Od jakiegoś tygodnia nie mogłem otworzyć drzwi w Madzi za pomocą pilota, udawało się to jedynie przez kluczyk co jak dla mnie było frustrujące
Więc do dzieła:
Narzędzia : śrubokręt krzyżowy , plaski oraz kombinerki.
A wiec tak otwieramy drzwi i odkręcamy śrubkę przy klamce zaznaczoną na zdjęciu.

Oraz tą na "froncie" drzwi.

Teraz opuszczamy szybę żeby było nam łatwiej wyciągnąć boczek. I od góry zaczynamy delikatne odczepiać cały boczek z zaczepów, uważając na klamkę i przewód od sterownika szyb elektrycznych. Trzeba wyciągnąć ten wewnętrzny plastik.

Gdy odczepimy boczek najlepiej jak podniesiemy teraz szybę, następnie odłączamy kostkę od sterownika szyb elektrycznych.

I mamy gołe drzwi

A konkretnie te 3 śrubki.

I teraz tutaj zaczyna się proces regulacji cięgieł. Odkręcamy najpierw te dwie śrubki zaznaczone nr.1 i ustawiamy cięgno, u mnie pomogło jak przesunąłem to mocowanie zupełnie do góry, jak to nie pomoże to spróbujmy odkręcić śrubkę oznaczona nr 2 i tam regulować, po każdym ustawieniu dokręcamy wszystkie śrubki i sprawdzamy pilotem otwierając i zamykając zamek kilkakrotnie czy cięgna poruszają się w taki sposób aby zapewnić pewne otwarcie i zamkniecie samochodu, zważamy również na to aby to "mocowanie regulacyjne" nie uderzało w blachę drzwi od dołu zaznaczoną nr 3 na zdjęciu. Aha mimo że są tam śruby na krzyżaka to u mnie jakoś się nie dały odkręcać dlatego warto opcjonalnie mieć kombinerki i śrubokręt płaski

Po tej regulacji auto elegancko otwiera i zamyka się z pilota a ja nie muszę się aż tak martwić o mój wykrzywiony kluczyk

P.s: To moja pierwsza fotorelacja za ewentualne błędy przepraszam.