Wymienić kompletny rozrząd czy sam pasek? [BA Z5]
Strona 1 z 1
Mam pytanie dotyczace mazdy 323 f ba 1,5 16 v Wymienić kompletny rozrząd oto link
http://allegro.pl/rozrzad-mazda-323f-94 ... ?source=ob czy sam pasek
?

Jak masz wymieniać z tych części co pokazałes to lepiej sobie odpsuść, masz na łańcuszku czy dwóch kołach?????
-
Lantis 89
Zakładałem koledze podobny zestaw, tyko pasek inny, rolki GMB nie są takie złe. Wymieniać powinno się całość, pompe wody i uszczeniacze wałków, uszczelkę pod deklem... po co to rozbierać kilka razy całe później...
warto sprawdzić jakie tam części potrzebujesz bo ten silnik był modyfikowany, po modyfikacji miał jedną rolkę mniej(tą zębatą) i zdaje sie że oba były na łańcuszku między wałkami...
warto sprawdzić jakie tam części potrzebujesz bo ten silnik był modyfikowany, po modyfikacji miał jedną rolkę mniej(tą zębatą) i zdaje sie że oba były na łańcuszku między wałkami...
w nieuzasadnionych przypadkach generuje to tylko dodatkowe koszty. Kompletny rozrząd jeszcze można zrozumieć ale uszczelka pod pokrywą zaworów nie jest jednorazowa-jeśli silnik suchy a sama uszczelka nie uszkodzi się przy demontażu to nie widzę sensu jej wymiany.ProboszczV6 napisał(a):Wymieniać powinno się całość, pompe wody i uszczeniacze wałków, uszczelkę pod deklem...
- Od: 5 paź 2012, 21:29
- Auto: Mazda 323F BA
1,5 B+G 1997r
ProboszczV6 napisał(a):Zakładałem koledze podobny zestaw, tyko pasek inny, rolki GMB nie są takie złe. Wymieniać powinno się całość, pompe wody i uszczeniacze wałków, uszczelkę pod deklem... po co to rozbierać kilka razy całe później...
Po lifcie łańcuszka nie ma...
Rolki proponuję NTN lub NSK a pasek OE Mazda
-
Lantis 89
No widzisz, zapewne tak było:)
NSK, NTN to oryginały, koszt nie będzie niski, ale przeżyją 2 paski...
NSK, NTN to oryginały, koszt nie będzie niski, ale przeżyją 2 paski...
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Strona 1 z 1