WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Szalotka » 24 maja 2012, 12:19

nell8 napisał(a):I chyba jako rzekomo, główny organizator Akcji, wypadałoby, żebyś wziął to po prostu pod uwagę... <co?>

Nie jestem głównym organizatorem akcji. Nikt nim nie jest. Działamy wspólnie. Próbowałem załatwić co mogłem. Starałem się. Tego nikt mi nie zarzuci. To samo tyczy się pozostałych. Co się da to się da :)

gromaciek napisał(a):I tym o to akcentem kończymy dyskusje co by nie dolewać oliwy do ognia. Było, minęło. Czas ochłonąć i się uśmiechnąć co by na następny wtorek być wyluzowanym :)
Przypominam że jest to temat do ustalania spotkań cyklicznych jak i krótkich wrażeniach po spotkaniu

Proszę się tego trzymać.

29.05.2012
CAFE 66 – Al. Prymasa Tysiąclecia 74
Mapka

Do zobaczenia :)
Szalotka

Postprzez malutka » 24 maja 2012, 15:22

Lulka napisał(a):osoby niezainteresowane niech zajmą się swoimi sprawami a osoby zainteresowane skupią energię na przygotowywaniu Dnia Dziecka

hmmm...no właśnie ja nie jestem za specjalnie zainteresowana organizacją/uczestnictwem w tejże akcji i zupełnie nie rozumiem, dlaczego muszę czytać te Wasze awanti w temacie spotkań regionalnych...

Jak dla mnie, to skoro jest jakaś grupa ludzi, która organizuje Uśmiech i ta grupa potrzebuje spotkania organizacyjnego z klubem motocyklistów – to sobie na nie jedzie. Nie rozumiem intencji ciągnięcia tam wszystkich mazowieckich spotowiczów i nagłej zmiany ustalonego już miejsca. Chyba logicznym jest, że jeśli ktoś się czynnie angażuje i chce pomóc, to pojedzie na spotkanie organizacyjne gdzie i kiedy by ono nie było.

"Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu." Chwała Wam za to, że angażujecie się w akcję charytatywną dla dzieci, ale nie wymagajcie żeby nagle wszyscy srali po gaciach z tego powodu.
Tutaj dam upust własnemu ego i przypomnę Wam, że pierwszą taką akcję organizowałam ja bodajże w 2006 roku. Zapewne było to na mniejszą skalę, ale zaangażowały się osoby z MS z całej polski. Powstał temat, kto chciał, to przekazał dary, grupa mazowiecka pojechała, zorganizowała grilla, wręczyła prezenty, pobawiła się z dzieciakami, zamieściła fotorelację i ... tyle.

Dlatego też nie rozumiem po co cały ten szum i wypominanie "ty zrobiłeś tyle" "a ty nie zrobiłeś tego". Pomysłodawcą akcji nie jest Zarząd Klubu, tylko Klubowicze. Więc skoro jako "osoby prywatne" podejmujecie się podjęcia akcji, którą zamierzacie przy okazji sygnować logiem Klubu, to łaskawie zgłoście się do niego po pomoc. Nikt nie jest wróżką i sam się nie domyśli, że czegoś potrzebujecie... I nie oczekujcie, że skoro akcja jest pod znakiem Mazdy, to nagle wszyscy muszą coś w niej zrobić...bo nie muszą.

Ja nikogo nie bronię ani też nie oskarżam. Nie śledzę tematu organizacji Uśmiechu, a wyżej napisane wynika wyłącznie z tego co tutaj, w tym temacie – spotkań regionalnych przeczytałam. Jeśli źle Was odebrałam, to jest to najlepszy bodziec do tego, aby zastanowić się czym skutkuje wylewanie żółci na konkretne tematy w miejscach do tego nie przeznaczonych.
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Szalotka » 24 maja 2012, 15:56

malutka napisał(a):hmmm...no właśnie ja nie jestem za specjalnie zainteresowana organizacją/uczestnictwem w tejże akcji i zupełnie nie rozumiem, dlaczego muszę czytać te Wasze awanti w temacie spotkań regionalnych...

malutka napisał(a):Nie rozumiem intencji ciągnięcia tam wszystkich mazowieckich spotowiczów i nagłej zmiany ustalonego już miejsca. Chyba logicznym jest, że jeśli ktoś się czynnie angażuje i chce pomóc, to pojedzie na spotkanie organizacyjne gdzie i kiedy by ono nie było.

malutka napisał(a):wylewanie żółci na konkretne tematy w miejscach do tego nie przeznaczonych.

No i właśnie.
W swoich postach ujałem to troszkę krócej i łagodniej bo spotkanie organizacyjne było w planie 29.05 o czym wiedzieli także i klubowicze Shadow.
Nie widziałem potrzeby robienia dwóch spotkań pod rząd tyczących się jednego zagadnienia. Sklerozy nikt nie ma a jarać sie jak szczerbaty na suchary to chyba nie trzeba.

Dobra mili Państwo. Koniec i wracamy do łask tego tematu. Do tego do czego On służy.
Szalotka

Postprzez Violetka » 24 maja 2012, 16:03

zmienię Wam trochę temat :) może się wyluzujecie

dziękujemy i my za spota, Kuba o kulkach mowił jeszcze kolejnego dnia, a prawie przez całą noc mówił mazda, mazda, mazda...
chyba widok tylu mazd na raz go oszołomił hahaha gdybym wiedziała, że tyle osób przyjedzie komunikacją miejską to pewnie i my byśmy przyjechali
mam nadzieję, że na następny spot dotrzemy w krótszym terminie niż 8 miesięcy :D

Paweł naprawę rx-a masz załatwioną tylko zastanów się czy aby na pewno tego chcesz bo o ile Twój nowy mechanik rozkręciłby wszystko z naszą pomocą o tyle nie sądzę, aby złożył <co?>

Mała, dziękuję że byłaś przekaźnikiem ;)

Gorąco pozdrawiamy
Violetka, Devil i Kuba
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
Forumowicz

Od: 20 lut 2006, 17:46
Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8

Postprzez malutka » 24 maja 2012, 16:06

Violetka napisał(a):Mała, dziękuję że byłaś przekaźnikiem ;)

Jakoś nie podoba mi się to słowo <lol> Ale nie ma za co i polecam się na przyszłość. Tak jak mówiłam – dzięki Twoim telefonom i ja się mobilizuję z przyjazdem na spot :)

Violetka napisał(a):mam nadzieję, że na następny spot dotrzemy w krótszym terminie niż 8 miesięcy :D

też mam taką nadzieję :)
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 24 maja 2012, 16:07

Tak jak się umawialiśmy będę Was informował o spotach <spoko>
Myślę za niebawem się znowu zobaczymy :)
Szalotka

Postprzez ravo » 24 maja 2012, 16:08

nell8 napisał(a):nie mając dla nich ani jednego klubowego gadżetu !!

tylko wtrącając się – obiecałem smycze wszystkie jakie mam na stanie Maćkowi i takie mu wysłałem będą na akcję więc nie rozumiem ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez nell8 » 24 maja 2012, 20:24

ravo napisał(a):tylko wtrącając się – obiecałem smycze wszystkie jakie mam na stanie Maćkowi i takie mu wysłałem będą na akcję więc nie rozumiem ?

To szkoda, że Maciek nic o tym nie wspomniał w temacie Akcji... :|
W takim razie DZIĘKUJĘ w imieniu wszystkich zainteresowanych <spoko>

gromaciek napisał(a):Nie widziałem potrzeby robienia dwóch spotkań pod rząd tyczących się jednego zagadnienia.

To wystarczyło cokolwiek napisać. A mój wcześniej wspomniany post, uzasadniający dwukrotne spotkanie z Shadowsami został po prostu zwyczajnie olany :| To nie było miłe :( ani w porządku w stosunku do grupy osób, która jednak na to spotkanie pojechała.

malutka napisał(a):I nie oczekujcie, że skoro akcja jest pod znakiem Mazdy, to nagle wszyscy muszą coś w niej zrobić...bo nie muszą.

Nikt, nigdzie nie napisał, że wszyscy muszą :) więc nie rozumiem w ogóle skąd takie stwierdzenie? Podobnie jak post Pawła o terroryzmie :D Chodzi tylko i wyłącznie o osoby, które zobowiązały się podjąć pewne działania i nie zrobiły tego. Ale to i tak już nie ważne. Nie było tematu. Są inni, więc damy radę <spoko>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez ravo » 24 maja 2012, 23:07

nell8 napisał(a):To szkoda, że Maciek nic o tym nie wspomniał w temacie Akcji...

Ale ja to w temacie obiecałem jeśli dobrze pamiętam :P później się tylko pytałem już na PW ile sztuk :)
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez malutka » 25 maja 2012, 02:08

nell8 napisał(a):Nikt, nigdzie nie napisał, że wszyscy muszą :) więc nie rozumiem w ogóle skąd takie stwierdzenie?

No chociażby stąd:
nell8 napisał(a): Lulka napisał(a):nie no zaangażowanie regionu jest rewelacyjne ...

Co racja, to racja... :|

Oczywiście bawiąc się dalej w przeciąganie linki nad piaskownicą, można to odeprzeć stwierdzeniem, że "region" to nie cały klub, czyli nie wszyscy itd.
Ale to nie zmienia faktu, że pod pojęciem "region" znajduje się bardzo duża grupa ludzi, w której znajdą się zarówno chętni do organizacji, chętni do uczestnictwa, tacy którzy to może i popierają, ale nie zamierzają uczestniczyć oraz tacy którzy mają to gdzieś. Więc taki sarkazm o zaangażowaniu regionu odebrałam jako zakamuflowany żal, że do pomocy w akcji nie rzucili się wszyscy (nie pozostawiając już niedomówień do których można będzie się przyczepić – wszyscy z regionu mazowsze).

nell8 napisał(a):Chodzi tylko i wyłącznie o osoby, które zobowiązały się podjąć pewne działania i nie zrobiły tego.

Jeśli rzeczywiście o to chodzi, to po co psioczyć na cały region? (uzasadnieniem tego stwierdzenia jest pierwszy cytat w tym poście)... Można napisać w temacie dotyczącym akcji: kowalski – miałeś załatwić to i to czemu nic nie robisz. Bądź nie chcąc robić obciachu wysłać rzeczonemu PW. To jest temat spotkań regionalnych.

Swoją drogą, sprawdza się tu moja żelazna zasada – chcesz coś zrobić dobrze, zrób to sam. Dzięki niej można uniknąć takich rozczarowań.
Życzę powodzenia z akcją (bo bynajmniej do jej przeciwników nie należę) i ze swojej strony kończę to OT. Dobranoc.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez tomek-waw » 25 maja 2012, 08:20

Myślę, że wystarczy już tej przepychanki. :>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez nell8 » 25 maja 2012, 08:43

Oooo matko! <ściana>
O jeden tekst Lulu taka afera <pomocy>
Szkoda, że nikt nie wpadł na to, żeby zinterpretować ten tekst jako "jeśli nie pomagasz, trudno, ale mógłbyś chociaż nie przeszkadzać..."
Ja go właśnie tak zrozumiałam i dlatego przyznałam Lulu rację. Zrobiłam to też, ponieważ kompletnie nie rozumiem problemu z miejscem spotkania, co napisałam np. tu: (tylko tego jakoś ze zrozumieniem chyba nikt nie przeczytał :( )

nell8 napisał(a):gromaciek napisał(a):
Spoty MazdSpeed są spotami, które dotyczą naszych spraw, zagadnień etc.
Spotkania z innymi klubami w tym samym dniu i godzinie to jest sprawa odrębna.

Sorry Maćku, ale dlaczego tak podchodzisz do tematu w takim momencie Większość z nas dobrze wie, że Shadowsi spotykają się akurat w tym samym dniu i godzinach, co my. Więc z uwagi na współnie prowadzoną akcję "Uśmiech Mazdy" zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie możemy się z nimi spotkać w celu dogadania paru spraw, a przy okazji zajęcia się sprawami MazdaSpeed'owymi – widzisz tu jakiś konflikt interesów, czy co?!

Ja tu żadnego konfliktu interesów nie widzę i nie rozumiem dlaczego nie mogliśmy się spotkać wszyscy razem. Wychodzi na to, że miejsce spotkania jest ważniejsze niż ludzie, którzy chcą na nim być. Szkoda. :(
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez Waterlive » 25 maja 2012, 09:17

Ech, miałem coś napisać,ale szkoda
marnować literki.

Podpisuję sie pod postem Tomka obiema rękoma, nogami, i czym tam dałbym jeszcze radę :)

Następna osoba, która będzie jeszcze tłumaczyć coś w tej kwestii, na najbliższym spocie, stawia pizze wszystkim obecnym spotowiczom!
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez Szalotka » 25 maja 2012, 09:26

Post z 17.05.2012
gromaciek napisał(a):To jak z najbliższym wtorkiem ?
Wedle prognozy na Wtorek (22.05.2012) grillowo się nie zapowiada.

Obrazek

Coś na praskiej stronie ?
Kolejnym spotem będzie pewnie Caffe66 (Wola) ze względu na zbliżający się dzień dziecka :)

Pisząc ten post byłem po rozmowie z kolegą z Shadow.

Post z 24.05.2012
gromaciek napisał(a):Uznałem że nie ma co robić dwóch spotkań w tym samym miejscu tydzień po tygodniu i że termin 29.05 będzie lepszym dniem na zapięcie wszystkiego na ostatni guzik. Jesli część osób pojechała tam 22.05 to nikt nie ma do nikogo o to pretensji tylko nie potrzebnie jest to pozniej poruszane na forum w nie przyjemnej oprawie.

I tym o to akcentem kończymy dyskusje co by nie dolewać oliwy do ognia. Było, minęło. Czas ochłonąć i się uśmiechnąć co by na następny wtorek być wyluzowanym :)
Przypominam że jest to temat do ustalania spotkań cyklicznych jak i krótkich wrażeniach po spotkaniu

Definitywny koniec OT. Wszystkie posty nie na temat będą usuniete.
Szalotka

Postprzez Wodnik » 25 maja 2012, 10:57

Waterlive napisał(a):
Następna osoba, która będzie jeszcze tłumaczyć coś w tej kwestii, na najbliższym spocie, stawia pizze wszystkim obecnym spotowiczom!

W Caffe 66 serwują więc Maciek nie będzie musiał daleko latać <lol>
[img]http://i59.tinypic.com/2h4m720.jpg[/img
Forumowicz

Od: 16 lut 2011, 15:37

Postprzez malutka » 25 maja 2012, 12:20

Waterlive napisał(a):ale szkoda marnować literki.

True :)
Waterlive napisał(a):Następna osoba, która będzie jeszcze tłumaczyć coś w tej kwestii, na najbliższym spocie, stawia pizze wszystkim obecnym spotowiczom!

No to się Maćku wkopałeś hahaha
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 25 maja 2012, 12:22

malutka napisał(a):No to się Maćku wkopałeś hahaha

Rozłożycie na raty ? <lol>
Szalotka

Postprzez Wodnik » 25 maja 2012, 12:45

Na raty to chyba będzie jedna pizza na każdym spocie do... końca roku? <rotfl>
[img]http://i59.tinypic.com/2h4m720.jpg[/img
Forumowicz

Od: 16 lut 2011, 15:37

Postprzez Waterlive » 25 maja 2012, 13:05

To co? Bijemy rekord, ile tam aut do pobicia? Trzynaście? Hahaha

Maćku, provident daje „dobre" kredyty ;)
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez Szalotka » 25 maja 2012, 13:18

Waterlive napisał(a):ile tam aut do pobicia? Trzynaście?

13 + 4 nie Mazdy (CH Bemowo) :)
Szalotka