konrad1235 napisał(a):Proszę tylko o krótką odpowiedź na nurtujące mnie pytania oraz o opinię a nie o interpretację zadanych pytań, jak nie znasz odpowiedzi to proszę daj szansę tym co znają i są w stanie mi pomóc a nie spamujmy bez sensu...
no to uwazaj

konrad1235 napisał(a):Witam
Nadszedł czas na zmianę lamp na xenony i tu mam parę pytań – mazda wersja po lifcie.
1. Czy zbiorniczek sprysków bez xenonów można wymienić na zbiorniczek z wmontowaną pompką do sprysków – czy będzie pasować pod względem elektrycznym i fizycznym ( czy się zmieści bo prócz koloru widzę że gabarytami też się różni ?
2. Same spryski (dysze) muszą być zasilane z osobnej pompki czy mogą być podpięte pod pompkę sprysków przedniej szyby ?
3. Jak to wygląda elektrycznie u mnie ( może schemat ) czy muszę wymieniać manetkę czy coś ?
4. (a)Po co czujniki poziomowania, czy są konieczne, (b) czy instalacja jest przygotowana pod te czujniki , (c) czy montaż jest skomplikowany ?
proszę o odpowiedź
ad1.
tak – poszukaj odpowiedniego watku o tym
ad2.
tak – musza miec pompke wysokiego cisnienia

– poszukaj watku o dolozeniu spryskiwaczy reflektorow

ad3. (
odpowiedz znam 
) jest w tym samym watku o dolozeniu spryskiwaczy reflektorow

masz tam podzial na lifta i przed lifta (reszte znajdz sobie sam)
ad4a.
tak – sa konieczne – poszukakj watku o dolozeniu ksenonow (zenonow)
ad4b.
tak – tez bylo w watku o dolozeniu samopoziomowania – poszukaj
ad4c.
nie, ale bardzo kosztowny – znajdz watek, to sie dowiesz dlaczego

a podsumowujac... nie sztuka jest zadac setne takie samo pytanie na forum... zasmiecajac je...
sztuka jest korzystac umiejetnie z tego, co juz jest tutaj napisane... troszke samodzielnosci koledzy...
pomysl...
jezeli kazdy zada podobne (wazne dla niego samego) pytanie, ktore juz padlo na forum i jest tez nawet odpowiedz, to po tygodniu nikt nic nie znajdzie... bedzie wielki smietnik...
a tym, ktorzy beda mieli powazne problemy wspolczuje... bo nigdy nie "przekopia sie" przez zwaly smieci

jak?
Prosze o zapoznanie sie z zasadami panujacymi na forum:
1. W pierwszej kolejnosci szukamy tematow nas interesujacych... do tego celu prosze uzyc wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jezeli nie znalezlismy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na koncu tego watka
4. Jezeli nie ma takiego tematu, wtedy mozemy zalozyc nowy...a szukamy wpisujac slowa kluczowe do szukajki!!
mysle, ze jasno wutlumaczylem sprawe