DANE:
Moja madzia to 323F BA 16V DOHC 1995r, sprowadzona z niemiec nieco ponad rok temu.
Moc: 88 kM
Przebieg ok (156 000km-przy zakupie) obecnie 204 000km.
Kolor THUNDER GRAY MICA, z tego co zauważyłem nie jeździ ich zbyt wiele bynajmniej w mojej miejscowości (BYDGOSZCZ)
WYPOSAŻENIE:
-Jeżeli chodzi o wyposażenie to standard tyle ze z przodu elektryczne szyby.
-Po miesiącu została założona instalacja LPG (butla zamiast koła zapasowego) sekwencja ( ok 2k5 zl)
-Autko porusza się na 15" alufelgach, letnie 205/50/15 YOKOHAMA, i zimówki na stalówkach 14" opony ZEETEX 175/65/14
MODYFIKACJE:
-Po miesiącu została założona instalacja LPG (butla zamiast koła zapasowego) sekwencja ( ok 2k5 zl)
-Nowa antena Radia (stara była skrzywiona i sie nie chowała)
-Zrobione car-audio przednie drzwi, system 2 drożny odseparowany, wygłuszenie matami drzwi i boczków, dystanse MDF z elipsy na 16cm, Wzmacniacz pod siedzeniem Pasażera.
Głośniki : ALPINE SPG-17CS
Wzmacniacz: PEIYING PY-2C02R
Maty: Apama STANDARD
Kable: PEIYING ZLA 413
MDF 10mm
Radio: PIONEER DEH-1200MP
-Pokrowce skórzane na miarę, czarno-szare z podwójnym przeszyciem. Niedługo zamieszcze zdjęcia (jak zrobie)
Zanim doprowadziłem madzie do pożądanego stanu technicznego straciłem sporo kasy i czasu ale bylo warto.
NAPRAWY:
-nowa miska olejowa (stara miała dziury wielkości pięści) oczywiście nowy olej (Castrol 10w40) i filtr
-wymiana przegubów zewnetrznych L i R
-Nowe klocki i wymiana plynu hamulcowego
-przepłukanie chłodnicy i zalanie nowym płynem.
-Nowa antena Radia (stara była skrzywiona i sie nie chowała)
-Kompletnie nowe zawieszenie Amortyzatory, sprężyny, łączniki stabilizatorów, kielichy itd ( koszt ponad 3k3 zł)
-Wymiana silnika po tym jak dowiedziałem się o pękniętym bloku ( stad duże spalanie oleju i płynu chłodniczego). Silnik niby z przebiegiem 120k km (1998r), ale musze powiedzieć, że chodzi równiutko i nie pali praktycznie wcale oleju. Oczywiście podczas wymiany okazało się, że silnik jest "po lifcie?" i nie pasuje kolektor, rozrząd i kilka innych części więc wszystko zamknęło się w kwocie ok 4000 zł.
–"Firanki w drzwiach" z tyłu niedługo przestaną istnieć – wymiana drzwi z tyło jednych i drugich koszt około 300zł + lakierowanie ale to jeszcze nie wiem ile wyjdzie.
-Polakierowane "samodzielnie" tylne nadkole, wraz z rekonstrukcją. Blacharz stwierdził, że się nie da
zrobic. Na moje wyglada ładnie. Szpachla+żywica i do skutku. Myślę, że efekt jest zadowalający, zwłaszcza jak na pierwsze malowanie w garażu
-wymienione i pozabezpieczane tylne drzwi lewe i prawe.
-nowy polakierowany zderzak tylny
-przy 198 000 km wymiana przegubów
PLANY:
-Pomalowanie maski ( rysy)
-Sklejenie zderzaka przód
Następny samochód na 90% MAZDA 5 ale nie wiem jaka generacja
A oto kilka zdjęć:

Zdjęcia robione na początku marca więć auto na zimówkach.