Mam ciagle problemy z wibracjami kierownicy. Zaczynaja sie od predkosci okolo 80 km/h.
Kola wywazane kilkakrotnie (raz w ciagu 10 dni wywazalem w 3 roznych firmach – kazda twierdzila ze kola nie byly wywazone poprawnie) – problem ciagle wystepuje (w wiekszym lub w mniejszym stopniu).
Wymieniane byla tarcze i klocki – bez wplywu na drgania.
Na felgach z oponami letnimi czy na innym zestawie (felgi + opony zimowe) – to samo.
Co innego oprocz niewywazonych kol moze byc powodem?
Dodam jeszcze ze od niedawna slysze cos jakby rytmiczne dudnienie ktore towarzyszy drganiom przy wiekszych predkosciach.
Bede wdzieczny za pomoc.
Tomek.
Wibracje kierownicy
Strona 1 z 1
dla wyeliminowania kól i opon polecam przemienic przednie kola z tylnymi,
jesli te wibracje pozostaną, to będzie wiadomo, że nie one je powodują
E.
jesli te wibracje pozostaną, to będzie wiadomo, że nie one je powodują
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Cześć
Jest kilka możliwości. Jeżeli koła i tarcze wykluczyłeś, to pozostają półosie, łozyska w piastach i skrzyni (dyferencjał), końcówki zawieszenia, przekładnia kierownicza.
Diagnoza niełatwa ale możliwa.
Myślę że najlepiej wjechać na hamownię, i zerknąć od spodu pod obciążeniem co jest źródłem drgań.
Sukcesów życzę.
Pozdro
Jest kilka możliwości. Jeżeli koła i tarcze wykluczyłeś, to pozostają półosie, łozyska w piastach i skrzyni (dyferencjał), końcówki zawieszenia, przekładnia kierownicza.
Diagnoza niełatwa ale możliwa.
Myślę że najlepiej wjechać na hamownię, i zerknąć od spodu pod obciążeniem co jest źródłem drgań.
Sukcesów życzę.
Pozdro
- Od: 17 wrz 2011, 00:13
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 kombi 141KM benzyna+LPG
Strona 1 z 1