trochę przeżarło mi przy śrubach osłonę kolektora i na dole w ogóle już nie trzyma się na śrubie.
ostatnio zaczęło to powodować niemiłe brzęczenie przy wyższych obrotach.
czy mogę całkowicie wywalić tą osłonę (jest w zasadzie zbędna), czy muszę kupić i zamocować inną (pełni funkcję radiatora odprowadzając częściowo ciepło)?
Brzęcząca osłona kolektora
Strona 1 z 1
chodiz ci o blache na kolektorze wydechowym
ja zylem bez niej z 9 miesiecy – jedynie cieplej od niego jest bez niej
a jak mi brzeczala to zlapalem ja metalowym cybantem
a jak mi brzeczala to zlapalem ja metalowym cybantem
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
To zrób sobie muchomorka i daj dużo podkładek
U mnie też rdza się panoszy na tym elemencie, ale trudno ją zahamować jak jest juz w takim stadium, w jednym miejscu jest nawet dziura i chyba będzie trzeba założyć śrubkę z podkładkami
ale..
Radku, a moze by tak wyrzucić tą osłonę i kolektor obłożyć tym bandażem termicznym czy jak go zwał,
Radku, a moze by tak wyrzucić tą osłonę i kolektor obłożyć tym bandażem termicznym czy jak go zwał,
w sumie nie wiem bo póki co to nie mogę odkręcić śrub
jedna tylko puściła a reszta była tak zardzewiała że się obrobiły i nijak nie da się ich wykręcić
próbowałem brzeszczotem je naciąć, ale brzeszczot mi pękł i dałem se spokój bo już ciemno się zaczęło robić.
jutro rano przyatakuje jakąś "żabką"
ps. wd40 już psikałem

jedna tylko puściła a reszta była tak zardzewiała że się obrobiły i nijak nie da się ich wykręcić

próbowałem brzeszczotem je naciąć, ale brzeszczot mi pękł i dałem se spokój bo już ciemno się zaczęło robić.
jutro rano przyatakuje jakąś "żabką"
ps. wd40 już psikałem
Ja z kolei jak odkręcałem to zdziwiłem się, że mocno zardzewiałe śruby, mogą tak łatwo puścić.. Nie było problemu..To działaj panie
PS. Bierz whisky z colą pod samochód i polewaj, sobie whisky a colę na śruby
PS. Bierz whisky z colą pod samochód i polewaj, sobie whisky a colę na śruby
A u mnie z kolei pourywały się łby śrub i musiałem rozwiercać i gwintować, ale Radex nie zatracaj optymizmu
Powodzonka!

jaki jest efekt koncowy odkrecania?pourywane śruby?(trzeba pozniej gwinowac i rozwierac, czy sie odkrecily?) bo u mnie jest podobnie jak u ciebie i tyle rdzy ze boje sie tego dotykac a juz tez zaczyna grechotac... 
- Od: 12 lip 2011, 23:26
- Auto: Mazda 626 98r. 2.0 115km, Renault Clio I 1.2 , w pracy Scania R380 ;)
jakoś się udało toto poodkręcać 
efekt końcowy jest taki że kupiłem sobie taśmę termiczną na kolektor. najpierw się "przepaliła" i kilka dni śmierdziało ale potem już uzyskała swoje właściwości i teraz spełnia swoją funkcje
efekt końcowy jest taki że kupiłem sobie taśmę termiczną na kolektor. najpierw się "przepaliła" i kilka dni śmierdziało ale potem już uzyskała swoje właściwości i teraz spełnia swoją funkcje
Strona 1 z 1