widmo82 napisał(a):Wsiadlem ostatnio do nowej 3 w wersji Kirei, moje opinie jako uzytkownika poprzedniej wersji:
– siedzenia kubelkowe to mega porazka, gdybym byl grubszy/szerszy to zalamka na maksa, nie jestem a i tak uwazam ze zdecydowanie wole ... moje stare:)
Tak, jak napisał zoomik to nie są siedzenia kubełkowy, to niby ściema, że są sportowe. Mimo wszystko dla mnie są bardzo wygodne. Nie rzuca mną na zakrętach, łatwo ustawiłem wygodną pozycję i jest ok. Jedyne co trochę mi przeszkadza to bardzo miękkie "boczki" siedzisk – mogłyby być trochę twardszę, lepiej opinające.
widmo82 napisał(a):<> podlokietnik ma mozliwosc przesuniecia do przodu ale nie ma juz malego schowka gornego.
Im mniej cudów, tym lepiej według mnie, później takie schowki tylko zgrzypią i trzeszczą. Telefon i różne drobne rzeczy trzymam obok lewej nogi – jest tam mały schowek.
widmo82 napisał(a):– kierownica: mam wrazenie ze jest jakas taka cieniutka, fakt – jest mniejsza ale jakas tez taka twarda, eee wole ... moja stara

Kwestia gustu myślę, bo akurat dla mnie jest idealna. Dużo wygodniejsza niż "mięsista" kierownica w Fordzie Escorcie. A dzięki temu, że jest ze skóry nie nagrzewa się tak bardzo jak słońce się na niej oprze.
widmo82 napisał(a):– czemu przyciski od sterowania szybami i lusterkami sa mniej dostepne niz w poprzedniej wersji? – u mnie jakos tak prosciej wychodzi ta obsluga, nie uwazam zeby to bylo przyzwyczajenie, brat co malo jezdzi moja 3ka ma podobna opinie.
Tutaj również nie widzę problemu. Dobrze mi się w ich stronę sięga.
widmo82 napisał(a):– elektryczne chowanie lusterek: ech czemu nie skladaja sie same po zamknieciu auta, trzeba wciskac ten przycisk zeby sie chowaly i odchylaly.
Właśnie włączanie samodzielnie jest świetną sprawą. Po pierwsze, w zimie możesz sam zdecydować czy warunki pozwalają na złożenie/rozłożenie lusterek, a po drugie, rozkładające się podczas rozruchu lusterka to kolejny zżeracz akumulatora. Wystarczą światła

widmo82 napisał(a):– nie ma juz w zadnej wersji czunika zapiecia pasow na tylnych siedzeniach?
Tego akurat w Kirei nie ma. Ale czy to minus? Ja zawsze zwracam uwagę pasażerom aby zapięli pasy.
widmo82 napisał(a):– schowek przed pasazerem jest wezszy, nie zmiesci mi sie moj lapek, kolejny powod zeby pozostac przy obecnej budzie

Hehe, kup mniejszego lapka, bo chyba najwyższy czas na zmianę

widmo82 napisał(a):+ kurcze jest duzo ciszej

Czy ja wiem, czy tak cicho jest? Po drogach normalnych i ekspresowych jest ok, ale na autostradzie dość mocno opony słychać.
widmo82 napisał(a):– gdzie ja mialbym klasc swoj telefon? – teraz wkladam go do korytka po prawej od biegow, tam gdzie jest w wyzszych wersjach sterowanie nawigacja. Jest tez plus, wrzucone do niego drobne przez pospiech... po przyspieszeniu nie wpadna w otwor od recznego:)
Po lewej stronie, obok nogi jest schowek, jak zresztą napisał Zoomik

widmo82 napisał(a):<> dla niektorych moze to byc minus, ale komputera nie mozna przestawic na jezyk polski
Wolę informacje po angielsku, niż te cuda, które wypisuje FORD Focus nowy. Takie skróty powymyślali, że człowiek nie ma pojęcia co ten samochód od niego chce.
widmo82 napisał(a):PS: podobno wersje na PL to wersje z lepiej zabezpieczonym spodem i seryjnie montowanymi spryskiwaczami swiatel ( rowniez nie xenonow ) oraz podgrzewane fotele. Wersja Kirei np w .de podobno tego nie ma

W zamian ma tempomat – wg sprzedawcy w ASO RADOM.
Też taką informację usłyszałem kupując. Podobno jest to wersja dedykowana krajom skandynawskim. Ma lepiej zabezpieczone podwozie (dodatkowe osłony przed kamieniami, powłoka antykorozyjna), spryskiwacze reflektorów, światła mijania włączające się w pozycji "OFF", podgrzewane fotele i coś tam jeszcze chyba, ale nie pamiętam dokładnie co.