Z góry dzieki za rady:)
Strzelił gaz:(
1, 2
A więc tak somochodzik jezdzi od 2,5 roku na gazie bez zadnych strzalow..niema zadnych zabezpieczena az do dzis. Stalem na czerwonym swietle na wolnych obrotach i nagle BOOOOOOOOOOOOOOM- bardzo glosno..Obudowa filtra rozerwana na 2 duze czesci i kilka mniejszych:( Przeplywomierz nietkniety ( niewiem jakim cudem )
Moze wiedzie co moglo byc przyczyna skoro wczesniej nic sie niedzialoa gaz wyregulowany
Sprawdz czy przypadkiem nie masz przebicia na przewodach Ja miałem podobnie tylko niestety poszły w p...du dwa przepływomierze A przebicie odkryłem przez przypadek Było ciemno podniosłem maskę by wyrególować obroty na gazie i co widzę na drugiej świeczułce czasem coś mignie Sprawdz jeszcze przepływkę czy po strzale jest OK Pozdro
- Od: 14 paź 2005, 18:46
- Auto: Mazda MPV 2,5 td
Przepływka cala w 100% hehe samm w to nie wieze. Przewody w miare nowe:) Nic nierozumiem

Bartek1986 napisał(a):Przewody w miare nowe:) Nic nierozumiem
Ile to jest "w miare" i jakiej były marki? Poza tym jeszcze mgły być świece i kopułka/palec.
Pozdrawiam, Rafał
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
<i>Używasz wygaszacza ekranu? Musisz mieć ten program! <a href="http://www.scrlock.republika.pl" target="_blank"><b><font color="orange">www.ScrLock.republika.pl</font></b></a></i>
Świece mają około 1kkm ( Ngk) A kebelki od wiosny "Jammor" ( podobno dobre firma) 

Bartek1986 napisał(a):Świece mają około 1kkm ( Ngk) A kebelki od wiosny "Jammor" ( podobno dobre firma)
akurat z ta dobrocia janmora to przesadziles
POZdr
bylo gsi po koksie ;) 271km/348nm , i corsa 3,2 V6 ;)
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
- Od: 11 lip 2004, 10:54
- Auto: byl gastrolot 3.0v6+NX i corsa A 3.2 v6
jest w215 cl500 ;)
A skąd wiesz że przepływka cała?
Jakoś nie wierzę że po
Nie z B577 te numery
Jakoś nie wierzę że po
Bartek1986 napisał(a):BOOOOOOOOOOOOOOM- bardzo glosno..Obudowa filtra rozerwana na 2 duze czesci i kilka mniejszych:( Przeplywomierz nietkniety
Nie z B577 te numery

Strzały strzałami Hazall, ale po takim gdzie rozerwało obudowę filtra powietrza to naprawdę cieżko uwierzyć że jeszcze żyje.
A jeżeli żyje to fart nieprawdopodobny i tylko się z tego należy cieszyć (6 stówek w kieszeni)
A jeżeli żyje to fart nieprawdopodobny i tylko się z tego należy cieszyć (6 stówek w kieszeni)
Ja mam kable NGK, mam nadzieje, że ich jakość jest taka jak świec
A przy okazji – gdzie w tym aucie jest jakaś cewka zapłonowa? Ja znam odcinek: rozdzielacz – kable – swiece, ale gdzie jest cewka? W megane miałem cewkę do każdej świecy (i to bez przewodów WN
)
A przy okazji – gdzie w tym aucie jest jakaś cewka zapłonowa? Ja znam odcinek: rozdzielacz – kable – swiece, ale gdzie jest cewka? W megane miałem cewkę do każdej świecy (i to bez przewodów WN
Pozdrawiam, Rafał
stuk napisał(a):ale gdzie jest cewka?
w aparacie czyli w rozdzielaczu.
hazell napisał(a):Co do janmora, gdy kupiłem te kable i założyłem, skończyły się probemy z gazidłem.
ja też uważam że te kable nie są takie złe skoro w polonezie przejechałem 40 tyś (3lata) bez rzadnego problemu i sprzedałem auto a kable dalej były ok.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Jest panowie temat o kablach WN i tam jest bardzo dużo mało pochlebnych opinni nt. Janmorów.
Ja mam NGK i święty spokój
Ja mam NGK i święty spokój
a mam NGK i święty spokój
ja tez
- Od: 12 maja 2004, 21:00
- Auto: 626 GE / 626 GF / PF 125p '75
Grzyby napisał(a):A skąd wiesz że przepływka cała?
Jakoś nie wierzę że poBartek1986 napisał(a):BOOOOOOOOOOOOOOM- bardzo glosno..Obudowa filtra rozerwana na 2 duze czesci i kilka mniejszych:( Przeplywomierz nietkniety
Nie z B577 te numery
Tez mnie to strasznie zdziwilo pozytywnie:) Wiem ze cala bo chodzi na benzynie bez zmian. Drucik w przeplywce caly tylko siatka sie troche wygiela
No to masz farta jak nic
Teraz jak najszybciej załóż nową obudowę i sprawdź w jakim stanie masz rozdzielacz (palec) i kopułkę rozdzielacza.

Teraz jak najszybciej załóż nową obudowę i sprawdź w jakim stanie masz rozdzielacz (palec) i kopułkę rozdzielacza.
Niestety musze odnowic temat
Dzisiaj w nocy znowu mi strzelil gaz...
Chcialem ruszyc po gore na sniegu. Jedynka i nic to wzucam 2 i nagle booooooooom
Otwieram maske. Obudowa filtra na dwie rone czesci. Tak strzelilo ze filtr sie nawet wysunal na zewnatrz z obudowy
Ku mojemu zdziwieniu wsiadam przelanczal na banzyne odpalam o on chodzi. Dodaje gazu i wchodzi na obroty
Dzis wyjmuje przeplywke ( b577 ) a on jest nietknieta tylko siateczka troche wygieta , a drucik caly
Znowu mam chyba szczescie z tym przplywomierzem
Zauwazylem 2 rzeczy :
1. Poprzednio jak strzelil mi gaz to strasznie lal desz i bylo bardzo wilgotno.
2.. Wczoraj sie zrobilo 2 stopnie na plusie i sie sniego topil i tez byla strawszna wilgoc.
Moze przy duzej wilgotnoosci jakies przebica sa
Sam niewiem.
Jak macie jakies pomys;y jak temu zapobiec to piszczie
Z góry dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Dzisiaj w nocy znowu mi strzelil gaz...
Chcialem ruszyc po gore na sniegu. Jedynka i nic to wzucam 2 i nagle booooooooom
Otwieram maske. Obudowa filtra na dwie rone czesci. Tak strzelilo ze filtr sie nawet wysunal na zewnatrz z obudowy
Ku mojemu zdziwieniu wsiadam przelanczal na banzyne odpalam o on chodzi. Dodaje gazu i wchodzi na obroty
Znowu mam chyba szczescie z tym przplywomierzem
Zauwazylem 2 rzeczy :
1. Poprzednio jak strzelil mi gaz to strasznie lal desz i bylo bardzo wilgotno.
2.. Wczoraj sie zrobilo 2 stopnie na plusie i sie sniego topil i tez byla strawszna wilgoc.
Moze przy duzej wilgotnoosci jakies przebica sa
Jak macie jakies pomys;y jak temu zapobiec to piszczie
Z góry dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam

Jeśli świece i kable są ok, to sprawdz palec i kopułkę rozdzielacza. A może lewe powietrze Ci gdzieś zasysa?
Tak czy siak gratuluję fuksa, że B577 nadal działa!
Tak czy siak gratuluję fuksa, że B577 nadal działa!
Pozdrawiam, Rafał
Nowa obudowa założona
Wszystko działa
Ale wczoraj zauwazylem cos dziwnego chyba nie zwiazanego z tematem.. Jak w cisne gaz mocno to na jedynce i dwojce powyzej 4000 obrotow slychac z bagaznika ( chyba z butli ) pssssssssssssssssssssssssssss heheh nie wiem co to jest a slyszalem to nawet przy wlaczonej muzyce. nigdy tego wczesniej nie bylo
Ale wczoraj zauwazylem cos dziwnego chyba nie zwiazanego z tematem.. Jak w cisne gaz mocno to na jedynce i dwojce powyzej 4000 obrotow slychac z bagaznika ( chyba z butli ) pssssssssssssssssssssssssssss heheh nie wiem co to jest a slyszalem to nawet przy wlaczonej muzyce. nigdy tego wczesniej nie bylo

1, 2