Dzi@dek napisał(a):chmooreck napisał(a):To juz wolę zaprawkę lakierem zrobić...
Mazda właśnie taki lakier sprzedaje pod nazwa korektor.
viewtopic.php?f=329&t=117818
No własnie o to mi chodzi. Uzywal to juz ktos kiedys? Jaki efekt ?
www.mazdaspeed.pl
Dzi@dek napisał(a):chmooreck napisał(a):To juz wolę zaprawkę lakierem zrobić...
Mazda właśnie taki lakier sprzedaje pod nazwa korektor.
viewtopic.php?f=329&t=117818
maestro napisał(a): Uzywal to juz ktos kiedys? Jaki efekt ?
LordSeir napisał(a):Dziś zaryzykowałem i naniosłem małe poprawki na samochód. Użyłem najpierw czarnego pojemnika (lakier bazowy) a następnie biały pojemnik z lakierem bezbarwnym. Wyszło całkiem nieźle. Trzeba tylko pamiętać by przed użyciem lakieru bezbarwnego trzeba odczekać parę minut by lakier bazowy odpowiednio wysechł.
A tak w zasadzie to wystarczy pomalować lakierem bazowym a lakier bezbarwny można śmiało pominąć. Efekt jest i tak praktycznie taki sam.
Mam nadzieję że komuś się moje spostrzeżenia przydadzą.
tomek-waw napisał(a):maestro napisał(a):bo mam glebokosci 1mm ryske
1 mm to jest rów mariański a nie ryska.Raczej żaden środek Ci tego nie zniweluje.
dsu1 napisał(a):tomek-waw napisał(a):maestro napisał(a):bo mam glebokosci 1mm ryske
1 mm to jest rów mariański a nie ryska.Raczej żaden środek Ci tego nie zniweluje.
potwierdzam 1mm to 1000 mikronów a wszystkie warstwy jeżeli są oryginalne mają do 160 mikronów sam lakier bezbarwny powinien mieć około 60 mikronów jedynie wygładzić rysę i zabezpieczyć woskiem
Jest jeszcze inny sposób ale jak ktoś nie ma wprawy nie polecam bo może zniszczyć jeszcze bardziej
-kupujemy 10ml rozpuszczalnika do przejść może być mniej ale kto nam sprzeda![]()
– lakier bezbarwny 10 ml do tego utwardzacz
– robimy mieszankę lakier bezbarwny z odpowiednią ilością utwardzacza(ilość zależy od samego rodzaju lakieru podpytać w mieszalni o prawidłowe proporcje) mieszamy tą proporcje 50 na 50 z rozpuszczalniem do przejść i teraz mamy niewiele czasu żeby wykałaczką zanurzoną w tej miksturze delikatnie uzupełnić ubytek – ryskę należy delikatnie przeszlifować przed tą operacją papierem 1500 i odtłuścić zmywaczem silikonowym
– po paru dniach jak to wyschnie tzn dobrze się utwardzi polerka i powinno być ok
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości