seru83 napisał(a):czy jeden może jest tylko od klimy?
jeden jest od klimy
www.mazdaspeed.pl
seru83 napisał(a):Potrzebuję czasowo załączyć obydwa wentylatory aby awaryjnie dojechać do mechanika, gdyż auto mi się przegrzewa. Jak to zrobić?
Marek 161BD081 napisał(a):Można włączyć tryb diagnostyczny (zworka GND <–>TEN na gnieździe) i wówczas po każdym nawet lekkim naciśnięciu na pedał gazu masz załączone wentylatory
Dr.Hardcore napisał(a):Panowie, czy jak dolane jest za dużo oleju, wskaźnik bagnetu ponad Full, to należy upuścić, czy silnik przepali? Jakie są konsekwencje tego?
Marek 161BD081 napisał(a):Zresztą nie jest prościej wziąść auto na hol?Ile masz km do przejechania?
seru83 napisał(a):Muszę przejechać 200km
seru83 napisał(a):Jak jechałem od niego trasą ok 110-140 km/h to było ok. Wjechałem w miasto i zrobiło jej się gorąco.
Przemek323c napisał(a):To moze pompa wody niedomaga a nie termostat.
Dr.Hardcore napisał(a):Panowie, czy jak dolane jest za dużo oleju, wskaźnik bagnetu ponad Full, to należy upuścić, czy silnik przepali? Jakie są konsekwencje tego?
Mazda 323F BA (1994-1998)
Mazda oprócz modeli 323C i 323S w V generacji wypuściła na rynek jeszcze dwa rodzaje spokrewnionych pojazdów. Pięciodrzwiowy hatchback i czterodrzwiowy sedan, oba wyposażone w drzwi bez ramek i nową karoserię różniącą się od innych modeli 323. Wersja pięciodrzwiowa była oferowana w Japonii jako Mazda Lantis, w Australii i Ameryce Południowej jako Mazda 323 Astina, w Kolumbii jako Mazda Allegro, a w Europie jako Mazda 323F. Natomiast sedan był sprzedawany wyłącznie na rynku japońskim jako Mazda Lantis. Modele te, których karoserie zaprojektowali designerzy Porsche, zbudowane zostały na innych platformach niż poprzednie modele 323. Japoński Lantis zbudowano na płycie CB (mniejszej wersji płyty CA znanej z luksusowych modeli Mazdy: Xedos 6 i Eunos 500). Europejską 323F montowano natomiast na płycie BA, niemal identycznej jak CB, jednak zbliżonej do platform serii B Mazdy. Modele te sprzedawane były wyłącznie z silnikami 1,5 16V l i 1,8 16V l stosowanymi już w innych modelach 323 oraz z 2,0 l V6 24V montowanym również w modelu Xedos 6, oferowanym w Japonii jako Eunos 500
flywin napisał(a):Co do oleju chyba 1l/1k km ale to zależy od Silnika
lesiux napisał(a):gdzieś czytałem że wg normy 1l/10000km
levis119 napisał(a):czy przednie szyby elektryczne mają gdzieś bezpieczniki??
levis119 napisał(a):nie działa mi prawa szyba a chciałbym ją zrobić:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości