Z racji iż nie znalazłem podobnego problemu, zakładam nowy temat.
Znajomy sprowadził sobie Mazdę 6 hatchback z 2006 roku. W pojeździe uszkodzony był przedni zderzak. Poduszki nie wystrzelone, czujnik cały, błędu poduszek nie było. Samochód nie odpalał. Po podpięciu komputera diagnostycznego, zostały wykryte błędy:
B1320 – niedomknięte lewe przednie drzwi (problem usunięty, błąd skasowany)
B1318 – niskie napięcie akumulatora (wymieniony akumulator, błąd skasowany)
C1119 – nie jestem pewny co oznacza ten błąd, gdyż nie znalazłem jego znaczenia w instrukcji na forum, jednak błąd został wykasowany
B1342 – wg instrukcji awaria mikrokomputera PJB (co to jest?), błąd mimo kasowania, pojawia się cały czas
P0628 – mechanik mówił o błędzie pompy paliwa i że błąd wykasował, ale patrząc na instrukcję z forum, ten błąd mówi o problemie z zaworem SCV
A teraz co się dzieje z samochodem:
Po przekręceniu kluczyka zapalają się oraz znikają te kontrolki które powinny, poza kontrolką "check" ta świeci się cały czas. Przy próbie odpalenia rozrusznik kręci, jednak samochód nie odpala.po podaniu paliwa z zewnętrznego źródła (z pleka – cokolwiek to znaczy

) samochód odpala normalnie, silnik pracuje równo i cicho.
Zostało zmierzone ciśnienie na listwie wtryskowej, w pompie (oba parametry w normie) i jeszcze coś zostało sprawdzone (nie pamiętam dokładnie co), w każdym bądź razie z tego co pamiętam diagnoza mechanika brzmi, że paliwo nie dociera do wtrysków, czyli tak jakby uszkodzony był sterownik pompy.
Przeszukałem allegro i gdyby chodziło o silnik RF5C, to obstawiałbym uszkodzenie sterownika pompy wtryskowej, jednakże nie znalazłem takowego sterownika do pompy w silniku RF7J. W przypadku kompletnych pomp wtryskowych, w zestawie sprzedawane są pompa oraz czujnik/zawór SCV (czujnik niskich obrotów). Czy w tym przypadku on może powodować problem nie uruchamiania się silnika?
W najbliższym czasie auto ma być jeszcze raz podpięte pod komputer (mechanik nie ma go na miejscu) i zobaczymy co teraz pokaże.