Alkoholowy kącik MazdaSpeed
drink z kawą i colą
Składniki
3-4 kostki lodu
płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
50 ml wódki czystej
plasterek cytryny
100 ml coca coli
ewentualnie można też bez wódki jako napój pobudzająco orzeźwiający, proporcje wedle uznania
Składniki
3-4 kostki lodu
50 ml wódki czystej
plasterek cytryny
100 ml coca coli
ewentualnie można też bez wódki jako napój pobudzająco orzeźwiający, proporcje wedle uznania
Radex napisał(a):drink z kawą i colą
Składniki
3-4 kostki lodu
50 ml wódki czystej
plasterek cytryny
100 ml coca coli
I w jaki sposób kawa ma się rozpuścić
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
przypomniales mi o kocimiętce
mieszamy 50/50 likier czekoladowy i likier miętowy. połączenie jest na prawdę pyszne i bardzo ciekawe. jak ktoś chce to dla wzmocnienia można dodać trochę wódki. Panie powinny być szczególnie zachwycone tym wynalazkiem.

taki mix można dolewać do kawy. do tego troszkę bitej śmietany, posypać czekoladą i jest zarąbista kawka
mieszamy 50/50 likier czekoladowy i likier miętowy. połączenie jest na prawdę pyszne i bardzo ciekawe. jak ktoś chce to dla wzmocnienia można dodać trochę wódki. Panie powinny być szczególnie zachwycone tym wynalazkiem.

taki mix można dolewać do kawy. do tego troszkę bitej śmietany, posypać czekoladą i jest zarąbista kawka
Ostatnio znalazłem w końcu w Białymstoku to co piłem kiedyś na Litwie:

Naprawdę smaczne.
A wczoraj na grillu wypiłem 3 Perły chmielowe + Łomżę miodową. Z racji, że prowadzący to na tym poprzestałem ale inni uczestnicy "biesiady" popijając sokiem brzozowym prosto z Białorusi spożywali min. to:

40% i pali w ryj ostro. W środku pływają papryczki. Strasznie ostre i nad ranem zgaga pali żywym ogniem

Naprawdę smaczne.
A wczoraj na grillu wypiłem 3 Perły chmielowe + Łomżę miodową. Z racji, że prowadzący to na tym poprzestałem ale inni uczestnicy "biesiady" popijając sokiem brzozowym prosto z Białorusi spożywali min. to:

40% i pali w ryj ostro. W środku pływają papryczki. Strasznie ostre i nad ranem zgaga pali żywym ogniem

Ale Jelen koleżanko to jest chyba serbskie piwo
Kiedyś w drodze autem do Grecji, przejeżdżając prze Serbię, żeśmy się w nie zaopatrywali bo było naprawdę tanie. Z tą pychą bym nie przesadzał ale dla mnie bardziej smakowało od naszego Tyskiego sikacza, co zresztą nie jest trudne
Ogólnie bardzo pozytywnie mi się kojarzy.
Kiedyś w drodze autem do Grecji, przejeżdżając prze Serbię, żeśmy się w nie zaopatrywali bo było naprawdę tanie. Z tą pychą bym nie przesadzał ale dla mnie bardziej smakowało od naszego Tyskiego sikacza, co zresztą nie jest trudne
Ogólnie bardzo pozytywnie mi się kojarzy.
Ja kończę ze spożywaniem alkoholu. W ten weekend piłem ostatnie piwa. Nic specjalnego ale na koniec delektowałem się tym:

Lubię na koniec, po wszystkim, wypić coś smakowego. Dotychczas były to Redsy a w piątek z ciekawości wziąłem tego Bazanta grejpfrutowego. Alkoholu to ma tyle co i Warka radler, czyli prawie nic 2%. Ale w smaku jest wypaśne. Bije nasze wynalazki na głowę.

Lubię na koniec, po wszystkim, wypić coś smakowego. Dotychczas były to Redsy a w piątek z ciekawości wziąłem tego Bazanta grejpfrutowego. Alkoholu to ma tyle co i Warka radler, czyli prawie nic 2%. Ale w smaku jest wypaśne. Bije nasze wynalazki na głowę.
Ale dziuurrra .
Ja ostatnio Lech i Żuberek + przywiezione z wycieczki Kazimierskie Jasne Pełne.
http://alkoholeregionalne.pl/kazimiersk ... teryzowane
O wiele lepszy niż wyroby warki i lecha

Zlaty Bazant też ma, ale już nie jest taki dobry, choć też polecam

Ja ostatnio Lech i Żuberek + przywiezione z wycieczki Kazimierskie Jasne Pełne.
http://alkoholeregionalne.pl/kazimiersk ... teryzowane
O wiele lepszy niż wyroby warki i lecha

Zlaty Bazant też ma, ale już nie jest taki dobry, choć też polecam

Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts