Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Bardzo prozaiczne pytanie. Zakupiłem właśnie Mazdę 323f 94r. i ma ona zepsuty przełącznik zespolony od świateł (lata w pozycji horyzontalnej, nie da się załączyć świateł drogowych, ani mrugnąć). W związku z tym nie wiem czy światła mijania również świecą poprawnie. Powiedzcie mi czy światłą mijania to te po zewnętrznej stronie reflektora, czy po wewnętrzej? 

You can do anything, but not everything.
- Od: 26 lut 2012, 11:53
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 1994r.
Światła mijania masz soczewkowe, czyli "1".
Z odbłyśnikiem masz światła drogowe, czyli "2".
Z odbłyśnikiem masz światła drogowe, czyli "2".
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Szybkie pytanko odnośnie lusterek.
Przed lift i po lift różni się mocowaniami. Można te całe trójkąty z lusterkiem zamienić? I w drzwi polifta wrzucić przedlift? Czy muszę sobie szukać innych drzwi?
Tak po krótce, czy da się je zdemontować do zera i czy otwory montażowe pasują?
Przed lift i po lift różni się mocowaniami. Można te całe trójkąty z lusterkiem zamienić? I w drzwi polifta wrzucić przedlift? Czy muszę sobie szukać innych drzwi?
Tak po krótce, czy da się je zdemontować do zera i czy otwory montażowe pasują?
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Już doczytałem, ale jak zaczynałem czytać to zgłupiałem. Większość tematów dotyczy tylko problemów z typami lusterek
A drzwi zostawiłem dzisiaj u lakiernika i jutro ma je zacząć. Także cieszę się że zonka nie będzie i nie muszę prac zatrzymywać
Dzięki flywin

Dzięki flywin

-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Witam.
Zbliżam się do wymiany oleju w mazdzie 323F 95r.Do tej pory jeżdże na mobilu syntetycznym 5w-50 i nic się nie dzieje nie kopci itd choć przez rok musiałem dolać 2l więc na 95r i 250 tyś przejechane to chyba norma.I tu moje pytanie czy zalać ten sam olej czy zmienić na półsyntetyk jakiś?
Zbliżam się do wymiany oleju w mazdzie 323F 95r.Do tej pory jeżdże na mobilu syntetycznym 5w-50 i nic się nie dzieje nie kopci itd choć przez rok musiałem dolać 2l więc na 95r i 250 tyś przejechane to chyba norma.I tu moje pytanie czy zalać ten sam olej czy zmienić na półsyntetyk jakiś?
- Od: 7 sty 2011, 12:52
- Auto: Mazda 323F 95r 1.5 16V
flywin napisał(a):panie to ze ma 250tyś to nic nie ma do tego ze masz 2l dolewać
olej może ci spierdzielać przez uszczelki bądź masz już walnięte uszczelniacze zaworowe z pierścieniami na tłokach
Zapomniałem właśnie dodać że nie wymieniałem uszczelek żadnych ale zauważyłem że ,,poci sie" w miejscu pokrywy zaworów więc też muszę tą uszczelkę wymienić.I może nie dolałem dokładnie 2l ale coś koło tego.Ale dalej zastanawiam się czy zalać ten sam olej czy zmienić.
- Od: 7 sty 2011, 12:52
- Auto: Mazda 323F 95r 1.5 16V
Pozostała chyba już tylko nagrzewnica – kiedyś wiało gorącem a teraz powietrze jest ledwo ciepłe.
A myślałeś o termostacie? Kosztuje ok 45 zł i zwinne rączki w 20 minut go wymienią. Samemu zrobisz bez problemu. U mnie też ledwo dmuchała ciepłym – po wymianie termostatu ( i przy okazji zalałem ją glikolem) grzeje jak zwariowana.
- Od: 24 kwi 2011, 12:32
- Auto: 323 BA 1995r
1.5 16V Z5
jak to jest z sinikiem(1.8 16V Dohc mazda 323F BA ) bo zerwał mi się pasek rozrządu czy te silniki są bezkolizyjne??
- Od: 9 sty 2010, 19:46
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA DOHC 94r
Orientujecie się może czy w BA było montowane to samo wspomaganie co w GF'ach?
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
1900zł na najwyższej klasy osprzęcie z gwarancją 100tyś km bez limitu czasu lub 3 lata bez limitu kilometrów!!!
Jeżeli gazować to tylko Zbrosławice obok Gliwic – przyjeżdżają tam ludzie z daleka bo są tam naprawdę ludzie którzy mają wiedzę przeogromną, fascynują się tym, motoryzacja to ich pasja! No i naprawdę wiedzą co robią!!! Do tego mają kontakt z firmą produkującą komputery do gazu która wprowadza do oprogramowania ich poprawki, sugestie i pomysły.
Ja nie dał bym auta nikomu innemu – naprawdę z czystym sumieniem polecam. Jak Cię jeszcze nie przekonałem (odległość duża przyznaję :/ ) nie to przynajmniej zadzwoń może polecą Ci kogoś bliżej.
http://www.gzw.pl/
Jeżeli gazować to tylko Zbrosławice obok Gliwic – przyjeżdżają tam ludzie z daleka bo są tam naprawdę ludzie którzy mają wiedzę przeogromną, fascynują się tym, motoryzacja to ich pasja! No i naprawdę wiedzą co robią!!! Do tego mają kontakt z firmą produkującą komputery do gazu która wprowadza do oprogramowania ich poprawki, sugestie i pomysły.
Ja nie dał bym auta nikomu innemu – naprawdę z czystym sumieniem polecam. Jak Cię jeszcze nie przekonałem (odległość duża przyznaję :/ ) nie to przynajmniej zadzwoń może polecą Ci kogoś bliżej.
http://www.gzw.pl/

Witam
Panowie będziecie wstanie pomóc Niemcowi Tonicalibra?
viewtopic.php?f=137&t=2792&view=unread#unread
memberlist.php?mode=viewprofile&u=61844
Trzeba przyznać ze autko ładne ma
Panowie będziecie wstanie pomóc Niemcowi Tonicalibra?
viewtopic.php?f=137&t=2792&view=unread#unread
memberlist.php?mode=viewprofile&u=61844
Trzeba przyznać ze autko ładne ma
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl