Wielka Brytania – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Wojtek » 29 cze 2012, 18:57

zerknalem... ale nie mam M3... ma takie auto mandzynek i piotrekkk1985...
oni powinni wiedziec wiecej...
ja mysle, ze wszystko jest ok ;)
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Mazda 3 » 29 cze 2012, 19:54

A u Ciebie jak jest z tymi kontrolkami?
Mateusz
Forumowicz

Od: 9 maja 2012, 21:15
Auto: brak info

Postprzez glowasiek » 29 cze 2012, 20:53

Wojtku, nie wiem o co chodzi. Sam pisales, zeby w tym watku nie smiecic, wiec poszlismy sobie pisac na inne tematy do nowego watku, tylko po to zeby ciebie nie wkurzac. Sama nazwa watku mowila, ze jest on dla wszystkich na obczyznie, nieliczy sie czy to UK czy DE czy inne panstwo UE.
A po co skladac rezygnacje ? Dlatego, ze nie chcielismy smiecic w tym watku ? Bo w sumie tego nie rozumie. Ja nigdy nie mialem i nie mam aspiracji na zmiane swojego statusu, takze nie boj zaby :)
Sek w tym, ze zrobilismy tak jak chciales a teraz wyszlo, ze jestem najgorszy i w ogole no ale coz.
NIe pozostaje nic innego jak nie wypowiadanie sie tutaj i tyle, bedzie po problemie. pozdro
Forumowicz

Od: 19 cze 2010, 22:36
Auto: Mazda 6 GH sport

Postprzez Karol » 30 cze 2012, 01:02

mandzynek napisał(a):ja osobiscie odbieram ten watek troche inaczej z racji tego ze zyjemy w UK i nasza grupa ma ok 25- 30 ludzkow w tym jednym i glowym poscie mozemy pisac o wszystkim. teraz wynika ze glowny post jest tylko do zapisywania sie na zloty a cala reszta trzeba zakladac nowe watki, troszku to dziwne ale coz.
ja i tak sie malo udzielam wiec mnie to rybka jak to mowia nie moj cyrk nie moje malpki
pozdr
<spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko>

A moze zrobimy ankiete pomiedzy uzytkownikami z zagramanicy Wtedy watek UK by byl tak jak Wojtek mowi pod nasze mazdeczki i wsyzstko zwiazane ze spotami a drugi jako smietnik o wsyzstkim i o niczym. <co?> <co?> <co?> <co?> <co?> <co?>
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Od: 8 sty 2009, 15:38
Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA

Postprzez Karol » 30 cze 2012, 01:06

Mazda 3 napisał(a):Coś trzeba zrobić przed przyjazdem? Czy tylko wziąć swoją madzie?

Wystarczy ze umyjesz autko <spoko>
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Postprzez blademan89 » 30 cze 2012, 02:39

Jak dzieci... <lol>

Strzelacie fochy z przytupem, a nie ma o co się kłocic. Do tej pory pisaliśmy o spotach, wydarzeniach, promocjach, grillach etc... można tak dalej, jedyne co mnie denerwuję to zaczepianie tematów technicznych i wpisywanie ich w ten dział... a reszta może byc jak najbardziej, ale to tylko moje zdanie, a ja się tutaj jeszcze mało liczę ;) Trzeba zrobic rozgrywkę w PES/COD Wojtek vs Głowasiek <lol> ;P <diabełek>
I always tell the truth even when i lie.
Forumowicz

Od: 8 gru 2011, 17:06
Auto: RX-8 – SOLD :(
E60 530D
Audi A4
ST

Postprzez pawel1978 » 30 cze 2012, 10:44

zielony110 napisał(a):nas z powodow wiadomych, raczej nie bedzie na nastepmnym spocie.
Mimo wszystko zycze wszystkim udanego spota :D

Przyjedziesz na następny, przyjedziesz <faja> <faja> <nie powiem> <nie powiem>
Forumowicz

Od: 16 cze 2010, 19:34
Auto: mazda 6 2.2 sport
Black Panther

Postprzez Wojtek » 30 cze 2012, 16:25

podsumowujac...

mandzynek napisał(a):ja i tak sie malo udzielam wiec mnie to rybka :P jak to mowia nie moj cyrk nie moje malpki

mysle, ze powinny byc i Twoje... chyba, ze sie cos zmienilo... :|
glowasiek napisał(a):badz odezwa sie osoby z PL, z ktorymi defakto nie mam nic wspolnego.

:|

prosze, aby kazdy z klubowiczow i kandydatow na klubowicza, zastanowil sie chwilke... nad tym jak podchodzi do uczestnictwa w zyciu klubu... i co to oznacza dla niego samego...

dla przypomnienia:
– jestesmy klubem wywodzacym sie z PL, zrzeszajacym milosnikow samochodow marki Mazda, ktorzy budujac wzajemne relacje pomagaja sobie... np. z problemami z autem.
– aby udzielac sie w zyciu forum i regionu nie trzeba byc (miec status) klubowicza...

to tyle... a...
karol napisał(a):A moze zrobimy ankiete pomiedzy uzytkownikami z zagramanicy Wtedy watek UK by byl tak jak Wojtek mowi pod nasze mazdeczki i wsyzstko zwiazane ze spotami a drugi jako smietnik o wsyzstkim i o niczym.

1. chyba Karol niedoczytales... o co poszlo... wroc kilka stron i poczytaj moje posty...

2. niestety, nie ma to prawa bytu... nie jest to dzial tylko Wielkiej Brytanii... jezeli powstalaby "czateria ludzi na obczyznie", to wszystkie watki o takim charakterze w tym dziale... musialyby byc tam wlaczone... co bardzo pomoze np. D i BeNeLux-owi, Norwegii... i innym...
ale to juz opisalem wczesniej... jakby ktos przeoczyl...
a co do czaterii... jestescie klubowiczami i macie takowa w dziale tylko dla klubowiczow... widzieliscie ja? :>

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ps1
pawel1978 napisał(a):Przyjedziesz na następny, przyjedziesz <faja> <faja> <nie powiem> <nie powiem>

<diabełek>

ps2
Mazda 3 napisał(a):A u Ciebie jak jest z tymi kontrolkami?

po przekreceniu stacyjki sie zapalaja... i gasna... ;) (ale mam M5)
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Kamil » 30 cze 2012, 21:20

Wojtek napisał(a):jezeli powstalaby "czateria ludzi na obczyznie", to wszystkie watki o takim charakterze w tym dziale... musialyby byc tam wlaczone... co bardzo pomoze np. D i BeNeLux-owi, Norwegii... i innym...

no i w czym problem? :> jak ktoś będzie na bieżąco śledził życie działu, to się połapie.
Chłopaki zaczeli czaterię od czystej kartki i każdy nie zważając na lokalizację (nawet ja się odezwałem) mógłby dołączyć do rozmowy. A skoro temat czaterii nie przejdzie, to po co zwracać uwagę ludziom, że piszą nie na temat w dziale uk, równoczeście upierając się, że czaterii być nie może? :D W którymś temacie byś poszedł na kompromis, przymknąć oko i wszyscy byli by szczęśliwi (poza Tobą :P )
Wojtek napisał(a):co do czaterii... jestescie klubowiczami i macie takowa w dziale tylko dla klubowiczow... widzieliscie ja? :>

No niby masz rację, (jest nawet czateria dla plebsu w HP), ale ja dalej nie rozumiem, czemu usunąłeś czaterię, Wam polonusom – specyficznej grupie, która wydaje mi się, jest bardziej zżyta niż inne regiony w PL. Oglądając Wasze zdjęcia ze spotkań (których zazdroszczę), zawsze myślałem, że na Waszych spotach nie chodzi tylko o to, by macać czyjąś Mazdę, ale przede wszystkim o spotkania i odprężenie się wśród "swoich" na obczyźnie. Do czego zmierzam, a no do tego, że na spotach nie świrujecie i nie siedzicie w swoich mazdach cały spot, tylko większość czasu spędzacie na wesoło, gadając o czymkolwiek, z dala od tematu motoryzacyjnego – więc dlaczego by nie zrobić takiego tematu "o niczym" w dziale "na obczyźnie", by się w nim zając sprawami, które nie powinny znaleźć się w temacie uk? Dlaczego UK? bo jest Was najwięcej i aby nie robić śmietnika ( i nie drażnić modów) w dziale oficjalnym, dobrze było by zrobić temat "śmietnik". Nie pominę też faktu, że takie tematy są w kilku regionach i cieszą się dużą popularnością. Proponuję jeszcze raz przemyśleć temat czaterii i olać to, że nie jest w 100% profesjonalny i nie ma certyfikatów na istnienie.
Kamil

Postprzez aga08025 » 30 cze 2012, 22:27

Zgadzam sie z Kamilem :) <spoko>
Forumowicz

Od: 8 lis 2010, 19:30
Auto: Mazda6 2.0 TS estate

Postprzez Wojtek » 30 cze 2012, 22:44

napisalem juz... co i dlaczego... i nie chce sie powtarzac... czytajcie ze zrozumieniem...
kazda podgrupa ma swoj watek, na sprawy codzienne... <głaszcze>
a czaterie wiecie gdzie sa... :P
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez adamb » 30 cze 2012, 23:03

To rozumiem ze watek bedzie taki jak Ty chcesz, a nie jak ludzie go tworzacy <ściana>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2010, 22:55
Auto: Biale

Postprzez Lukasz.uk » 30 cze 2012, 23:35

dzial smietnik to cos dla mnie :) brak zankow interpunkcyjnych:)
pytania nie na temat:)
Skakania z tematu na temat :)
Poruszanie roznch sparaw dotyczacych nie tylko mojego auta ale ogolnie zycia tu na obczyznie mysle ze to wlasnie laczy ludzi rozmowa:)
Wtedy bedziemy silna i zwarta grupa
Forumowicz

Od: 30 maja 2012, 19:03
Auto: Mazda6 2.0 dizel 2008rok 143KM wersja sport

Postprzez radar88 » 30 cze 2012, 23:45

Wojtek napisał(a):prosze, aby kazdy z klubowiczow i kandydatow na klubowicza, zastanowil sie chwilke... nad tym jak podchodzi do uczestnictwa w zyciu klubu... i co to oznacza dla niego samego...

Zgadzam się.
Wojtek napisał(a):dla przypomnienia:
– jestesmy klubem wywodzacym sie z PL, zrzeszajacym milosnikow samochodow marki Mazda, ktorzy budujac wzajemne relacje pomagaja sobie... np. z problemami z autem.
– aby udzielac sie w zyciu forum i regionu nie trzeba byc (miec status) klubowicza...

Zgadzam się w 95%. Głównie forum służy do tego aby rozwiązywać problemy z samochodami itp, lecz zauważmy iż, fakt pochodzenie mamy PL, lecz grupa mieści się w UK, są to ludzie którzy nie będą rozmawiali tylko o Maździe ;) Każdy z nas ma jeszcze inne hobby, typu znaczki pocztowe, gry wideo,kolekcjonowanie kosiarek itp, każdy chciał by podzielić się swoim hobby, bądź chodziarz popierd..ić sobie od rzeczy ;)
Dołączając do czaterii, luźnych rozmów zrobi się zamieszanie, ponieważ UK będzie rozmawiało np o PS3/Xbox a strona PL o znaczkach....zamieszanie jest jak talala, nie wspominając o tym, że kogoś to zapewne będzie denerwować.
Wojtku decyzja należy do Ciebie, lecz myślę że temat "Wolne rozmowy – Zagranica" odciąży ten wątek który tak naprawdę ma wam służyć do ustalania wypadu/grillowania, lecz wszystkie tematy odnośnie spotu,powinny być tutaj opisywane. Konsole,znaczki,kosiarki,stringi itp -->tam.
Spróbować zawsze możesz, coś będzie nie tak, usuniesz,zamkniesz,zbanujesz wszystkich i tyle <lol>

P.S. Kolega od Xedosa 6, dla czemu nie posiada wątku w NM ?? Zaprezentuj swojego klasyka, warto ;)
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez Kamil » 1 lip 2012, 01:32

Wojtek napisał(a):czytajcie ze zrozumieniem...

hehe, dobre. staram się być totalnie obiektywny, wyraziłem swoje zdanie, ale w przypadku odmiennej koncepcji i chęci pomocy z patowej sytuacji, najprostszym argumentem jest brak inteligencji (czytaj cytat). Oki, nie moja brocha. Jak kolega mandzonek wyżej napisał, nie mój cyrk... . Siiiuuuut i mnie nie ma w UK :*
Kamil

Postprzez Wojtek » 1 lip 2012, 06:16

Kamil napisał(a):najprostszym argumentem jest brak inteligencji (czytaj cytat)

urywek zacytowany przez ciebie w takiej postaci zmienia znaczenie...
ja, napisalem wczesniej dlaczego... i nie chce sie powtarzac...

Kamil napisał(a):wyraziłem swoje zdanie

Kamil napisał(a):Oki, nie moja brocha.

dokladnie... niestety sprawa nie dotyczy ciebie... <głaszcze>

radar88 napisał(a):Każdy z nas ma jeszcze inne hobby, typu znaczki pocztowe, gry wideo,kolekcjonowanie kosiarek itp, każdy chciał by podzielić się swoim hobby

–> hobby :P

radar88 napisał(a):bądź chodziaz popierd..ić sobie od rzeczy ;)

–> czateria klubowa

radar88 napisał(a):Dołączając do czaterii, luźnych rozmów zrobi się zamieszanie, ponieważ UK będzie rozmawiało np o PS3/Xbox a strona PL o znaczkach....

Kamil... nie obrazaj ludzi w PL... przesadzasz...
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez radar88 » 1 lip 2012, 12:02

Wojtek napisał(a):Kamil... nie obrazaj ludzi w PL... przesadzasz...

Wojtku nie obrażam ludzi w PL, przecież sam w niej jestem, stwierdzam fakt iż nasze rozmowy a rozmowy kolegów z PL są odmienne. Częściej przeglądam ten wątek niż, czateria czy nawet śląski pod który teraz podlegam. Ludzie tam piszą o rzeczach/wydarzeniach pochodzących z PL, które tak naprawdę nic nie mają wspólnego z grupą UK. Jeżeli ja będąc w UK, mam czytać co robili chłopaki na śląsku (Katowice spodek), to wybacz lecz mnie to nie interesuje, ponieważ mnie interesuje to co się dzieje w UK. Chcę zagrać z kolegami z UK np Adrian i z nim chcę się umówić na daną godzinę, mogę to załatwić przez PW, lecz jak napiszę w "wolnych pogaduchach" to może ktoś się jeszcze przyłączy, a przez PW inne osoby nie będą wiedziały że zbieramy się o 20 na granie ;)

Lecz jest też tak zwana druga strona medalu, gdzie rozumiem Cię Wojtku, ponieważ może się okazać że wszystkie spotkania i umawiania się na zloty/spoty będą się odbywały tam zamiast tu, i później to ogarniać może być problemem.

P.S. Takie moje ciche myśli ----czasami posłuchaj ludu, jeżeli się nie zgadzasz to napisz dobre argumenty, ponieważ argument jest czateria, nie przemawia przez lud ;)

P.S.2 Grupa UK, ma może wspólne korzenie , którym jest Polska + to forum, lecz organizacja i ludzie którzy w niej są, to tak jak by inny rozdział, tu jest organizacja, wszyscy się dobrze dogadują i spot zawsze jest udany, czego nie mogę powiedzieć o stronie polskiej.

P.S.3
Wojtek napisał(a):dokladnie... niestety sprawa nie dotyczy ciebie... <głaszcze>

Teoretycznie mnie już też nie....
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez pawel1978 » 1 lip 2012, 14:05

Niestety Wojtku muszę przyznać rację koledze Kamil i Radar jak też i większości klubowiczów.Może mógłbyś troszkę przemyśleć jeszcze raz i może wysłuchasz co klubowicze którzy tworzą tak udaną grupę starają się mieć na obczyźnie. Żeby była zorganizowana i tak zgrana jak nasza grupa (do tej pory), nie można decydować o wszystkich poczynaniach samemu. Więc proponuję: <cisza> <cisza> <czytaj> <czytaj>

1. Załóż wątek odnoszący się co do oczekiwań grupy (bo grupę tworzą ludzie, a bez ludzi nie będzie nic)
2. Wysłuchaj co starają się powiedzieć
3. Kamil i radar mają rację
4. Należy wypracować jakiś kompromis, gdyż każdy z nas jest inny i musimy się wszyscy zaakceptować w takiej czy innej formie
5. Nie musisz rezygnować z pozycji prezesa i się oburzać, wystarczy troszkę odpuścić wojskowy dryl, to ma być dla nas wszystkich frajda, wspólne spędzanie czasu i konsolidacja nas niekoniecznie biednych :D na obczyźnie

Wydaje mi się że drogą do sukcesu będzie K O M P R O M I S i dotyczy on nas wszystkich drodzy klubowicze i forumowicze. Tylko w ten sposób możemy stworzyć jeszcze lepszą grupę.

To była wypowiedź i przemyślenia v-ce i v-ce prezesowej <peace> <peace> <peace>
Forumowicz

Od: 16 cze 2010, 19:34
Auto: mazda 6 2.2 sport
Black Panther

Postprzez adamb » 1 lip 2012, 14:23

jestem w 100% za Pawlem, zachowujac sie w ten sposob rozwalasz nasza zgrana i dorosla grupe.

Wojtek piszesz ze mamy "smiecic" w ogolnej czaterii (bez podzialow regionalnych) a Kamilowi napisales ze to jego nie dotyczy ---> wypad do siebie <co?>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2010, 22:55
Auto: Biale

Postprzez Karol » 1 lip 2012, 14:24

Tak czytam i czytam i wydaje mi sie ze przez taka [tiiit] jak zalozenie oddzielnego tematu robi sie taki zgrzyt. Niech ze ktos wkoncu zalozy tematbi bedzie swiety spokoj. Wojtek wydaje mi sie ze zbyt powaznie traktujesz pozycje moderatora.
Forumowicz