Migający "HOLD"
1, 2
Witam,
Jestem bliski zakupu pewnej pięknej MX6 z jedyenm słuszym silnikiem.
Jako, ze jestem wyczulony na punkcie skrzyni to zrobiłem test drogowy – skrzynia na zimno i na ciepło chodzi super ... problem jest tylko taki, że miga HOLD.
We wtorek po świetach zamierzam się wybrać do ASO, coby sprawdzili co niedomaga.
Teraz pytanie – czy jakaś pierdółka mogła wywołać błąd czy to niestety oznacza, ze skrzynia się rozsypie ?
Jestem bliski zakupu pewnej pięknej MX6 z jedyenm słuszym silnikiem.
Jako, ze jestem wyczulony na punkcie skrzyni to zrobiłem test drogowy – skrzynia na zimno i na ciepło chodzi super ... problem jest tylko taki, że miga HOLD.
We wtorek po świetach zamierzam się wybrać do ASO, coby sprawdzili co niedomaga.
Teraz pytanie – czy jakaś pierdółka mogła wywołać błąd czy to niestety oznacza, ze skrzynia się rozsypie ?
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Puhcio napisał(a):skrzynia na zimno i na ciepło chodzi super ... problem jest tylko taki, że miga HOLD.
Za bardzo nie wiem jak to jest mozliwe, zeby migal hold, a skrzynia "chodzila super". Przeciez ona wtedy jest w trybie awaryjnym.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Za bardzo nie wiem jak to jest mozliwe, zeby migal hold, a skrzynia "chodzila super". Przeciez ona wtedy jest w trybie awaryjnym.
Też mnie to zdziwiło.
Skrzynia na 99% ma wszytwkie 4 biegi. W każdym razie nie rusza z 3 ...
Na każdym przełożeniu D,S,L są wszyteki biegi, które powinny być. Auto redukuje bieg po mocniejszym naciśniecu gazu, a i kickdown funkcjonuje.
Zdziwiła mnie tylko praca przycisku "hold".
Hold miga już od przekręcenia kluczyka jeśli do coś pomoże ... i miga przez cały czas jazdy.
Nic – odczytam kody błedów, a i tak wybieram się do ASO. Niech oni powiedzą ..
Choć to telefonie do p.Dobosza otrzymałem informacje, ze oni nie mogą odcztać kodów z skrzyni, bo takie nie istnieją ... zapytałem tylko czy mają autoryzację
Ps. Tco poczułbym, gdyby skrzynia ruszała z 3 ...
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
z tco czy jest w ogóle sens pakować się w ten samochód, a jeśli tak to za ile
odlicz sobie od ceny skrzynię (ja bym jednak zrobił swapa na maual niestety) z wymianą i bedziesz miał rozsądną cenę. Szczerze przy dzisiejszym wyborze samochodów z faterlandu tudzież innych państw ja bym się aż tak nie napalał i poszukał czegoś w pełni sprawnego.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Wbrew pozorom w ogole ciezko znalezc samochod w dobrym stanie, w tym wieku. Mimo wspomnianego naplywu, w komisach stoja same trupy. Temat przerabialem miesiac temu.
the right man in the wrong place...
Jutro tam pojadę i odczytam jeszce kody z TAT + GND. Zobaczymy co pokaże ... a jak sobie nie poradzę to wpadnę do Ciebie
Zrobione pod sprzedaż ... tylko i wyłącznie ...
tco_tm napisał(a):Mimo wspomnianego naplywu, w komisach stoja same trupy.
Zrobione pod sprzedaż ... tylko i wyłącznie ...
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Mialem taki sam problem z moja 626 GD ! ! ! Pojechalem do elektryka, sciagnal panel od zegarow, nastepnie je wyciagnal i okazalo sie, ze obluzowana byla kostka od licznika, oraz wymieniono linke od predkosciomierza. Problem zniknal.
Jak sam sobie rozkrecilem wszystko, to sciagnalem i uszkodzilem linke, oraz urwalem wlasnie kabelek od kostki, oraz niedokladnie ja zalozylem
. Tez sie wystraszylem, bo myslalem ze skrzynia. Mazda jest takim elektronicznym pudeleczkiem, ze jakby to byla skrzynia, to bym wogole nie mogl wrzucic biegu, tak powiedzial elektryk.
Jednoczesnie jak mi migal "HOLD" to takze przelaczajac silnik w tryb "POWER" nie swiecila sie kontrolka, ze silnik chodzil w tym trybie i wciaz pracowal w trybie "ECONOMY"
Po powyzszej naprawie, wszystkie problemy zniknely
))
Moja skrzynia to takze automat...
Jak sam sobie rozkrecilem wszystko, to sciagnalem i uszkodzilem linke, oraz urwalem wlasnie kabelek od kostki, oraz niedokladnie ja zalozylem
Jednoczesnie jak mi migal "HOLD" to takze przelaczajac silnik w tryb "POWER" nie swiecila sie kontrolka, ze silnik chodzil w tym trybie i wciaz pracowal w trybie "ECONOMY"
Po powyzszej naprawie, wszystkie problemy zniknely
Moja skrzynia to takze automat...
- Od: 30 paź 2005, 06:23
- Auto: '03 Ford Focus ZX3
Hej, mialem podobny problem tylko ze HOLD migal i silnik przy 3000 obrotow gasl, trzeba bylo wymienic aparat zaplonowy, takze mruganie HOLD wcale nie musi swiadczyc o uszkodzeniu skrzyni, moze to byc calkiem cos innego. Ja mam problem z wstecznym, po wymianie oleju(w skrzyni) skrzynia zaczela przerywac podczas cofania,ponowna wymiana oleju nic nie dala.Wczesniej nie mialo to miejsca...Co radzicie?? dotyczy to MX-6 2,5 V 6 z 1994r. ASB.
-
szymon81
A ja już mam nowsze info dot. tej Mazdy.
Auto zostało w maju sprowadzone z uszkodzoną skrzynią. Skrzynia rzekomo została wymieniona na używaną z małym przebiegiem. Niestety i tym razem nie udało mi się sprawdzić błedów ...
Czym objawia się to przeywanie ?
Auto zostało w maju sprowadzone z uszkodzoną skrzynią. Skrzynia rzekomo została wymieniona na używaną z małym przebiegiem. Niestety i tym razem nie udało mi się sprawdzić błedów ...
szymon81 napisał(a):skrzynia zaczela przerywac podczas cofania
Czym objawia się to przeywanie ?
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Najśmiesznjesze jest to, iż nawet w przypadku naprawy nie masz pewności czy skrzynia jeszce długo pożyje ...
Wszytko zalezy od ceny
sołtys napisał(a):Wydaje mi się że pakujesz się w niezłe bagno
Wszytko zalezy od ceny
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Puhcio napisał(a):Wszytko zalezy od ceny usmiech
o dokładnie zawsze pozostaje opcja ostateczna swap na manual ale ty raczej chcesz tę skrzynię.
powiem tak No risk no fun. A można wiedzieć ile kolo woła za to auto i któy rocznik??
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
1, 2