www.mazdaspeed.pl
cbr napisał(a):Moim zdaniem nie ma takiego stwierdzenia, że używany diesel częściej psuje się od używanej benzyny. Dieslem trzeba umieć jeździć i o niego dbać. A zadbana jednostka napędzana ON będzie tak samo bezawaryjna jak jednostka PB. Jeżeli poprzedni właściciel nie dbał o silnik diesla czy też o benzynę to będą psuły się tak samo.
Motyl1 napisał(a): i tak bardzo dobra marka traci na nie zawodności co jest przykre.
polak900 napisał(a):Wersje mazdy D niestety nie są robione w japonii, z tego co wiem nie wszystkie.
Szczególnie silniki tych mazd są zapożyczane od innych marek np ford, miałem właśnie przed mazdą forda mondeo D i nie było z nim problemów
Grzegorz K napisał(a):Tak odnośnie produkcji M3 to te na Europę robione są w Japonii...
Odnośnie diesla ja do swojego leję tylko olej i paliwo i jadę ... co prawda zrobiłem dopiero niecałe 25 000km (89 000 do ok 113000) ale wyglada to nieźle.
Rodzice mają Peugeota 207 z tym samym silnikiem 1,6 HDI, zrobili nim 64 000 (od 46 000 do ok 110 000teraz) i też jest OK
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości