Mazda6 GH RF '08 MZR-CD 2.0 Sport

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez Radex » 7 kwi 2012, 21:30

fixerq ma niestety racje. z bardzo pieknego samochodu zaczynasz robić AGRO-TUNING :(

na tak:
– piękne autko
– spoiler :)
– koła

na NIE:
– nakładki na lusterka (ściągaj natychmiast :P )
– podświetlanie podwozia
rzeczy powyżej kwalifikują się do kategorii wieś tuning niestety :P

wywal te chromy z lusterek, podświetlanie też bo niczemu nie służy (a szpan to żaden, wręcz przeciwnie)

białe elementy w środku to już w sumie kwestia gustu, ale jedno jest pewne.... przesadziłeś.
bardzo gryzie się elegancki charakter auta ze stylem jaki próbujesz mu nadać przypominający auta z 2F2F.
nie tworzy to żadnej sensownej całości, widać same sprzeczności które razem nie wyglądają dobrze (chromowane nakładki na lusterka które udają luxus oraz podświetlanie podwozia rodem z filmów o tuningu)

wiem że ciężko czytać takie wypowiedzi bo człowiek eksperymentuje, wkłada kasę i czas i jest zadowolony z efektów, ale mam nadzieję że z biegiem czasu zrozumiesz o co chodzi i doprowadzisz to autko do porządku i będzie jeszcze piękniejsze :)
Ostatnio edytowano 7 kwi 2012, 22:23 przez Radex, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez lukaszm » 7 kwi 2012, 22:00

te białe wstawki są do przeżycia nie jest źle ale reszta razi ten chrom na lusterkach czy podświetlenie po prostu do pewnej klasy aut nie montuje się podświetlenia od spodu. Wszystko jest kwestią gustu. Każdy lubi coś innego.
Forumowicz

Od: 21 mar 2008, 21:04
Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999

Postprzez michuu » 8 kwi 2012, 04:31

fixerq napisał(a):
Heh, jakieś idiotyczne aluzje. Odczep się od mojego auta, ja nawiązałem do Twoich g******* modów, którymi zwieśniaczyłeś, jak wcześniej to napisałem, piękne auto. I uwierz mi, że 80-90% użytkowników tego forum podziela moje zdanie, jednak tego po prostu nie napiszą. Zazdrość? Czego niby mam zazdrościć :) Gdybym chciał, pozwoliłbym sobie i na GH. Nigdy jednak bym tego nie zrobił, bo na chwilę obecną zdecydowanie bardziej przemawia do mnie BMW. Cieszę się z tego co mam. Napisałem Ci, że masz piękne auto, a Ty w odwecie ironicznie, jakbym był biedny, zaś moje auto byłoby gorsze. Takie to trochę nie na miejscu. Kolejny przykład "Polaczka" na obczyźnie. Jak mi parę osób na PW napisało, kupy lepiej nie ruszać. Powodzenia w niszczeniu tego pięknego wozu!

Po pierwsze to nie podobaja mi sie Twoje pewne przymiotniki uzyte wobec mnie,nie uwazam by moja wypowiedz godzila w Ciebie.Wyraziles swoje zdanie ,OK po to jest to forum lecz wydaje mi sie ze powinno sie to robic szanujac innych nawet jesli Ci sie to nie podoba,a wydaje mi sie ze w ten sposob tylko siebie ukazujemy w tym gorszym swietle.
Nie wiem gdzie widziales jakas aluzje do biedoty czy cos podobnego,masz niezla fure za nie male pieniadze takze nie rozumiem .
Jak na ironie uwazam iz technologicznie i jakosciowe troche Mazdzie brakuje do BMW ,nie uwazam mojego auta za cud swiata lecz jest moje i bede go bronil,komentarzy tych pisanych z uwzglednieniem
pewnych przyjetych norm wysluchuje,niektore zaczne poprostu ignorowac bo nie spodziewam sie wiele po ich poziomie i piszacym.
Troche nas "polaczkow" jest i trzymamy sie razem a dzieki wlasnie takim wypowiedziom jak Twoja o polaczkach zaczynamy watpic w ta Wasza polskosc,zadni z nas patrioci lecz swoje korzenie mamy i sie ich nie wyrzekamy.

fixerq napisał(a):Też nie wiem, gdzie on dopatrzył się u mnie naklejek MPower <lol>

Sprawdzilem Twoje auto zanim napisalem i wiem ze nie ma tam naklejek,byl to poprostu przyklad jak mozna odebrac delikatny tuning lub napisz jak Ty to rozumiesz ?
Początkujący

Od: 6 mar 2012, 03:48
Auto: M6 GH MZR-CD 2.0 Sport
Black bad\''/girl

Postprzez damianko » 8 kwi 2012, 10:27

Za chwilę okaże się że też jestem zazdrosny ale co mi tam.

Wg mnie auto kwalifikuje się do kategorii ROOT ;)
Forumowicz

Od: 24 lis 2011, 21:26
Auto: Mazda 6 GH 2.2 163PS

Postprzez fixerq » 8 kwi 2012, 13:00

michuu napisał(a):nie uwazam by moja wypowiedz godzila w Ciebie.

W takim razie postaraj się dokładnie przeanalizować to, co napisałeś wcześniej :)
Napisałem Ci, że masz śliczne auto, jednak zepsułeś je modami, które w Twoim przypadku zasłużyły na słowa ostrej krytyki. Jak widzisz, moje uwagi były skierowane w stosunku Twoich "ulepszeń", które niestety nie są zbyt trafne. Nie dotyczyły Twojego samochodu bezpośrednio, tym bardziej Twojej osoby. Większość podziela moje zdanie. Ty z kolei dokonałeś zestawienia mojego i Twojego auta, twierdząc, że Ci zazdroszczę, patrząc na to "czym mój Bóg jeździ". <oczy>

michuu napisał(a):Nie wiem gdzie widziales jakas aluzje do biedoty czy cos podobnego,masz niezla fure za nie male pieniadze takze nie rozumiem.

Tym stwierdzeniem przeczysz samemu sobie.

Podsumowując, ta rozmowa jest jak walka z wiatrakami. Kończę zatem, bo z pewnością nic do tematu nie wniesie ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 22 cze 2008, 16:35
Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...

Jest: BMW e90

Postprzez Seraf » 8 kwi 2012, 20:34

Ze swojej strony sugeruję michuu abyś lepiej zapoznał się z użytkownikami forum. Bo mam wrażenie że pochopnie stwierdziłeś, że "nie będzie mi tu jakiś dres w BMW mówił co mam robić"

fixerq może i zamienił mazdę na BMW ale nie jest jakimś stereotypowym dresem i ma wielkie serce do auta. Dał się wszystkim poznać jako osoba o dobrym wyczuciu smaku, gdzie najlepszym przykładem jest jego temat o aucie.

Ty (michuu) jako nowy użytkownik poniekąd musisz dać się nam poznać, a uwierz że LEDy dookoła auta i przesadny blig blig Maździe 6GH nie przystoi :D

Nie mniej jednak żeby te spory wszystkie zażegnać założę się że wszyscy dadzą Ci kredyt zaufania bo tak na prawdę kibicujemy wszystkim posiadaczom mazd.

Koniec końców auto ma się podobać Tobie !! My Ci tylko szczerze powiemy jak odbiorą inni Twoje mody :D

Koniec części partyjno-politycznej :D
Obrazek
Obrazek
aka "bez sensu"
Forumowicz

Od: 13 kwi 2009, 00:28
Auto: rower miejski :D

Postprzez onyx » 8 kwi 2012, 20:49

michuu napisał(a):Modyfikacje do tej pory :
-zaslepiony EGR

A co to daję?? <co?>
Forumowicz

Od: 22 wrz 2010, 10:41
Auto: wesoły kapelusznik

Postprzez Karol » 8 kwi 2012, 22:12

Moim zdaniem to czy przystoi czy nie to zalezy bardziej od tego co sie dalej bedzie z autem dzialo.

Co do podswietlenia znajomy ma wlasnie to samo w bmw i swietnie to wyglada ale to raczej kaprys pokazania czegos smiesznego znajomym niz jezeli jazda z tym po miescie (znajomy tak wlasnie ma wszyscy kreca beke)

Lusterka w chromie sam chcialem tak zrobic ale jednak nie (klamki juz mialem)

Mysle ze kazdy powinien robic to co mu sie podoba aczkolwiek wypowiedzi forumowiczow nawet te dokuczliwe sa potrzebne dla zachowania zdrowego rozsadku a zagalopowac sie latwo ;P
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
Forumowicz

Od: 8 sty 2009, 15:38
Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA

Postprzez Radex » 8 kwi 2012, 22:17

karol napisał(a):Mysle ze kazdy powinien robic to co mu sie podoba aczkolwiek wypowiedzi forumowiczow nawet te dokuczliwe sa potrzebne dla zachowania zdrowego rozsadku a zagalopowac sie latwo

dokladnie, poza tym jesli juz cos ktos wrzuca na publiczne forum to kazdy ma prawo wypowiedzi, nawet tej negatywnej. to nie fotka.pl gdzie są same słit komencie i oceny 11/10
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez majkelo » 8 kwi 2012, 22:22

autko pierwsza klasa...kolor,spojler,koła...WIOCHA,WIOCHA i jeszcze raz WIOCHA z tym podświetleniem.Z chęcią wysłałbym te zdjęcie do ''wiejski tuning'' i wtedy TeDe powiedziałby co o tym myśli...boże i jeszcze ten chrom!!!
Forumowicz

Od: 2 gru 2010, 00:04
Auto: VE Passat 07r 2.0TDi sport 170KM
Audi S8 4.2 V8 quattro 2000r

Postprzez michuu » 9 kwi 2012, 13:04

onyx napisał(a):
michuu napisał(a):Modyfikacje do tej pory :
-zaslepiony EGR

A co to daję?? <co?>

Zaslepienie EGR nie powoduje zadnego przyrostu mocy czy momentu,w moim przypadku pomoglo to na czkawke jaka ma silnik w zakresie obrotowym 1500-1800 i jest bardziej zwawy w dolnym zakresie.Z tego co wyczytalem nie jest to tylko moja przypadlosc.
Druga strona tego jest iz kolektor ssacy pozostanie czysty -bez sadzy i spalane jest tylko powietrze w cylindrach bez spalin a co za tym idzie mniejszy nagar.
EGR dziala tylko w pewnym zakresie ale i tak w tym czasie potrafi wpuscic sporo spalin a ja mu to poprostu uniemozliwilem.

majkelo napisał(a):Z chęcią wysłałbym te zdjęcie do ''wiejski tuning'' i wtedy TeDe powiedziałby co o tym myśli...boże i jeszcze ten chrom!!!

TeDe pierwszy Tuner TVN,koles nie ma pojecia o samochodach i jest bardziej niz zalosny – 'do piekla'.
Bardziej miarodajne jest dla mnie zdanie ludzi z tego forum – tych ktorzy potrafia je wyrazic- niz tego kolesia.
Początkujący

Black bad\''/girl

Postprzez dobrzyn22 » 9 kwi 2012, 13:29

a po zaślepieniu EGR nie miałeś żadnych problemów z kompem??( błędy, świecące kontrolki itp)??

michuu napisał(a):TeDe pierwszy Tuner TVN,koles nie ma pojecia o samochodach i jest bardziej niz zalosny – 'do piekla'.

tu się zgodzę w 100% <spoko>
Moderator

Od: 21 cze 2009, 16:38
Auto: M3 BP 2.5 turbo 250 HP/22r
było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez onyx » 9 kwi 2012, 13:31

michuu napisał(a):Zaslepienie EGR nie powoduje zadnego przyrostu mocy czy momentu,w moim przypadku pomoglo to na czkawke jaka ma silnik w zakresie obrotowym 1500-1800

Jakoś trudno mi uwierzyć, że zaślepienie EGR miało na to wpływ...

dobrzyn22 napisał(a):a po zaślepieniu EGR nie miałeś żadnych problemów z kompem??( błędy, świecące kontrolki itp)??

Jeżeli go tylko zaślepił a nie odpiął wtyczkę, to jakie chcesz mieć błędy?? Wg Ecu zawór działa przecież prawidłowo.
Forumowicz

Postprzez dobrzyn22 » 9 kwi 2012, 15:10

Jeżeli go tylko zaślepił a nie odpiął wtyczkę, to jakie chcesz mieć błędy??

Ano np. stąd:

xANDy napisał(a):przy prawidłowych wszystkich elementach i przepływach informacje mieszczą się w bardzo określonym zakresie danych. Jeśli gdzieś coś jest nie tak – to przepływ i samo "zasysanie" powoduje zafałszowania odczytów. Dlatego w wielu silnikach (szczególnie nowszych) zaślepienie EGR powoduje od razu błąd na desce.
Moderator

było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez onyx » 9 kwi 2012, 20:58

dobrzyn22 napisał(a):
Jeżeli go tylko zaślepił a nie odpiął wtyczkę, to jakie chcesz mieć błędy??

Ano np. stąd:

xANDy napisał(a):przy prawidłowych wszystkich elementach i przepływach informacje mieszczą się w bardzo określonym zakresie danych. Jeśli gdzieś coś jest nie tak – to przepływ i samo "zasysanie" powoduje zafałszowania odczytów. Dlatego w wielu silnikach (szczególnie nowszych) zaślepienie EGR powoduje od razu błąd na desce.

Daj jakiś przykład. bo to zawiewa jakąś fikcją literacką ;) Niby jaki czujnik miałby to mierzyć?? Nie spotkałem się jeszcze z obwodem EGR, który by zawierał czujnik przepływu :P Bez obrazy ale brzmi to co najmniej zabobonnie
Forumowicz

Postprzez dobrzyn22 » 9 kwi 2012, 22:25

onyx napisał(a):Daj jakiś przykład. bo to zawiewa jakąś fikcją literacką ;)

niestety nie dam żadnego przykładu ;P .W tym akurat temacie moja wiedza jest raczej marna-dlatego wstawiłem cytat tego co znalazłem, aby rozwiać wątpliwości ;)
Moderator

było M3 BN 2.0b. 2017r
było M6 2.0 mzrcd '06

Postprzez michuu » 10 kwi 2012, 00:16

dobrzyn22 napisał(a):a po zaślepieniu EGR nie miałeś żadnych problemów z kompem??( błędy, świecące kontrolki itp)??

Nie ma zadnych problemow,kontrolek a roznica jest odczuwalna i to dzieki tylko kawalkowi blaszki.Z ciekawostek,takie rozwiazanie stosuje jeden z koncernow samochodowych do swoich silnikow diesel,blaszki sa w normalnej sprzedazy-co prawda maja dziurki ale w znacznym stopniu ograniczaja przeplyw spalin,takze cos w tym jest.
onyx napisał(a): Niby jaki czujnik miałby to mierzyć?? Nie spotkałem się jeszcze z obwodem EGR, który by zawierał czujnik przepływu :P Bez obrazy ale brzmi to co najmniej zabobonnie

Takze nie znam takiego rozwiazania,problem moze by sie pojawil gdyby byla zaslepka przed EGR choc i tu nie dam glowy.
Początkujący

Black bad\''/girl

Postprzez OldMan » 7 kwi 2013, 09:57

Serwus,

A ja już Twoją Madzię gdzies widzialem na terenie MC'R.

Ladne autko jak kazde GH :)

Pozdrawiam i do zobaczenia
Początkujący

Od: 14 mar 2013, 20:35
Auto: Mazda 6 2.0 SL diesel MZR-CD 140KM 2008r Sedan

Postprzez kabelix » 7 kwi 2013, 11:42

Madzia fajna.... przeróbki lipa ..ale to moje zdanie.
Początkujący

Od: 17 sty 2013, 23:05

Postprzez Mandey » 8 kwi 2013, 09:18

Ślicznotka :D Trochu mi ten chrom na lusterkach szpeci, ale ten spoiler i kolor... <serduszka>

Szerokości! <spoko>
Obrazek Mazda 6 [2.0 DISI]

Obrazek Mazda 6 [2.5 MZR]
Forumowicz

Od: 4 lut 2012, 02:09
Auto: Mazda 6 [GH], 155 KM, 2.0 DISI, Rok prod.: 2011

Mazda 6 [GH], 170 KM, 2.5 MZR, Rok prod.: 2008

Mitsubishi Lancer [CY3A], 143KM, 1.8 MIVEC, Rok prod.: 2008