Może brakuje tam jakiegoś filtra albo coś jest uszkodzone?
mój Xedos jest z 93r.
proszę o pomoc
z góry dziękuję
Śnieg sypie się do środka po włączeniu dmuchawy
Strona 1 z 1
Powietrze do wewnątrz auta dostaje się przez wlot powietrza. On zazwyczaj przykryty jest plastikową osłoną. Może jej po prostu nie masz...
Czasowym rozwiązaniem problemu jest przełącznie nawiewu na "obieg wewnętrzny". Jest to jednak tylko ominięcie problemu, który wciąż będzie pozostawał. A wiadomo, co będzie latem? Jak w deszcze wyjedziesz, bo może w twarz będzie Ci z kratek wentylacyjnych deszcz leciał. To tak, jakbyś jechał kabrioletem lub rowerem
.
Czasowym rozwiązaniem problemu jest przełącznie nawiewu na "obieg wewnętrzny". Jest to jednak tylko ominięcie problemu, który wciąż będzie pozostawał. A wiadomo, co będzie latem? Jak w deszcze wyjedziesz, bo może w twarz będzie Ci z kratek wentylacyjnych deszcz leciał. To tak, jakbyś jechał kabrioletem lub rowerem

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
plastikowa osłona jest (z kratką)
ale ona nie zabezpieczy przed dostaniem się sypkiego śniegu
chciałbym się dowiedieć czy w tych samochodach
były montowane jakieś filtry (przeciwpyłkowe)
a może w nowszych cos takiego było bo w instrukjii obsługi nic takiego nie mogę znależć
ale ona nie zabezpieczy przed dostaniem się sypkiego śniegu
chciałbym się dowiedieć czy w tych samochodach
były montowane jakieś filtry (przeciwpyłkowe)
a może w nowszych cos takiego było bo w instrukjii obsługi nic takiego nie mogę znależć
Jak masz klimę, to filt też być powinien. A co do kratki, to nad nią powinieneś mieć chyba plastikową "pułeczkę" tuż przy podszybiu (przy mocowaniu wycieraczek). Z zewnątrz nie powinieneś widzieć wlotu powietrza. Tak przynajmniej jest w mojej 323 BG i w 626 GE.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
klimatyzacji nie mam
kratka jest widoczna z góry
a wewnątrz nie pamiętam jak tam jest
czy można coś tam gdzieś założyć
bo przecież w lecie kużyć się będzie strasznie
GofNet napisał(a):A co do kratki, to nad nią powinieneś mieć chyba plastikową "pułeczkę" tuż przy podszybiu (przy mocowaniu wycieraczek). Z zewnątrz nie powinieneś widzieć wlotu powietrza. Tak przynajmniej jest w mojej 323 BG i w 626 GE
kratka jest widoczna z góry
a wewnątrz nie pamiętam jak tam jest
czy można coś tam gdzieś założyć
bo przecież w lecie kużyć się będzie strasznie
w mx-6 pomimo że jest klima ,filtru przeciwpyłkowego nie ma podejrzewam że u Ciebie jest tak samo ,zastanawia mnie jedno czy jest to jakiś błąd konstrukcyjny? bo przecież ten filtr jest jak najbardziej potrzebny u mnie lecą nawet na wentylator kawałki lodu , trzeba będzie chyba z tym cos zrobić ale to nie teraz za zimno 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1