poza tym stwierdzeniem...
Myjk napisał(a):... i jeździj dalej spokojnie.
bo jesli jest cos nie tak to beda koszty,
czyli lepiej sprawdz w czym tkwi problem.
pozdr.
E
www.mazdaspeed.pl
Myjk napisał(a):... i jeździj dalej spokojnie.
zrembu napisał(a):3 Mechanik od kompa twierdzi że to nie jest błąd inspekcji oleju ale będzie wiedział co jest dopiero jak zostawię u niego samochód (podpinał kompa pod deską i nic nie wyczytał).
marex napisał(a):na początku cykle przy jeździe w mieście były co 160-180km
jdziobak napisał(a):czy wypalanie DPF w wysokich temperaturach rzędu 28-35°C objawia się drastycznym spadkiem mocy i max obrotami rzędu 2,5obr/min
mnieteczek napisał(a): ,ten problem ma wiekszość uzytkownikow wszystkich marek aut z turbo(przy wysokich temperaturach otoczenia),
jdziobak napisał(a):objawia się drastycznym spadkiem mocy i max obrotami rzędu 2,5obr/min
jdziobak napisał(a):...objawia się drastycznym spadkiem mocy i max obrotami rzędu 2,5obr/min. ..
menio997 napisał(a):ale czytałem ze powinien być również swąt spalenizny co u mnie nie wystepuje
rafu83 napisał(a):po postoju dojechalem do domu.... kontrolka DPF juz nie swiecila/mrygala, autko odzyskalo moc, tylko gdy mocniej przyspiesze pojawia sie czarny dym... tak jak bezp DPF,
czyli wychodzi na to ze DPF sie spalil, doslownie????????? mam nadzieje ze autko sie nie zapali nim dojedzie do warsztatu?
rafu83 napisał(a):migajaca kontrolka DPFa ... :/ tyle ze autko bylo przegrzebana kompem jak tylko mozna, bledow nie ma, wszystko co sie dalo bylo zresetowane
smile napisał(a):Należy je odczytać urządzeniem dedykowanym.
rafu83 napisał(a):dojechalem do celu jakas 1h jazdy, gdy po paru godz wyjezdzalem kontrolka DPF dalej blyskala, przejechalem jakies 15min, gdy sie zatrzymalem na rondzie
zauwazylem bialy dym.... i wiecej dymu i bardzo duzo dymu w ciagu paru sek.... ruszelem by zatrzymac sie gdzies na poboczu, auto za mna zjechalo by mi powiedziec, ze przez paredziesiat metrow ogien buchal z wydechu..... mala panika.....
po postoju dojechalem do domu.... kontrolka DPF juz nie swiecila/mrygala, autko odzyskalo moc, tylko gdy mocniej przyspiesze pojawia sie czarny dym... tak jak bezp DPF,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6