Mam 2 sprawdzone auta:
Mazda 3 2003 wersja exclusive 105tyś przejechane i Mazda 3 2004 exclusive 110 tyś przejechane.
Różnice:
2003 2004
felgi 16'' felgi 15''
radio CD bez radia CD
halogeny bez halogenów
--- tempomat
--- parktronic
Co jest lepszą opcją?
Radio podobno można podmienić na używane.
POMOCY!!!
Ciężki wybór.
Strona 1 z 1
halogeny i radio zbędny gadżet i tak
ja ZDECYDOWANIE brałbym tą z mniejszymi felgami bo:
– zawieszenie może być w lepszym stanie
– tempomat
– parktronik
– rocznik młodsza
a felgi zawsze można sobie dokupić jakie się chce
jak dla mnie kupowanie tylko ze względu na większe felgi, radio i halogeny jest bardzo nierozsądne.
– tempomat
– parktronik
– rocznik młodsza
jak dla mnie kupowanie tylko ze względu na większe felgi, radio i halogeny jest bardzo nierozsądne.
Radex napisał(a):ja ZDECYDOWANIE brałbym tą z mniejszymi felgami bo:
– tempomat
– parktronik
– rocznik młodsza
Bardzo dobre argumenty, podzielam zdanie
Felgi to się kupi i to takie jakie Ci się podobają, nie będziesz zdany na te jedne. Halogeny tak samo.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomek6 napisał(a):Bardzo dobre argumenty, podzielam zdanieU mnie dużym bodźcem jest na tej liście tempomat.
Felgi to się kupi i to takie jakie Ci się podobają, nie będziesz zdany na te jedne. Halogeny tak samo.
tak, radyjko też jakie się chce. i będzie się mialo mlodsze autko, mozliwe ze z zawieszeniem w lepszym stanie, z tempomatem i parktronikiem
oczywiscie caly czas bierzemy pod uwage to ze oba samochody są w podobnym stanie blacharsko mechanicznym bo tylko tyle informacji udzielił nam autor.
Radex napisał(a):tak, radyjko też jakie się chce. i będzie się mialo mlodsze autko, mozliwe ze z zawieszeniem w lepszym stanie, z tempomatem i parktronikiem
oczywiscie caly czas bierzemy pod uwage to ze oba samochody są w podobnym stanie blacharsko mechanicznym bo tylko tyle informacji udzielił nam autor.

Autorze, a nie masz jakiś linków do tych samochodów? Moglibyśmy rzucić okiem.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Radex napisał(a):halogeny i radio zbędny gadżet i tak
– tempomat
– parktronik
– rocznik młodsza
dlaczego? tak myślisz

Utwierdziłem się w opcji z mniejszymi felgami;]
- Od: 18 lut 2012, 16:45
- Auto: Mazda 3 BK
przede wszystkim używany samochód trzeba obejrzeć pod względem technicznym, ew napraw blacharsko lakierniczych i przyszłych napraw. Totalnie nie rozumiem dlaczego decydującym argumentem miały by być felgi, radio czy halogeny, to są tylko dodatki. Owszem można je brać pod uwagę ale tylko przy założeniu, że auta są w identycznym stanie technicznym. Bez dokładnego obejrzenia obu aut, w ogóle nie zastanawiałbym się nad tym które z nich kupić. Dodam więcej jeśli się nie bardzo znasz na mechanice itd to weź kogoś kto się zna, kto powie: do zrobienia jest to to i to i będzie kosztowało tyle i tyle. Zrobisz sobie w głowie szybką kalkulację i będziesz wiedział, które auto wybrać.. a może trzeba będzie oba odpuścić i szukać dalej? Różnie bywa. Generalna zasada – nie napalać się! Zawsze warto jechać z kimś kto nam pokaże palcem usterki bo my pod wpływem emocji związanych z zakupem często sami ich nie dostrzegamy lub je bagatelizujemy.
"To nie prędkość zabija, lecz gwałtowna jej utrata" – to takie motocyklove ;)
Kredyty dla firm! Finansowanie bieżącej działalności, inwestycje, leasingi – zapraszam :) Szeroka oferta! :)
Kredyty dla firm! Finansowanie bieżącej działalności, inwestycje, leasingi – zapraszam :) Szeroka oferta! :)
- Od: 8 sty 2012, 23:13
- Auto: Mazda MPV 2.0 diesel 2002r
Cerber napisał(a):przede wszystkim używany samochód trzeba obejrzeć pod względem technicznym, ew napraw blacharsko lakierniczych i przyszłych napraw. Totalnie nie rozumiem dlaczego decydującym argumentem miały by być felgi, radio czy halogeny, to są tylko dodatki. Owszem można je brać pod uwagę ale tylko przy założeniu, że auta są w identycznym stanie technicznym. Bez dokładnego obejrzenia obu aut, w ogóle nie zastanawiałbym się nad tym które z nich kupić. Dodam więcej jeśli się nie bardzo znasz na mechanice itd to weź kogoś kto się zna, kto powie: do zrobienia jest to to i to i będzie kosztowało tyle i tyle. Zrobisz sobie w głowie szybką kalkulację i będziesz wiedział, które auto wybrać.. a może trzeba będzie oba odpuścić i szukać dalej? Różnie bywa. Generalna zasada – nie napalać się! Zawsze warto jechać z kimś kto nam pokaże palcem usterki bo my pod wpływem emocji związanych z zakupem często sami ich nie dostrzegamy lub je bagatelizujemy.
Zgadzam się z każdym słowem, jestem tym, co to się go "bierze"

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Tomek6 napisał(a):tadziomaru1 napisał(a):Rzeczy techniczne pieprzyć, bo wszystko da się zrobić
Ciekawe podejście. A blacharki to się nie da zrobić?
Powodzenia z naprawą zakamarków podwozia.

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Strona 1 z 1