brylek22 napisał(a):Gwarancja jest tylko rozruchowa na miesiąc, sprzedający pisze że jest to tak proste urządzenie że nie będzie z nim problemów.
Faktycznie, bardzo logiczne

Nie ma z nim problemów, to się skraca gwarancję zamiast wydłużyć

www.mazdaspeed.pl
brylek22 napisał(a):Gwarancja jest tylko rozruchowa na miesiąc, sprzedający pisze że jest to tak proste urządzenie że nie będzie z nim problemów.
Myjk napisał(a):Faktycznie, bardzo logiczne
Nie ma z nim problemów, to się skraca gwarancję zamiast wydłużyć
brylek22 napisał(a):Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem budowę tego podgrzewacza wiedział byś że tam nie ma się co zepsuć.
Grzyby napisał(a):to w czym problem?
ckm52 napisał(a):Daniel, czy przecinałeś przewód, czy udało Ci się jakoś pod kostkę podłączyć? Grzyby, a Ty gdzie się podpiąłeś z + po zapłonie?
Grzyby napisał(a):Na focie widać niebieski przewód podpięte pod bezpiecznik 15A – to jest właśnie + zasilania podgrzewacza.
Napięcie pojawia się przekręceniu kluczyka w pozycję ON
bieski napisał(a):Dawaj foty, jestem ciekawy jak to wygląda.
ckm52 napisał(a):są znacznie bezpieczniejsze niż lambda itp.
ckm52 napisał(a):kiedy komputer oszaleje?
ckm52 napisał(a):komputer nie będzie szalał.
Archie napisał(a):Jeśli ktoś się cyka grzebać w skrzynce bezpieczników niech to pozostawi fachowcom.
Niebieskim przewodem idzie tylko +12V na cewkę przekaźnika.
ckm52 napisał(a):Dlatego nawet taki obwód (cewka przekaźnika) podłączony bezpośrednio do listwy głównej powinno się zabezpieczyć jakimś bezpiecznikiem (lub podłączyć za bezpiecznik audio, zapalniczki),
ckm52 napisał(a):prąd o bardzo małym natężeniu
ckm52 napisał(a):możesz się podpiąć za nim (choć wiem, że to duży idiotyzm)
Grzyby napisał(a):A kto powiedział że bezpośrednio? U mnie jest to właśnie PO bezpieczniku (tym 15A który widać na focie).
Więc, sorki ale teoria o przetarciach i stopieniach tudzież zapaleniach mocno nietrafiona.
Grzyby napisał(a):A z racji tego, że jak sam wspomniałeś na cewkę idzie:ckm52 napisał(a):prąd o bardzo małym natężeniu
to nie rozumiem opinii, że:ckm52 napisał(a):możesz się podpiąć za nim (choć wiem, że to duży idiotyzm)
A niby z jakiego powodu miałby to być idiotyzm?
Grzyby napisał(a):P.S. Po przepaleniu bezp. od audio nie zaświeci się żadna kontrolka
ckm52 napisał(a):No właśnie, dlatego nadal twierdzę, że zawsze bezpieczniej podpiąć się pod obwód, który nie wpływa pośrednio czy bezpośrednio na pracę autka. Ale to już kwestia uznania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6