loockas napisał(a):Pamiętaj, że karta CF w takiej przelotce nie działa HotPlug...
Hmm, co innego piszą w aukcjach

www.mazdaspeed.pl
loockas napisał(a):Pamiętaj, że karta CF w takiej przelotce nie działa HotPlug...
loockas napisał(a):Na DOS'ie na 100% nie zadziała Ci dysk na kontrolerze IDE jako hotplug.
Siw-y napisał(a):Czytałem też jak przesyłać sieciowo ale podpięcie dosa do neta i skonfigurowanie dysków sieciowych to czarna magia
Siw-y napisał(a):Żadnych skomplikowanych zabiegów nie może być aby komp mógł z tego korzystać jak z normalnego dysku.
Siw-y napisał(a):Program obsługujący maszynę nie widzi folderów, dlatego stosowane jest polecenie SUBST. Dlatego chcę jakoś podłączyć dodatkowy dysk aby można było na niego wgrywać pliki.
Siw-y napisał(a):Czytałem też jak przesyłać sieciowo ale podpięcie dosa do neta i skonfigurowanie dysków sieciowych to czarna magia
sq2jul napisał(a):No to czego piszesz?Siw-y napisał(a):Czytałem też jak przesyłać sieciowo ale podpięcie dosa do neta i skonfigurowanie dysków sieciowych to czarna magia
A o hotplug zapomnij – dyski sa wykrywane przez bios w trakcie inicjalizacji. Jak wyciagniesz mu karte i wlozysz ponownie to obstawiam, ze w najlepszym wypadku zawiesi w momencie proby odwloania do danych, o ile nie zalapie zwiechy w momencie wyciagania karty.
Siw-y napisał(a): Przecież to zadanie biosu.
Siw-y napisał(a):A da się zrobić jakiś adapter z obsługą USB?
loockas napisał(a):Sprawdzonym kontrolerem HotPlug jest USB i SATA, ale tego w 286 raczej nie znajdziesz
loockas napisał(a):Aż tak bardzo problematyczne będzie włożenie CF'a i zrobienie restartu systemu na maszynie?
sq2jul napisał(a):(osobna karta)
sq2jul napisał(a):w tej maszynie nie masz juz wolnych slotow,
sq2jul napisał(a):Zaaplikowanie karty sieciowej i przegrywanie plikow po ftp/http
loockas napisał(a):DOSa niby obsługuje.
chmooreck napisał(a):jest jeszcze jakiś wolny RS ?
chmooreck napisał(a):Macie tam norton commandera ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości