Andi_79 napisał(a):Sorry nurtowało mnie jak wypalone zawory mają wpływać na branie oleju.
nie mają
tylko uszczelniacze na zaworach jak się wytrą
www.mazdaspeed.pl
Andi_79 napisał(a):Sorry nurtowało mnie jak wypalone zawory mają wpływać na branie oleju.
Andi_79 napisał(a):Zrobię próbę ciśnieniową z olejem to się okaże.
Piotr Raczkowski napisał(a):Andi_79 napisał(a):Sorry nurtowało mnie jak wypalone zawory mają wpływać na branie oleju.
nie mają
tylko uszczelniacze na zaworach jak się wytrą
Andi_79 napisał(a):To kiedy się wytrą nie ma już większego znaczenia.
Wczoraj zobaczyłem z zbiorniku płyny chłodzącego dużą ilość bąbelków powietrza.
Andi_79 napisał(a):Majonezu pod korkiem nie ma.
Bąbelki nie idą, jak popuszczę korek na gorącym silniku to jest ciśnienie które próbuje płyn wycisnąć.
W zbiorniku płynu chłodniczego płyn jest przezroczysty ale zbiornik jest ubrudzony czymś na kształt rdzy.
Andi_79 napisał(a):Tak więc dywagacja na temat wyższości świąt bożego narodzenia nad wielką nocą nie miała większego sensu.
Andi_79 napisał(a):W sobotę silnik rozkładam, a w poniedziałek głowica do sprawdzenia w specjalistycznym zakładzie.
Wojtek napisał(a):najgorsze masz cylindry 2 i 3 , czyli nie pozostaje nic innego jak...
zdjac glowice i dac ja do sprawdzenia... wtedy bedzie juz wszystko wiadomo
Andi_79 napisał(a):A zdjęcie głowicy nie zmiana koła, nie mam teraz pieniędzy na taki zakres prac.
A w między czasie byłem u mechanika, który stwierdził, że nie wygląda to na wypaloną uszczelkę pod głowicą.
Andi_79 napisał(a):czyli 0,015 ponad wymiar max zużycia
Andi_79 napisał(a):A może lepiej kupić silnik bez głowicy z mniejszym przebiegiem?.
Andi_79 napisał(a):Jak na razie samochód jeździ i oby tak dalej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość