Przygasajace swiatla
Strona 1 z 1
Witam, od jakiegos czasu uzywam wzmacniacza CARPOWER HB-602 (225 RMS mostek) i do tego mam podlaczony subufer Ground Zero 400W RMS, mialem stary akumulator swiatla mi lekko przygasaly, ostatnio wymienilem na nowy Centra 50Ah i swiatla bardziej przygasaja niz na starym, co moze byc przyczyna ? kable mam 10mm2, czy moze przy wymianie widelki od kabla przy akumulatorze sie poluzowaly?
Dodam jeszcze ze co bymw samochodzie nie robil z elektryki to swiatla przygasaja.
Dodam jeszcze ze co bymw samochodzie nie robil z elektryki to swiatla przygasaja.
- Od: 28 lip 2010, 12:30
- Auto: Mazda 323f Ba 1.5 16v
Jeśli korzystasz z oryginalnej masy aku-karoseria to możliwe że już jest zgnita i warto ją poprawić.
Ewentualnie aku jest wypompowany lub jest słabej jakości i nie radzi sobie z impulsowym poborem prądu.
Ewentualnie aku jest wypompowany lub jest słabej jakości i nie radzi sobie z impulsowym poborem prądu.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
A czy ma wpływ na to regulator napięcia w Alternatorze? 

Leasing samochodów dla firm http://www.twoj-leasing.pl/
- Od: 30 gru 2011, 18:36
- Auto: Mazda Mx3 1.6 16V DOHC '96
Nie, ten regulator jest za wolny by nadążyć za impulsowym poborem prądu przez CA.
Miedzy innym z tego też powodu akumulatory w autach z rozbudowanym sprzętem CA żyją krócej.
Zresztą taki zwykły akumulator też nie lubi impulsowego pobory prądu, skraca to jego żywotność, dopiero żelowe sobie z tym radzą.
Miedzy innym z tego też powodu akumulatory w autach z rozbudowanym sprzętem CA żyją krócej.
Zresztą taki zwykły akumulator też nie lubi impulsowego pobory prądu, skraca to jego żywotność, dopiero żelowe sobie z tym radzą.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Akumulator doda ze to Centra Plus CB500 (50Ah, prad rozruchowy 450) uzywam go tydzien kupiony nowy.
Bylem dzis sprawdzic napiecie ladowania i pokazalo przy obciazeniu (swiatla, swiatla dlugie, halogeny, tylna szybka i lusterka ogrzewanie, nawie full) i pokazalo 14,15V wiec wydaje sie byc ok ? czy powinno byc wieksze? Cos mi sie wydaje ze moze to bedzie masa od akumulatora ?
Bylem dzis sprawdzic napiecie ladowania i pokazalo przy obciazeniu (swiatla, swiatla dlugie, halogeny, tylna szybka i lusterka ogrzewanie, nawie full) i pokazalo 14,15V wiec wydaje sie byc ok ? czy powinno byc wieksze? Cos mi sie wydaje ze moze to bedzie masa od akumulatora ?
Mase od wzmacniacza mam do karoserii (popsikalem ja wlasnie preparatem do takich rzeczy) a moze kable za mala maja srednice? Bo gdy nie mam na full pogloszone tylko tak na 70% to nie przygasa ale jak dam na maxa to wtedy dyskoteka. Aha i usunalem te widelki zarowno przy akumulatorze i przy wzmacniaczu podpiolem zasilanie bezposrednio.
Aku ma swoją masę do karoserii i właśnie ta masa może być już ugnita lub jest za cienka, w końcu cały prąd przez nią idzie.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Wojciks napisał(a):To tak dodalem druga mase do karoserii efekt ten sam dalej urzadzenia elektryczne obciazaja i swiatla przygasaja, wiec mi sie wydaje ze nie ma co w tym szukac powodem moze byc poprostu regulator napiec ?
a masz w swoim zestawie CA kondensator??
ja zanim zamontowalem kondensator tez mialem ten problem i jak stalem na skrzyzowaniu to gdy wchodzil silny bass to autko strasznie schodzilo z obrotow a teraz jest loozik
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
tylko i wyłącznie uratuję cię kolego kondensator a to dlatego, że wzmacniacz pobiera dużo prądu i twój akumulator nie daje rady go zasilić natomiast kondensator montujemy po to aby nie było takiego efektu. kondensator jest odpowiednio naładowany i to z niego pobierany jest bezpośrednio prąd a nie z akumulatora
- Od: 30 wrz 2007, 10:31
- Auto: 323 BF 1.6i '88 Hatchback
Tylko ze kondensator jest do wzmacniacza a tak jest w calej elektryce mozna powiedziec przy wlaczeniu czegos, chyba ze to normalny objaw?
A w Efkach normalne jest ze gdy cos zalaczysz np podgrzewanie tylniej szyby i lusterek albo swiatlka dlugie to lekko przygasa ?
A w Efkach normalne jest ze gdy cos zalaczysz np podgrzewanie tylniej szyby i lusterek albo swiatlka dlugie to lekko przygasa ?
hmmm... no ja tak nie mam z tym ze lustra mam manual a dlugich nie uzywam bo mam xenony. ale jak wlacze grzanie szyby i np opuszczam szybe jednoczesnie i slucham glosno muzy to nic mi nie przygasa
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
No widzisz a u mnie gdy cos wlacze to mam chwilowe przygasnieciezauwazalne tylko w nocy poprostu tak jakby mignie na ciemno i znow spowrotem jasniej wiec wydaje mi sie ze cos jest nie tak;/
A tak sawoja droga ktos orientuje sie jaki regulator napiecia jest w tych mazdach i ewentualnie ma jakies namiary link na nowy zamiennik?
A tak sawoja droga ktos orientuje sie jaki regulator napiecia jest w tych mazdach i ewentualnie ma jakies namiary link na nowy zamiennik?
Strona 1 z 1