzej by było gdyby go ubywało, a nie ciekło)
Zlokalizuj miejsce wycieku i wtedy pogadamy.
beatles napisał(a):nie wiem ale cos napewno jest nie tak bardzo szybko sie zagrzewa
a przegrzewa się? Jeżeli nie to spokomajonez – czym się martwisz?

Pokochaj funkcję szukaj, a dowiesz się znacznie więcej.
Wyciekający olej nie musi oznaczać remontu silnika. Może wydostaje się on akurat spod pokrywy zaworowej, lub też z otworu czujnika ciśnienia, itp. Nie zawsze diabeł taki straszny, na jakiego wygląda...
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Przy niewielkich ubytkach dolewasz do zbiorniczka wyrównawczego. Przy wymianie płynu lub większych ubytkach dolewasz bezpośrednio do chłodnicy przez korek na niej.
Hejka
GofNet
Hejka
GofNet
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
sorki za OT ale nie mogłem się powstrzymać
Mój znajomy mechanik zawsze mówi "Jak cieknie to dobrze...
To znaczy że jest"
Grzyby napisał(a):Zlokalizuj miejsce wycieku i wtedy pogadamy
Mój znajomy mechanik zawsze mówi "Jak cieknie to dobrze...
To znaczy że jest"

to zalezy gdzie sa galewice – jesli blisko W-wy, dzwon do Jaksy i umawiaj sie 
- Od: 14 kwi 2005, 21:44
- Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS
beatles napisał(a):aha jest moze jakis prosty sposob na sprawdzenie szczelnosci silnika
o jaki rodzaj szczelności ci chodzi?
Jeżeli o wycieki oleju to wystarczy kanał i lampa (i patrzeć skąd cieknie).
Jeżeli masz na myśli kompresję to warsztat z odpowiednim wyposażeniem.
oki jakos sie udało
nie jest tak zle jak to oceniłem silnik jest oki ale nadal nie wiem gdzie olej znika uszczelka pod głowica tez jest oki a jezeli chodzi o grzanie sie sil. to było za mało podobno płynu i nieszczelne korki zobaczymy nzrazie mam jezdzic i sprawdzac poziom oleiu i poziom płynu chłodniczedo czy ktos mogłby sie wypowiedziec ?

- Od: 1 lut 2006, 23:37
- Auto: 1.5 16v
mógłby
Ciekawa diagnoza, ale w zasadzie to racja.
Jeździć i sprawdzać – jak będzie coś niepokojącego to szybko zauważysz.
Ciekawa diagnoza, ale w zasadzie to racja.
Jeździć i sprawdzać – jak będzie coś niepokojącego to szybko zauważysz.
pytanie czy po dłuższym np.przez noc po, uruchomieniu silnika i lekkim dodaniu gazu (wyjeżdrzasz z garażu ) zadymi z komina na niebiesko jesli tak to czeka cię remoncik KF-ki . jeśli nie to na 90% cieknie z pod pokryw zawoów kupno nowych uszczelek po 20 zyli nie załatwia sprawy problem jest w samych pokrywach . jeśli chodzi o remont KF- ki jestem na tym właśnie etapie i cennik mam opanowany . Przy własnym wykonaniu dużo zależy od tego ile padniętych jest popychaczy zawor al, cena max- 2000 w samych częściach posiadam dane co do silnika nizbędne luzy wdłużne owal cylindra itp.
to do roboty .
-
Gość
Strona 1 z 1