rumunn95 napisał(a):a ja mysle ze nieponiewaz kąt tpsu wzgledem kąta przepustnicy nie zostanie przestawiony ruszajac zderzak
No właśnie...
www.mazdaspeed.pl
rumunn95 napisał(a):a ja mysle ze nieponiewaz kąt tpsu wzgledem kąta przepustnicy nie zostanie przestawiony ruszajac zderzak
rumunn95 napisał(a):zgodzimy
obroty gdy się zatrzymuję ładnie schodzą na 750 i tak trzyma ale po takich 10 pięknych zejściach nadchodzi czas na serie niepowodzeń spadanie na sam dół a nawet gaśnięcie, i tutaj wydaję mi się że mam uwalony IAC bo raz jest dobrze a raz nie.
I kup tu człowieku nową przepustnicę bo samego zaworka nie sprzedają
lucas83 napisał(a):Czy jak masz wyłączoną klimatyzację, to też tak się dzieje? Że obroty raz schodzą dobrze, a raz lecą na sam dół?
tadziomaru1 napisał(a):Nie masz możliwości podmianki od kogoś, żeby sprawdzić?
Czy może ktoś napisać prostymi słowami jak wpływa regulacja bypasu na pracę silnika? Oraz regulacja imbusem 2,5 zaworu IAC (silnika krokowego)??
lucas83 napisał(a):Niech jeszcze teraz napisze, że przeczytał wszystko, ale nadal nic nie wie![]()
lucas83 napisał(a):Nie wytrzymam6 stron wątku o zaworze itp., a Kolega wyskakuje z:
Czy może ktoś napisać prostymi słowami jak wpływa regulacja bypasu na pracę silnika? Oraz regulacja imbusem 2,5 zaworu IAC (silnika krokowego)??
Niech jeszcze teraz napisze, że przeczytał wszystko, ale nadal nic nie wie
jak wpływa regulacja bypasu na pracę silnika? Oraz regulacja imbusem 2,5 zaworu IAC (silnika krokowego)??
Ja pytam po co jest bypas i w którym momencie silnik korzysta z niego? Przy rozruchu silnika? Przy zwiększaniu momentu obrotowego? Na biegu jałowym? Hamowaniu silnikiem? Dlaczego nie wystarczy reakcja czujnika położenia przepustnicy? A IAC działa tylko na biegu jałowym?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6