Grzyby napisał(a):Z początku którego roku?
Chodzi Ci o początek produkcji GG/GY?
Tak, mam na myśli początek produkcji GG/GY tj. 02-03r.
Grzyby napisał(a):Kto pisze i od czego ma być twardsze? Bo niezbyt rozumiem.
Jak czytam opinie o M6 to pada stwierdzenie, że jest twardsze/sztywniejsze. Niestety nie jest napisane do czego jest to porównanie.
siebek napisał(a):Komfort jest OK, chociaż np. Passat B5 jest trochę bardziej komfortowy. Zależy oczywiście do czego jesteś przyzwyczajony i czego oczekujesz. Mnie twarde zawieszenie odpowiada, bo lubię czuć co się dzieje pod kołami

A pokonywanie zakrętów to bajka

Aktualnie turlam się Civic VI gen. Zawieszenie jest twardsze, bardziej czuć nierówności ale mam wrażnie, że jestem bardziej przyklejony do asfaltu niż np. Octavią, Golf, Polo czy Laguna.
Odpowiada mi coś takiego jak w moim Civicu tylko, chciałbym żeby nie było czuć tak bardzo nierówności.
Ogólnie to zamierzam zmienić auto i zastanawiam się nad E46 kombi, Accord VI HB i M6 HB lub kombi.
Głownie walka toczy się między M6 i E46. Skłaniam się ku Madzi, bo lubię Japońskie auta, jest przepiękna, będzie miała lepsze wyposażenie. Nie wiem dlaczego, ale znajomi mnie zniechęcają do niej. A ich argumenty to: słaba blacha, mniejsza dostępność części niż w przypadku BMW, większy komfort jazdy na korzyść BMW, mówią o jakiś wadach fabrycznych które były po pewnym czasie usuwane przez serwisy.
Dlatego mam dylemat.