Tu info z manuala:

www.mazdaspeed.pl
Tomaszz napisał(a):Baku86 napisał(a):za zwykle NGK V-line zaplacisz w granicach 10zl/szt
Który numer z serii v-line będzie dobry? No i jeszcze powiedzcie mi ile kosztuje pompka paliwa, bo to bardziej prawdopodobna usterka. Na allegro są do wszystkich modeli, tylko nie do mojego
z serii V-LINE nr 28 BKR6E
1992-2002
626 GE, 626 GF
Areksko napisał(a):uruchamiasz zapłon – pompka powinna zacząć pompować czyli powinieneś zauważyć przelewające się paliwo do naczynia – jeżeli tak jest to znaczy ze pompka jet OK
Tomaszz napisał(a):A więc tak. Byłem u mechanika i powiedział, że w pomce jest jakaś kulka, która zabezpiecza przed cofaniem się paliwa i że już nie jest do końca szczelna i potrzeba kilku obrotów, żeby napompowała odpowiednią ilość paliwa. Powiedział też, żebym się tym nie martwił i spokojnie mogę jeżdzić na tej, a jeśli chcę wymienić, to tylko na oryginalną, bo na zamienniku lepiej nie będzie. No i mam pytanie. Jak faktycznie jest z zamiennikami? Wymieniał ktoś? Ile kosztuje oryginał?
Gregory napisał(a):Tomaszz napisał(a):A więc tak. Byłem u mechanika i powiedział, że w pomce jest jakaś kulka, która zabezpiecza przed cofaniem się paliwa i że już nie jest do końca szczelna i potrzeba kilku obrotów, żeby napompowała odpowiednią ilość paliwa. Powiedział też, żebym się tym nie martwił i spokojnie mogę jeżdzić na tej, a jeśli chcę wymienić, to tylko na oryginalną, bo na zamienniku lepiej nie będzie. No i mam pytanie. Jak faktycznie jest z zamiennikami? Wymieniał ktoś? Ile kosztuje oryginał?
Na allleedrrrogo są zawory zwrotne paliwa montowane na przewodzie paliwowym, kosztują kilka PLN. Działa sprawnie, miałem kiedyś w aucie na"gnojówke"bo oryginał padł. Jeśli nie chce ci się bawić z kulką, to możesz przeciąć węża przy filtrze paliwa i zamontować zawór. Jak będzie poprawa to będziesz miał przyczyne.
lucas83 napisał(a):Jeśli liczysz czas od momentu kiedy zaczyna kręcić rozrusznik aż do zaskoczenia silnika, to 3-4 sekundy to wiecznośćSerio: u mnie trwa to 1-1.5 sekundy, przy większych mrozach (tak gdzieś poniżej -8 stopni) nieco dłużej, ale nie 3-4 sekundy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6