Umiejscowienie numeru VIN na nadwoziu Mazdy 3 BL
Strona 1 z 1
W BK jest jakby na środku ściany grodziowej, w BL pewnie też.
Jak stajesz na wprost auta ( przed oczami masz grill i znaczek
) otwierasz maskę i dokładnie na wprost, na ściance grodziowej powinien być VIN jakieś 20 cm pod podszybiem. Przynajmniej tak jest w BK 
Tak samo jest w BL. Centralnie na środku, zaraz pod podszybiem, przy otwartej masce rzecz jasna.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
bigboy177 napisał(a):Tak samo jest w BL. Centralnie na środku, zaraz pod podszybiem, przy otwartej masce rzecz jasna.
Tylko ze wlasnie ja u siebie tego nie widze :–/
Kilka wersji z allegro:
Tu np. nie widać. (źle zrobione zdjęcie?)

Tutaj jest VIN.

A tak wyglada u mnie (zdjecie wziete z sieci)

A tu po zdjeciu pokrywy.

Jakieś pomysły macie ? Na ostatnim zdjęciu widać jakąś pomarańczową karteczkę czy to jest VIN ?
Jakis tam numer jest ale nie ma JMZ – początku VIN.
Hmnmm, dziwne... VIN powinien być tak, jak w drugim zdjęciu, czyli pod podszybiem "nabity" na belce. Ewentualnie, może jest tak, jak w Fordach, z boku, przy przednich drzwiach. Musisz otworzyć drzwi (najczęściej od strony pasażera) i tam poszukać gdzieś w okolicy progów.
Aluminium Metalic
MOMO Corse
bigboy177 napisał(a):Hmnmm, dziwne... VIN powinien być tak, jak w drugim zdjęciu, czyli pod podszybiem "nabity" na belce. Ewentualnie, może jest tak, jak w Fordach, z boku, przy przednich drzwiach. Musisz otworzyć drzwi (najczęściej od strony pasażera) i tam poszukać gdzieś w okolicy progów.
No z boku na dzwiach jest, ale to jest naklejka :/ A nr VIN chyba musi byc wybity ?
Masz racje, musi być zarówno naklejka jak i wybity numer. Przynajmniej w eutopie, w USA jest trochę inaczej ale to Ciebie nie dotyczy. Rozumiem, że sprawdzałeś w miejscach o których Ci mówimy i nie ma tam VINu ?
radzi89 napisał(a):Masz racje, musi być zarówno naklejka jak i wybity numer. Przynajmniej w eutopie, w USA jest trochę inaczej ale to Ciebie nie dotyczy. Rozumiem, że sprawdzałeś w miejscach o których Ci mówimy i nie ma tam VINu ?
Po podszybiem ja nic nie widzę, nawet starszy pan ze stacji diagnostycznej szukał i też nie znalazł :-D
Dlatego was pytam żebyście pomogli zlokalizować miejsce z wybitym nr VIN :-D
Ja mam dokładnie tam, gdzie opisałem. Może zadzwoń do ASO? Powinni wiedzieć gdzie jeszcze VIN jest nabijany.
Aluminium Metalic
MOMO Corse
Strona 1 z 1