Wysokie obroty – bieg jałowy (TA KL)
Witam
Mam kłopot z obrotami biegu jałowego. Mianowicie spadają nawet do 250/min. Aby było "ciekawiej" czasami falują – czyli pomiędzy 250 a 500 i wkońcu stabilizują się w okolicach 400/min. Oczywiście sytuacja powtarza się po dodaniu i odpuszczeniu gazu.
Pytanie mam takie : jakie powinny być obroty oraz dlaczego falują?
Mam kłopot z obrotami biegu jałowego. Mianowicie spadają nawet do 250/min. Aby było "ciekawiej" czasami falują – czyli pomiędzy 250 a 500 i wkońcu stabilizują się w okolicach 400/min. Oczywiście sytuacja powtarza się po dodaniu i odpuszczeniu gazu.
Pytanie mam takie : jakie powinny być obroty oraz dlaczego falują?
ZAMIAST MAZDY 6 – AUDI A6
poprzednie auto : XEDOS 9
poprzednie auto : XEDOS 9
- Od: 18 paź 2005, 18:48
- Auto: AUDI A6 1,9 TDI 110PS 99r.
Witam
Pojawił mi się mały problem na wolnych obrotach spadają mi obroty poniżej 500 i odczuwalna jest nierówna praca (szarpanie) jakby jeden z garów nie pracował, wyminiłem świeczki na NGK, kable WN i jakby się troszkę uspokoiło ale nadal czasem odczuwam te objawy i czasami jeszcze mam mały strzał w wydech ale sporadycznie. Gdzie może tkwić problem?
Pojawił mi się mały problem na wolnych obrotach spadają mi obroty poniżej 500 i odczuwalna jest nierówna praca (szarpanie) jakby jeden z garów nie pracował, wyminiłem świeczki na NGK, kable WN i jakby się troszkę uspokoiło ale nadal czasem odczuwam te objawy i czasami jeszcze mam mały strzał w wydech ale sporadycznie. Gdzie może tkwić problem?
Ostatnio edytowano 14 lis 2006, 23:42 przez almars, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 lip 2006, 11:01
- Auto: xedos 9; 2.0v6
A sonda Lambda moze to??
- Od: 14 gru 2005, 23:21
- Auto: Xedos 6 BMW E46 325i kombi
No i co ?
Wiadomo jak była przyczyna? Bo ja mam ten sam problem z tym że pojawia się on od czasu do czasu – raz trzyma obroty, raz spadają.
I wymieniłem wszystko co było możliwe na oryginalne części mazdy
i niczego to nie zmieniło, według mnie jakiś czujnik jest walnięty
tylko który?

- Od: 9 kwi 2006, 17:41
- Auto: Millenia 2,5 V6 1995