grubby napisał(a):a jaką masz opinię o tych filtrach? Bo właśnie na VIC się przedwczoraj przesiadłem
Jest OK, mocno zbliżony do MAXXa, nieco inna konstrukcja niż KNECHT czy OE MAZDA. Zdaje egzamin, nie zapowietrza się, jest OK
www.mazdaspeed.pl
grubby napisał(a):a jaką masz opinię o tych filtrach? Bo właśnie na VIC się przedwczoraj przesiadłem
No to pierwsze mrozy po wymianie knechta na filtrona. Sukces połowiczny. przy -18 mazda odpaliła bez problemów i nie zgasła. Było ok -18. Rozgrzanie auta i brak objawów żabki i tak sobie pojechałem do pracy. Na ostatniej prostej zaczęła się lekko dławić przy mocnym przyspieszaniu po dojeździe do pracy ok -20 na wysokości 1,2m. Mam wrażenie, że jest lepiej wcześniej potrafiła marudzić przy -12 ... albo chce aby było lepiej. Kolejny test po pracy, jak trochę odstoi w podobnym mrozie. Jednak na trasę bym się nie odważył ruszyć, bo jednak dławi się przy rozgrzanym silniku :/ Myślę jeszcze o spuszczeniu paliwa i zalaniu zwykłego diesla na bliskiej i porównanie zachowania. Tylko czy mi się będzie chciało ...
grubby napisał(a):to może jeszcze moje wrażenia po zmianie z Knecht na VIC...
grubby napisał(a):Autko odpaliło na dotyk, webasto załączyło się prawidłowo... i pojechałem. Ani jednej żabki, ani zająknięcia.
czy na to może mieć wpływ filtr? za mały przepływ paliwa może powodować to walenie na zimnym silniku?
ru35 napisał(a):trzykrotnym grrzaniu nie zapala , rozrusznik kręci
Sagitt napisał(a):Szybkie pytanie, jak wyczyścić filtr z parafiny? auto trochę przerywało więc go odkręciłem okazało się że jest tam pełno żelu i nie bardzo wiem jak go wyczyścić, na razie leży na kaloryferze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6