hak ucho do przodu
1, 2
Psikaj, ogólnie jak już trafisz
to powiedzmy pierwsze 1,5 obrotu powinien wejść w miarę swobodnie potem już trzeba użyć czegoś do kręcenia ale jednak bez przesady żeby gwintu nie uszkodzić. Grunt to nie wkręcać go na chama , tak jak niektórzy lubią koła przykręcać 
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
to że gwint się nie wykręca ( czyli jest samohamowany) nie jest uzyskiwane małym luzem a odpowiednim kątem nawinięcia linii śrubowej (najczęściej gwint drobnozwojny), przez co pozorny kąt tarcia jest większy od siły pochodzącej od momentu który mógłby odkręcić śrubę.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
No to już mamy jasność... Wszyscy zrozumieli

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Pozwolę się podłączyć. Na allegro nie mogę znaleźć ucha do trójki, ma ktoś pomysł, gdzie znajdę takowy w Wawie? Może jakaś sugestia szrotu (trochę wątpię, że to znajdę na takowym).
Dzieki za pomoc.
Dzieki za pomoc.
- Od: 30 maja 2010, 21:29
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 diesel Y6 109 KM, 2006 FL.
A czy musi być od trójki? Chyba wystarczy aby rodzaj gwintu się zgadzał (średnica, skok, typ)
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Hak można kupić na allegro np. tu
http://allegro.pl/mazda-hak-wkrecany-ucho-do-cholowania-bialystok-i1719162697.html
Pomijam juz błędy ortograficzne w ogłoszeniu
Mnie w końcu udało się wkręcić ten durny hal. Potrzebne było WD-40, wazelina techniczna oraz klucz do kół jako "wkrętak". Wchodzi naprawdę ciężko, wkręciłem tylko 3 obroty, bo dalej się bałem

Mnie w końcu udało się wkręcić ten durny hal. Potrzebne było WD-40, wazelina techniczna oraz klucz do kół jako "wkrętak". Wchodzi naprawdę ciężko, wkręciłem tylko 3 obroty, bo dalej się bałem

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
wkręcałem do końca na hamowni kluczem do kół i nic się nie stało
ps.jakie macie zaślepki -jakieś foto ?
ps.jakie macie zaślepki -jakieś foto ?
Grzegorz K napisał(a):Hak można kupić na allegro np. tuhttp://allegro.pl/mazda-hak-wkrecany-uc ... 62697.html
To jakaś specjalna stal czy one są posrebrzane dla większej wartości? Nie sądziłem, że kawałek śruby może tyle kosztować...
Wino, kobiety i śpiew – więcej nie dam rady.
No nie taki zwykły kawałek śruby, ale moim zdaniem tyle, że odlane w formie, przeszlifowane ostre krawędzie, przetoczony kawałek pod lep i nagwintowane. Najwyżej może być zahartowany kawałek z gwintem, jednak po wyglądzie nie sadzę, że taki jest.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Grzegorz K napisał(a):Hak można kupić na allegro np. tuhttp://allegro.pl/mazda-hak-wkrecany-ucho-do-cholowania-bialystok-i1719162697.html
Jak szukalem, to nie udalo mi sie namierzyc na allegro, na szczescie znalazlem aukcje sprzed kilku dni nie zakonczona sprzedaza i wystawiono ucho jeszcze raz, jeszcze taniej. mam nadzieje, ze bedzie pasowal, bo ma byc oryginal:)
- Od: 30 maja 2010, 21:29
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 diesel Y6 109 KM, 2006 FL.
1, 2