Centralny zamek 626 GE – pytania, problemy, usterki
http://zapodaj.net/681c52cee7d0.jpg.html
http://zapodaj.net/1fd4313f3da6.jpg.html
http://zapodaj.net/a21be43587e0.jpg.html
http://zapodaj.net/1fd4313f3da6.jpg.html
http://zapodaj.net/a21be43587e0.jpg.html
jakby co, to moje gadu – 12586745
- Od: 22 cze 2010, 11:47
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16V FS 1993r.
Kierunki to możesz pod przerywacz dać , jest z lewej strony kierownicy od spodu montowany na takiej blaszce. Jak mnie pamięć nie myli dwa zielone przewody plusowe prawa i lewa strona oczywiście podłącz przez diode chyba ze masz z centralki dwa plusy.
Witam wszystkich miłośników marki Mazda.
Aby nie zakładać nowego wątku, dołączę się do istniejącego o podobnej tematyce. Jestem posiadaczem Mazdy 626 GE. Moje autko nie posiada alarmu. Od dłuższego czas myślę o założeniu czegoś takiego. Moje pytanie dotyczy pilota alarmu / centralnego zamka. Czy posiada ktoś schemat oryginalnego pilota ? Dodatkowo chciałbym dowiedzieć się czy centralka alarmu / centralnego zamka jest taka sama w modelach GE i GF
Pozdrawiam
Aby nie zakładać nowego wątku, dołączę się do istniejącego o podobnej tematyce. Jestem posiadaczem Mazdy 626 GE. Moje autko nie posiada alarmu. Od dłuższego czas myślę o założeniu czegoś takiego. Moje pytanie dotyczy pilota alarmu / centralnego zamka. Czy posiada ktoś schemat oryginalnego pilota ? Dodatkowo chciałbym dowiedzieć się czy centralka alarmu / centralnego zamka jest taka sama w modelach GE i GF
-
chemik
Witam
Mam pytanie do znawców tematu ponieważ problem nurtuje mnie odkąd kupiłem swoją mazdę i proszę o wyjaśnienie mi tego problemu dotyczącego pilota c.z a szczególnie do czego to służy zaznaczone na żółto . Dodam że w moim schowku jest wejście gdzie mogę włożyć tam pilot . Początkowo myślałem że to ładowarka do baterii pilota , ale chyba raczej to nie to.

Uploaded with ImageShack.us

Mam pytanie do znawców tematu ponieważ problem nurtuje mnie odkąd kupiłem swoją mazdę i proszę o wyjaśnienie mi tego problemu dotyczącego pilota c.z a szczególnie do czego to służy zaznaczone na żółto . Dodam że w moim schowku jest wejście gdzie mogę włożyć tam pilot . Początkowo myślałem że to ładowarka do baterii pilota , ale chyba raczej to nie to.

- Od: 1 cze 2010, 19:11
- Auto: MAZDA 626 2,0 16V
1996r. Pb + LPG AG COMPACT
Lub coś takiego jak funkcja przycisku serwisowego ,czyli w przypadku padnięcia baterii można tym rozbroić alarm
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Tylko że nie mam alarmu w aucie ale znalazłem taką centralkę na której jest naklejony trójkąt a na nim ludzik w którego uderzają pioruny i takie naklejki mam na każdej szybie.
- Od: 1 cze 2010, 19:11
- Auto: MAZDA 626 2,0 16V
1996r. Pb + LPG AG COMPACT
Jakiś alarm typu "nieustraszony", że razi prądem złodzieja??
dobre by to było 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
przeciez to imobilazer do odpalenia autka zewnetrzy
moja mama ma takie u siebie
u ciebie moze nie ma ?
inni maja w kluczyku
tak zwany trasporder czy jakos tak:P
Dopisano 21 gru 2012, 20:44:
jeszcze pytanie
jak podlaczyc sie pod przekaznik centralnego zamka ? tu zdjecia standardowego sterownika a tu przekaznika
i jak to wpiac?
Dopisano 21 gru 2012, 20:44:
jeszcze pytanie
jesli masz centralny zamek to sprawa jest prosta , olewasz siłowniki podpinasz zasilanie i sygnały otwarcia i zamknięcia (warzne zeby sprawdzić czy centralka podaje plusa na otwieranie i zamykanie)zazwyczaj da się to zaprogramować.
Widze ze to jakiś bardzo tani zakup czestotliwość pilota zbliżona do radia od zabawek zdalnie sterowanych z markety
mam gdzieś taką 433,10 GO 433,20 back itd 
Potrzebujesz miernika lub prubnika samochodwego cena w markecie to max 30zł firmy unitech taki metalowy z kabelkiem zakńczony zabką zakres pracy 6V 12V 24V
Jak dlamnie baza w samochodowej walizce
do tego takie fajne złaczki do dopinania się w instalacje lub boczne, lutownica, cyna i termokurcze,
nie polecam izolacji po jednym sezonie klej daje D.... i może odsłonić miejsce połączenia i zwarcie
P.S. poszperaj na forum ja dziś znalazłem to jeden z kilu troche cię naprowadzi
viewtopic.php?f=127&t=51767&start=20
Dopisano 5 sty 2013, 01:36:
Chodził mi po głowie pilot i znalazłem coś takiego scyzoryk fajna sprawa![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://allegro.pl/sterownik-centralnego ... 92548.html
Widze ze to jakiś bardzo tani zakup czestotliwość pilota zbliżona do radia od zabawek zdalnie sterowanych z markety
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Potrzebujesz miernika lub prubnika samochodwego cena w markecie to max 30zł firmy unitech taki metalowy z kabelkiem zakńczony zabką zakres pracy 6V 12V 24V
Jak dlamnie baza w samochodowej walizce
do tego takie fajne złaczki do dopinania się w instalacje lub boczne, lutownica, cyna i termokurcze,
nie polecam izolacji po jednym sezonie klej daje D.... i może odsłonić miejsce połączenia i zwarcie
P.S. poszperaj na forum ja dziś znalazłem to jeden z kilu troche cię naprowadzi
viewtopic.php?f=127&t=51767&start=20
Dopisano 5 sty 2013, 01:36:
Chodził mi po głowie pilot i znalazłem coś takiego scyzoryk fajna sprawa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

- Od: 31 gru 2012, 00:33
- Auto: Mazda 626GF 2,0v16 LPG 98r. Sedan (automat)
Mam pytanie dlaczego centralka sama zamkla mi samochod . 2 pytanie jak otworzyć bagażnik gdy trzyma centralka,kluczykiem nic nie daje???
Te tańsze centralki lubią czasem same zamykać auto, dlatego nigdy nie zostawiam kluczyków w aucie 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
To jest oryginalna centralka ,fabryka. Zamklo mi auto gdy złapałem za klamkę kierowcy. Siłownik puścił gdy auto się nagrzalo. To co zrobić żeby bagażnik otworzyć? Co zrobić żeby centralka się nie zamykała sama?

To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
W tamtym roku w zime 3drzwi mi przymarzalo a raczej silowniki, zdjolem boczki wysuszylem wszystko w srodku i przesmarowalem smarem ciegna i co sie dalo przy silownikach i wszystko bylo ok, wiec chyba i u kierowcy w tym roku jest podobnie ze zamarza pozostalosc wody po myciu np, jak pogoda pozwoli to i u kierowcy wysusze i przesmaruje smarem bo to kierowcy drzwi a raczej silownik steruje reszta zamkow,
Podejrzewam ze wlasnie przez przymarzniety silownik kierowcy podczas zlapania za klamke automatycznie zwariowal i zamknol mi auto.
Ostatnie pytanko
Czy wymiana silownikow na nowe ma sens i czy pomoze?? niechce wiecej problemow miec z centralka, zrobic raz drozej a dobrze
Podejrzewam ze wlasnie przez przymarzniety silownik kierowcy podczas zlapania za klamke automatycznie zwariowal i zamknol mi auto.
Ostatnie pytanko
Czy wymiana silownikow na nowe ma sens i czy pomoze?? niechce wiecej problemow miec z centralka, zrobic raz drozej a dobrze
Wymiana siłownikow nic nie da.
W bagażniku w zamku masz 3 pozycje 1 cały czas zamknięty 2cały czas otwarty 3otwarty i zamknięty z centralnym. jeśli nie możesz otwierać bagażnikiem pewnie masz wkladkę popsutą.
W bagażniku w zamku masz 3 pozycje 1 cały czas zamknięty 2cały czas otwarty 3otwarty i zamknięty z centralnym. jeśli nie możesz otwierać bagażnikiem pewnie masz wkladkę popsutą.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0