Mam pytanie odnośnie sposobów usunięcia stuków. Otóż posmarowałem w miejscu, które zaznaczył na zdjęciu użytkownik maselek (pozwolę sobie na wykorzystanie jego zdjęcia)

i pomimo tego, iż smar w tym miejscu nanosiłem kilkakrotnie, a także poruszałem kierownicą na wszystkie strony dość długo, stukanie nie ustąpiło. U mnie objawia się to tak, że kiedy wykonuję krótkie i szybkie ruchy kierownicą, słychać stukanie. Po zejściu do kanału stwierdziłęm, że drążki i końcówki nie posiadają luzów, dotykając obudowy maglownicy czuć na niej drgania stuków, dźwięk z tego co zaobserwowałem wydobywa się z miejsca, w którym kolumna kierownicza wydostaje się poza kabinę. Będąc w środku, również słychać, jakby stukanie dochodziło z zewnątrz. Samochód po naszych drogach przejechał dotychczas ok. 3tys km, sprowadzony z Niemiec, zawieszenie w idealnym stanie, brak luzów, czy drgań na kierownicy, niezależnie od prędkości. Będąc na pierwszym przeglądzie, znajomy diagnosta sprawdzając przednie zawieszenie i słysząc stukanie, stwierdził że to z maglownicy i powiedział że wszystko jest ok. Samochód na 100% bezwypadkowy. Czym może być spowodowane te stukanie? Widziałem na forum posty, że niektóre maglownice stukają i że jest to normalne zjawisko, lecz czy na pewno?