Riki napisał(a):Dokładnie tak jak pisze thy – standyne to konkretny wybór
Teraz na to wpadłeś?
Popatrz na autora tego tematu i datę założenia

www.mazdaspeed.pl
Riki napisał(a):Dokładnie tak jak pisze thy – standyne to konkretny wybór
rafcio24 napisał(a):jak sie naleje syfu typu verva i zamarznie w baku to niestety nawet podgrzewacz nie pomoże
rafcio24 napisał(a):Jak by było takie super to by autko działało
czerwony przewód podpiąłem do rozdzielni jak kolega iXXL tutaj z tym, że do śruby po prawej stronie a nie lewej jak tu jest pokazane. Na obu był "+", więc wybrałem ten z prawej (PYTANIE 2: dobrze wybrałem stronę? ma to znaczenie?)
niebieski przewód podpiąłem jak kolega Grzyby tutaj i dołożyłem bezpiecznik 15A, którego u mnie nie było (PYTANIE 1: czemu?)
dobrzyn22 napisał(a):Jest to miejsce na czujnik sondy lambda...
cytat z wikipedii:
"czujnik mierzący zawartość tlenu w spalinach, umieszczony w układzie wydechowym benzynowego silnika spalinowego"
dobrzyn22 napisał(a): nad zdjęciem,wg.którego podłączałeś masz opisane jak powinno być![]()
iXXL napisał(a):
Z tym , że należy go podłączyć do zacisku od strony zasilania, tak żeby prąd do grzałki NIE płynął przez bezpiecznik główny. Grzałka ma swoje zabezpieczenie i lepiej nie obciążać głównego bezpiecznika (gdyby to było parę amper to można pominąć, jednak grzałka będzie pobierała ponad 12A). Odrazu zaznaczam, że na zdjęciu jest zamontowane na chybił-trafił
pioczel napisał(a):tak wracam do podgrzewacza stanadyne...na allegro pojawiły się po 85 złciekawe skad ta cena 50% taniej
skusiłem się i zamówiłem
http://allegro.pl/podgrzewacz-paliwa-pr ... 75713.html
marex napisał(a):hehee i ukazała się prawdziwa cena tego wynalazku. Sam swój kupiłem za 150 i myślałem że cena już jest ok, a tu masz ... Pamiętam jak w czasie -28* cena była nawet w granicach 300zł i ludzie kupowali.
thy napisał(a):Powiem tak – za tą cenę KAŻDY właściciel DIESLA powinien kupić taki podgrzewacz...
Myjk napisał(a):Ciekawe czy właściciel aukcji podgląda to forum i kiedy cena podskoczy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6