noxes napisał(a):Dzięki za odpowiedź. W sumie to mała strata jak się pourywają bo skrzynia i tak popsuta, ale chcę najpierw sprawdzić czy to nie aby wina filtra.
Zależy jakie masz objawy swojej ASB.
www.mazdaspeed.pl
noxes napisał(a):Dzięki za odpowiedź. W sumie to mała strata jak się pourywają bo skrzynia i tak popsuta, ale chcę najpierw sprawdzić czy to nie aby wina filtra.
Olej może pomoże ale wątpliwa sprawa, lecz na początek możesz spróbować, lecz wiedz o tym że to będzie wymiana w połowie, ponieważ do skrzyni wchodzi coś ponad 8L ATFII/III więc wymienisz tylko coś koło 4, wiedz też że po spuszczeniu oliwy i zaczęciu uzupełniania skrzyni należy odpalić silnik i dolewać olej na biegu jałowym.noxes napisał(a):Normalnie da się ruszyć tylko na wstecznym. Po właczeniu pierwszego biegu czasem załapie i ruszy.
Natomiast jak po odpaleniu wcisne guzik i zapali się HOLD to z jedynki ruszy normalnie, póxniej ręcznie zmieniam do 3 a przy trzecim biegu wyłaczam holda i sama sobie zmieni na czwórkę. To tak w skrócie.
radar88 napisał(a):Olej może pomoże ale wątpliwa sprawa, lecz na początek możesz spróbować, lecz wiedz o tym że to będzie wymiana w połowie, ponieważ do skrzyni wchodzi coś ponad 8L ATFII/III więc wymienisz tylko coś koło 4, wiedz też że po spuszczeniu oliwy i zaczęciu uzupełniania skrzyni należy odpalić silnik i dolewać olej na biegu jałowym.Elektro zaworki są w skrzyni, które mogą szwankować, więc to może być problemem nie załączania biegu, lecz wydaje mi się że to będą 2 pierwsze tarczki, ponieważ AT chodzi jak by na półbiegach, jedynka jest połączona z dwójką,dwójka z trójką, trójka z czwórką i dopiero przy odpowiedniej prędkości załącza się ostateczny 4 bieg. A tak zapytam, czy mruga Ci HOLD
noxes napisał(a):Hmmm Jeśli nie zapalę HOLDA ręcznie to po właczeniu pierwszego biegu nie ruszę samochodem. obroty będą rosły a on będzie stał, co jakis czas tylko szarpnie i tak jest na każdym z trzech biegów. Wsteczny działa ok.
Natomiast jeżeli po uruchonieniu silnika załaczę HOLDA wajcha w pozycji P, później normalnie właczę pierwszy bieg auto ruszy normalnie, ale muszę zmieniać biegi ręcznie aż do 3 biegu. Gdy mam na trzecim biegu wtedy wyłaczam HOLDA i przy około 100km/h załaczy sie czwarty bieg. Jak dam gwałtownie więcej gazu to tak jakby pośliźnie się obroty urosnął i zacznie migać HOLD i wtedy dopuki się nie zatrzymam będzie jechać. Jak się zatrzymam to muszę zgasić silnik i powtórzyć procedurę zapalenia holda.
czy to możliwe aby to były te tarczki, skoro na zapalonym(ręcznie) holdzie samochód jedzie, a jak go nie zapale to nie ruszę. Olej wymienić to nie problem, chociaż ładny jest. Bardziej myślałem że filtr może być zasyfiały.
Siw-y napisał(a):Polećcie jakiś dobry i nie za drogi zamiennik kopułki i palca do KF'a w Xedzie
Dziś jakiś feralny dzień ,pojechałem do pracy i przy pracy rozerwało mi górny wąż idący od termostatu do chłodnicy
Dostane gdzieś jakis zamiennik czy szukać orginału ?
AGADAR napisał(a):Ktoś sie orientuje czy tłumik końcowy Bosala wart jest swojej ceny w stosunku do innych producentów?
Hazu napisał(a):Pewnie nikt do tych starych trupów już nie kupuje tłumików bosala.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6