ŁUP, gdy tylne koło wpada w zagłębienie
Strona 1 z 1
Hej,
Czy to amor? Nie wali tak strasznie gdy najeżdżam na przeszkodę lecz gdy koło (tylne prawe) wpada w dołek/zagłębienie. Łupnięcie jest głośne i głuche. Maleje po kilku (nastu) kilometrach. Czy może tak walić amor?
Pozdrawiam
Czy to amor? Nie wali tak strasznie gdy najeżdżam na przeszkodę lecz gdy koło (tylne prawe) wpada w dołek/zagłębienie. Łupnięcie jest głośne i głuche. Maleje po kilku (nastu) kilometrach. Czy może tak walić amor?
Pozdrawiam
Hazell
- Od: 4 cze 2004, 12:08
- Auto: BMW E39 523i + SGI
może być i jedno i drugie. jesli amor jest całkowicie "pusty" to nic nie spowalnia skoku koła w dziurz stąd mocne uderzenia.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
hazell napisał(a):Już wiadomo co wali... ehhh
694 980 665 g.dragacz@wp.pl www.bonus.gda.pl Tam kupiłem w ubiegłym roku 2 szt. KAYAB za 451,61PLN i do dziś jestem zadowolony. Nie są to amorki gazowe tylko hydrauliczne, ale dobre.
- Od: 10 mar 2005, 17:43
- Auto: Mazda 626 2,0 FS GE
hazell napisał(a):THX
A możesz jeszcze napisać co się zmieniło (komfort, prowadzenie, akustyka...) po wymianie amorków?
Zmienilo sie dokladnie to co napisales. Po wymianie dopiero ma sie przyjemnosc z jazdy. A i jeszcze krotsza droga hamowania. Pozdrawiam i nie zastanawiaj sie jesli masz zamiar jeszcze pojezdzic.
W takim razie trzeba czas ich jest policzony. Generalnie najbardziej mi zależy na komforci i akustyce. Szybko nie jeżdżę i pewnie nie poczuję lepszego prowadzenia ale kto wie ... ? Najbardziej doprowadza do szału mnie ten [tiiit] hałas.
Dzięki wszystkim.
Pozdrawiam
Dzięki wszystkim.
Pozdrawiam
Hazell
Lepsze prowadzenie poczujesz natychmiast. Nic tak nie pieprzy własności trakcyjnych w GE jak puste amory tylne. Po ich wymianie naprawde poczujesz że auto ci jedzie jak po szynach. Sprawdzone.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
mayer napisał(a):Lepsze prowadzenie poczujesz natychmiast.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Właśnie (wczoraj) zakupiłem amorki olejowe KYB dla mazdy po 94r, czyli te niby ciut twardsze i wyższe. Znalazlem po 185 za szt
Teraz tylko czekam aż temperatura przestanie się nade mną znęcać i wymianka
Następny krok to zakup i wymiana na przodzie.
Teraz tylko czekam aż temperatura przestanie się nade mną znęcać i wymianka
Następny krok to zakup i wymiana na przodzie.
Hazell
co tzn "puste amoryzatory"? wczoraj ( chwycił silny mróz-jakiś związek?) od pewnego momentu słysze mocne, twarde "łup" w [jakim?] kole prawym po najechaniu na dziure lub garb
czy madzia zakwitnie na wiosne?
jasne..moja juz przekwitła:(
jasne..moja juz przekwitła:(
- Od: 14 lut 2004, 12:10
- Auto: mazda626,1991,2.0 benz. GD 12v
Strona 1 z 1