Problem po zmianie glosnikow
Strona 1 z 1
Niedawno zmienialem mazdowskie glosniki z przodu na ALPINE SXE 5725s.Wszystko ladnie i pieknie gra tylko problem polega na tym,ze z kazdym basem i mocniejszym uderzeniem wszystko mi drzy w drzwiach.Nie bylo tego wczesniej.Boczki ladnie zlozone i powinno byc oki ale nie jest.Czy moze dzieje sie dlatego,ze nie zalozylem takiej plytki plastikowej miedzy glosnik a blache(w orginalnych ta plytka byla ale nie chcialo mi sie jej odrywac)???Mozliwe???A moze to przez troche mocniejszy glosnik??Mial ktos taki problem,co z tym teraz zrobic,bo sluchac tego nie moge.POZDRO
-
waldii
Nie zrobilem tego
Nie mam takiej mocy,zeby to robic,do dyspozycji mam 4x55w.Glosniki maja orginalny wymiar a kabki nie ruszalem.Drgania sa nawet przy cichym sluchaniu,nawet jakies odglosy zaczelo wydawac lusterko zew.O co chodzi.Chyba zaloze ta plytke plastikowa.Albo glosniki sa dupiate. 

-
waldii
Zanim nie wygłuszyłem drzwi, przymocowałem kabli oraz podkleiłem gąbką maskownicy i całej tapicerki drzwi występował efekt identyczny jak u Ciebie. Po zainwestowaniu kilku zł w materiały wygłuszające problem znikł całkowicie. Jeżeli nie chcesz inwestować w wygłuszanie całości spróbuj na początek podkleić elementy które wydają nieprzyjemne dźwięki, prawdopodobnie będą to maskownice głośników lub całe panele tapicerki na drzwiach.
pozdrawiam
pozdrawiam
podstawowe wygluszenie drzwi, nawet przy fabrycznych glosnikach daje duza popraw, tak wiec kup kilk amt i wyklej drzwi
POZdr
POZdr
bylo gsi po koksie ;) 271km/348nm , i corsa 3,2 V6 ;)
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
- Od: 11 lip 2004, 10:54
- Auto: byl gastrolot 3.0v6+NX i corsa A 3.2 v6
jest w215 cl500 ;)
Dzwoni i brzeczy bo ciegna od otwierania drzwi radosnie sobie wibruja i stukaja o blache podobnie jak przewody.
Tak jak koledzy wspomnieli: wygluszyc drzwi matami, albo mozesz sprobowac (wersja budżetowa) wrzucic miedzy tapicerke drzwi a blache pianke do paneli podlogowych (2 warstwy). Nie zapomnij kupic nowych bolców mocujących tapiecerkę drzwi!
Tak jak koledzy wspomnieli: wygluszyc drzwi matami, albo mozesz sprobowac (wersja budżetowa) wrzucic miedzy tapicerke drzwi a blache pianke do paneli podlogowych (2 warstwy). Nie zapomnij kupic nowych bolców mocujących tapiecerkę drzwi!
Less roof, more fun

No to mam teraz zabawe.Musze z tym powalczyc.Moze cos zle zlozylem,bo robilem to w nocy na stacji benzynowej.Dziwi mnie tylko to,ze glosniki sa prawie identyczne jak orgnlaly a taka roznica w wygluszeniu.A te plastikowe bolce mocujace ile moga kosztowac??
-
waldii
Fiveopac napisał(a):Grosze, doslownie. Podjedz do intercarsu maja na miejscu.
No to musze kupic.Bede mial chwilunie to sie pobawie.A jeszcze jedno pytanko.W tych nowych glosnikach byly inne zlacza tzn.wsowki ale w dwoch rozmiarach,waska i szeroka.Rozumiem,ze ta szeroka to plusik???A co by bylo gdybym zabudowal szczelnie tyl glosnika tworzac w ten sposob mala skrzynke?Oczywiscie jakby bylo miejsce.A zna sie ktos moze na obliczaniu wielkosci kondensatora tak aby dzialal jako zwrotnica??
-
waldii
Strona 1 z 1