WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Lulka » 29 mar 2012, 13:11

gutek_wrb napisał(a):No byłem przejazdem u niego ostatnio w tamtym tygodniu miał na stole czerwonego MX-8 chyba z Łowicza, a po za tym mało miejsca i duuużo wraków :|
A przy tym i niebezpiecznie ze sie popaćkamy czymś lub co gorsze autka swoje :(

Dlatego z całym szacunem dla werby i spontaniczności Kojotka , można tam tylko w celach pomocy i potrzeby technicznej zaglądnąć.

Doprawdy wolę już spotkać sie w Serocku na plaży przy deptaku, bo mam taką sama odległość :P

MX-8
nie widziałam że były takie :D <faja>

duuużo wraków zawsze było :) plac nigdy nie był pusty :)

niebezpiecznie ze sie popaćkamy czymś lub co gorsze autka swoje :| z całym szacunkiem gutek, ale chyba nie jesteśmy "klubem białego wdzianka" czy też lalusiami żeby bać się odrobiny smaru ... ;P <diabełek>
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez LookR » 29 mar 2012, 13:19

i wszystko jasne:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... kotow.html

ja jestem za GM w najbliższy wtorek
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3

Postprzez Siw-y » 29 mar 2012, 14:01

gutek, nie chcesz jeździć do Kojota, OK... ale nie zniechęcaj innych, którzy chcą (będą chcieli)
Jakoś nigdy nie było problemu, że tam jest "brudno" :|
Tam po prostu jest klimat (czasem mikroklimat ;) ). którego nie uświadczysz w żadnej galerii :)

Ja wolę pojechać do garażu niż na plażę w garniturze :P

btw. do Kobyłki też dowożą pizzę hahaha
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Gib » 29 mar 2012, 14:32

Im więcej ludzi a mniej samochodów tym lepiej. Chlapnąć można do grilla itakdalej. Ja i tak tam jestem raz na tydzień więc tak bardzo nie obstaje przy tej miejscówce ale parę nowych osób mogło by poznać to kultowe dla Mazdaspeed warszawa miejsce ;)
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Szalotka » 29 mar 2012, 15:31

No dobra. Już czas :)
Niech będzie tak jak miało być.

3.04.2012 --> 20.00
Galeria Mokotów – ul. Wołoska 12 – parking odkryty
Mapka

Tylko jak przyjedzie ktoś nowy z Mokotowa to nie stosujcie takich zagrywek bo już więcej nie przyjedzie <rotfl>

i poszli na Mc zestaw :D

ps.
Co do kojota to widziałem, przeczytałem, do wiadomości przyjąłem i nie rozmawiajmy teraz o tym.
Atmosfera w regionie jest obecnie bardzo dobra i niech tak pozostanie <spoko> Można na spocie pogadać. Jak nie tym to następnym.

Dziękuję za uwagę :)
Do zobaczenia.
Szalotka

Postprzez Szyman » 29 mar 2012, 15:46

No i gitara, będę świeżo po wypłacie więc się pobawimy ^^
Obrazek
Forumowicz

Od: 10 sty 2012, 08:14
Auto: Mazda 6 GG 2004 2.0 benz

Postprzez LookR » 29 mar 2012, 18:44

Szyman napisał(a):No i gitara, będę świeżo po wypłacie więc się pobawimy ^^

Szyman wszystkim funduje ... pepsi <rotfl>
Forumowicz

Postprzez Mazd Max » 29 mar 2012, 19:49

Bo tylko lepsi piją Pepsi :D
Apropos Kojota – nie byłem, nie widziałem więc słowa złego nie powiem....ale jak by dopisała taka frekwencja jak ostatnimi czasy to chyba byłoby ciężko tam się pomieścić? :| Błota się nie boję...gorzej z miejscem do parkowania <oczy>
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez Waterlive » 29 mar 2012, 20:18

A ja błota i smarów naszej mazdzie wolałbym nie fundować ;)

Dzi@dek to pod 5cm krawężnik już nie może podjechać ;)

Co do miejsc grillowych to w zeszył roku rewelacyjnie sprawdzało się bemowo oraz kabaty.
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez tomek-waw » 29 mar 2012, 20:22

Waterlive napisał(a):Dzi@dek to pod 5cm krawężnik już nie może podjechać

5 to przesada ale krawężniki nie służą do jazdy po nich.
Po błocie również jeździć nie muszę bo to nie terenowe auto. Na własne życzenie nie będę się wybierał tam gdzie nie ma dobrych warunków. <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez Lulka » 30 mar 2012, 07:14

oj nie dobrze się dzieje .... gdzie te czasy kiedy grilla robiliśmy gdzie się dało nie ważne, Kojot, Torwar czy nawet Promenada :D
co do frekwencji to u Kojota bywało tak że było nawet około 30 osób :) ale chyba nie liczy się ilość :| :> <faja>

błoto? hmmm jakoś jak byliśmy ostatnio to nie zaobserwowałam takowego, ziemia jest raczej uklepana na tyle że jakaś paciaraja się nie robi, ale rozumiem że nowiuśkie auta nie chcą się pobrudzić... :D

ale fakt kiedyś region był inny :)
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez mx6sc » 30 mar 2012, 08:57

strach przed błotem opętał region :(
a co w zimę i solą ? MZK ?
dajcie spokój bo pęknę ale nie powinienem zabierać głosu bo ja to znowu mam wszędzie "za daleko"
a może zastanowić się nad nad jakimś spotkankiem na placyku i pokołysaniem się między pachołkami ?
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 20:25
Auto: punto 1.4 8v......

Postprzez tomek-waw » 30 mar 2012, 09:08

Tak się zastanawiam. Dlaczego aż taka nagonka na ten garaż. Co jest tam tak wspaniałego, że kilka osób jest wręcz zniesmaczona negatywnymi wypowiedziami o tym miejscu.
Może jakieś superlatywy tego miejsca ?
Bo na razie oglądając zdjęcia z pierwszej strony, wrażenia żadnego nie robią.
mx6sc napisał(a):strach przed błotem opętał region

Jak lubi ktoś się kąpać w błocie to jego sprawa.
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez Lulka » 30 mar 2012, 10:09

Dzi@dek napisał(a):Tak się zastanawiam. Dlaczego aż taka nagonka na ten garaż. Co jest tam tak wspaniałego, że kilka osób jest wręcz zniesmaczona negatywnymi wypowiedziami o tym miejscu.
Może jakieś superlatywy tego miejsca ?
Bo na razie oglądając zdjęcia z pierwszej strony, wrażenia żadnego nie robią.
mx6sc napisał(a):strach przed błotem opętał region

Jak lubi ktoś się kąpać w błocie to jego sprawa.

Dziadek ... superlatywy? hmm coś czego już nie uświadczysz w regionie, ani nikt inny...i nowi pewnie nie zrozumieją ... :D

atmosfera <czarodziej> , klimat <faja> , swoboda <peace> ...

miałam tego nie pisać ale chyba nikt nie zrozumie że region się zmienił jak nie napiszę tego dobitnie ... <diabełek>

jeszcze jakiś czas temu ( nie tak dawno) na spoty przyjeżdżały samochody typu 323 bg, 323 ba. 626 mx 6 mx3 etc ... samochody które miały kilkanaście lat <faja> , w których klubowicze sami grzebali, dzielili się doświadczeniami, pomysłami, cieszyli się z ulepszeń i modyfikacji :D ...w tej chwili na spotach mało kto przyjeżdża " staruszkiem" :| ... wszyscy jeżdżą nowymi autami i nie w głowie im grzebanie przy aucie, wolą raczej siedzieć i jeść wieśmaki na spotach.... <faja> i też nie widzę w tym nic złego ... od czasu do czasu ... można ... ale na każdym spocie robi się to nudne ... <nie powiem>

zaraz pewnie podniesie się larum że znowu się kogoś czepiam etc ;P ... nie nie czepiam się, ale skoro region to my wszyscy to tez mam prawo powiedzieć co mi się podoba a co nie <czarodziej> .... mam takie samochody jakie chce mieć.... i uważam że jeśli komuś przeszkadza że jest to KLUB MOTORYZACYJNY a nie krawaciarzy to sorki ale chyba nie o to chodzi .... :|

szkoda, że NIKT nie zastanowił się dlaczego starzy bywalcy, osoby które są długo w klubie, i nadal jeżdżą mazdami nie przyjeżdżają na spoty :( ... dlaczego ... tutaj nie będę wypowiadać się za innych... a cokolwiek bym napisała w ramach własnego zdania i tak byłoby źle odebrane.... <zeby>

najwyraźniej taka kolej rzeczy....że to co "stare" trzeba odstawić na bok .... <jelen>
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez LookR » 30 mar 2012, 10:27

Spot u KOJOTA był moim "debiutem". Pamiętam go doskonale – na dworze śnieg, mróz, ciemno itd. Jeżeli chodziło o klimat, atmosferę itd. – to chyba Gromaciek był bardziej przerażony spoglądając na mnie... :D (On już wie co mam na myśli)
Więcej u Kojota nie byłem ponieważ:
1. odległość – w obie str. mam ok 70 km
2. mała frekwencja
3. towarzystwo pali w "garażu" i jest niezła "siekiera"
4. Ale pomimo minusów, jest to "specyficzne, klimatycze miejsce" i ma swoje uroki.
Muszę zgodzić się z Lulu, że flota samochodowa wygląda dzisiaj inaczej niż zapewne 5-6 lat temu. Może społeczeństwo się "bogaci"? A może "starzy wyjadacze z dawnych lat" mają ine priorytety i zabawa wtorkowo-spotowa już ich tak nie kręci. Ja nie mam z nimi kontaku, ale jeżeli Wy się z nimi widzicie, to nie omieszkajcie zapytać o absencję. Może podzielą się cennymi uwagami, które nalezałoby wdrożyć, aby dogodzić wszystkim.

Z pozdrowieniami
LookR
Forumowicz

Postprzez Lulka » 30 mar 2012, 10:40

Luker81 napisał(a): jeżeli Wy się z nimi widzicie, to nie omieszkajcie zapytać o absencję. Może podzielą się cennymi uwagami, które nalezałoby wdrożyć, aby dogodzić wszystkim.

:D powody przez nich podane nie nadają się do publikacji :D

hahaha hahaha hahaha
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Mazd Max » 30 mar 2012, 11:18

A mi się zdaje że ,,wieśmaki'' są częściej w sezonie jesienno – zimowym, kiedy trudno grzebać po ciemku w silniku czy gdzie indziej. Ja nigdy nie nastawiałem się na ,,wielkie żarcie'' i chętnie bym podłubał czy się wymienił wiadomościami o autku (nie oznacza to że już się o tym nie mówi). Wydaje mi się że ,,przy stole'' jest większa integracja (coby nie było spożywane :D ) niż grupki ,,dłubaczy silnikowych'' bo prędzej czy później takowe powstają. Nie rozumiem tych wszystkich przepychanek i docinek słownych i rzygać mi się chce jak to czytam – nie szkoda klawiatury....oczu a przede wszystkim nerwów????? :|
Idę rzygać <oczy>

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez Waterlive » 30 mar 2012, 11:19

Też jestem ciekaw czemu "starzy wyjadacze" forumowi przestali przyjeżdżać na spoty.

Staram się być na każdym i jadę tam własnym autkiem, pomimo że mogę jechać z np z cezarem lub np dzi@dkiem. Jadę dlatego właśnie, że jest to spot motoryzacyjny, a nie kolejna okazja do napicia się browarka ;)

Bardzo chętnie widział bym an spocie i starsze modele, czemu nie przyjeżdżają, nie wiem.
Jeśli chodzi o modyfikacje, nie jestem w tym doby i nie ma zbyt dużego pojęcia, ale jeśli już co mi wyjdzie to się na spocie chwale i dzielę jak to zrobiłem.

Ja się najbardziej dziwę, że nie przybywa spotowiczów.
Jesteśmy chyba najliczniejszym regionem, a spotowiczów regularnie pojawiających się mogę policzyć na palcach obu rąk :) Nie wiem co jest tego przyczyną, mnie właśnie złośliwości i jakaś dziwna rywalizacja zniechęcała chyba najbardziej.

Pamiętam, że przez jakąś zgniłą atmosferę na forum miałem opory, aby wybrać się na pierwszego spota.
Przełamałem się jednak, pojechałem i okazało się, że ludzie nie gryzą, atmosfera jest w porządku :)

Jeżdżę od tamtej pory dość regularnie i na prawdę nie ma co narzekać, no może na frekwencję ;)
Czasem tylko ktoś na forum wejdzie i napisze, że to znowu nie ta strona, albo mu miejsce nie pasuje.

Ja nie mam problemu z pojechaniem na drugi koniec warszawy i kolejność miejscówek w zasadzie mi jest obojętne. Są jednak osoby, które pojawiają się tylko jak mają blisko i to ich sprawa i nic mi do tego. Tylko po co się czepiać, nie bywając, o to gdzie ma być kolejny spot?
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez Mazd Max » 30 mar 2012, 11:22

Amen <czarodziej>

Forumowicz

wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez AmRoZ » 30 mar 2012, 11:37

mx6sc, jak Mi Marcin ogarnie autko do tego czasu to się pojawię ;) hihihih ... jak nie to będzie miał pijanego pasażera obok jako pasażer ;P hihihih
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'