http://aktualnosci.auto-swiat.pl/1-ue-chce-zakazu-tuningu
No to już się w palniku nie mieści, niedługo narysowanie linii patykiem na piasku nie będzie możliwe "bo unia zabrania". Trzeba ten dziwny twór zbanować
www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):– za głośne układy wydechowe (i guzik mnie obchodzą wkładki wyciszające – skoro jeżdżą po drogach bez nich "bo zapomniał" jeden z drugim założyć
Grzyby napisał(a):Pewnie zaraz podniesie się pełno głosów krytyki tego co napisałem [...] Aczkolwiek wg mnie wystarczyłoby egzekwowanie istniejącego prawa przez policję i SKP podczas zwyczajnych przeglądów.
Paweł napisał(a):przepisu, którego bronisz
Grzyby napisał(a):nie ma o tym żeby auto przez cały okres użytkowania było identyczne jak przy wyjechaniu z fabryki – to oczywisty nonsens
Grzyby napisał(a):wystarczyłoby egzekwowanie istniejącego prawa przez policję i SKP podczas zwyczajnych przeglądów.
Grzyby napisał(a):Myślałem że z tego jasno wynika, że nie bronię TEGO przepisu.
Grzyby napisał(a):A skoro w nosie wszyscy mają nasze POLSKIE prawo, to niech będzie unijny przepis za którego nieprzestrzeganie będą kary. Wtedy będzie się dało egzekwować to, czego teraz się "nie da się".
Paweł napisał(a):Nic nie wynika, bo co rozumiesz przez "identyczne jak przy wyjechaniu z fabryki"?
.Według przygotowywanej dyrektywy unijnej każdy nowy samochód przez cały swój żywot powinien zachować fabryczną specyfikację i wygląd
Paweł napisał(a):Wpuśćmy/stwórzmy euro-policję i euro-sądy, najlepiej zintegrowane z systemem amerykańskim, a jeszcze lepiej sterowane przez globalne banki
To już Twoja propozycja.
Grzyby napisał(a):– za głośne układy wydechowe (i guzik mnie obchodzą wkładki wyciszające – skoro jeżdżą po drogach bez nich "bo zapomniał" jeden z drugim założyć
– wystające – z przodu i z tyłu auta – "płetwy" którymi można zrobić mocne kuku pieszemu (skoro po kolizji policja odbiera dowody za "wystające elementy pojazdu" to czemu ich nie zabiera za np. grzędy dla kur montowane jako spoilery?)
– niehomologowane światła
– podświetlenie aut (niech sobie świeci jak stoi pod wiejską dyskoteką, a nie jak jedzie po drodze publicznej)
– za szerokie felgi i za wąskie opony (bo lans się skończył jak kasy brakło na właściwe)
i sporo innych "modyfikacji" często robionych bez zastanowienia i zagrażających bezpieczeństwu.
adis555 napisał(a):Dobry xenon nie oślepia a daje lepszą widoczność a nie ma homolgacji do starych aut. Za to mnóstwo jest aut ze źle wyrogulowanymi lampami świecącymi kierowcom z naprzeciwka po oczach. Przepisy przepisami a w życiu jest inaczej.
Wysyłane z mojego ZTE-BLADE za pomocą Tapatalk 2
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości