felgi juz przygotowane tylko teraz dylemat karbon czy lakier
Polerowanie, malowanie i renowacja felg
taniej wyjdzie kupic nowe felgi jak hydrografika
prawie caly srodek w madzi okleilem i wyszlo

Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
a ciekawe jak z temperaturą sobie poradzi ta folia przy gwałtownych hamowaniach jak felga się dobrze nagrzeje od tarczy i zacisku 

cichy21_86 napisał(a):a ciekawe jak z temperaturą sobie poradzi ta folia przy gwałtownych hamowaniach jak felga się dobrze nagrzeje od tarczy i zacisku
Z tym raczej nie bedzie problemu. te folie sa naprawde trwale i same z siebie mimo rozgrzania nie beda sie deformowac.
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
To jednak jest duza temp jeszcze dodatkowono opona sie nagrzewa panowie. Takze folia moze dostac po
'ie. Malowanie wg mnie bardziej trwale i pewniejsze. W rze pytalem o piaskowanie z malowaniem proszkowym koles powiedzial mi chyba 60-70 plnow/szt, takze nie duzo.
Nie wiem jak teraz..

Nie wiem jak teraz..
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
w Elblągu za piasek+proszek stówkę za sztukę do 15'' Mam pomalowane pokrywy i kolektor dolotowy proszkiem i jest rewelacja taka farba
jak są oklejone felgi to zapewne trzeba je delikatnie myć a kärcher może poderwać naklejkę na odcięciu jej. A malowane sami wiecie 
Panowie poleglem
Od poczatku wszystko nie szlo po mojej mysli moze dlatego ze to piatek 13-go
To co wydawalo sie najlatwiejsze bylo mega trudne do zrobienia
Zonka strzelilem na foli nie kupilem 3m tylko jakis zamiennik
i tu poleglem
Efekt koncowy jak by bylo wszystko OK nie ma porownania do tego lakier mysle ze przeskakuje to tez hydrografike
Tu kilka zdjec

Czas pracy to okolo godziny. najtrudniej jest wykonac rogi w pewnym momencie zabraklo mi cierpliwosci przycisnelem za mocno i folia pekla
Moze jeszcze wytestuje z folia 3m. Ale wszystko przemawia za lakierowaniem

Sorki z akiepskiej jakosci zdjecia ale bylo juz sporo po 1 w nocy i nie chcialo mi sie aparatu wyciagac.
Moze jakas madra glowa co zajmowala sie wczesniej folia carbonowa powie jak to zrobic dobrze?
To co wydawalo sie najlatwiejsze bylo mega trudne do zrobienia
Zonka strzelilem na foli nie kupilem 3m tylko jakis zamiennik

Efekt koncowy jak by bylo wszystko OK nie ma porownania do tego lakier mysle ze przeskakuje to tez hydrografike
Tu kilka zdjec

Czas pracy to okolo godziny. najtrudniej jest wykonac rogi w pewnym momencie zabraklo mi cierpliwosci przycisnelem za mocno i folia pekla

Moze jeszcze wytestuje z folia 3m. Ale wszystko przemawia za lakierowaniem
Sorki z akiepskiej jakosci zdjecia ale bylo juz sporo po 1 w nocy i nie chcialo mi sie aparatu wyciagac.
Moze jakas madra glowa co zajmowala sie wczesniej folia carbonowa powie jak to zrobic dobrze?
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Żeby to zrobić dobrze musisz mieć dobrą folię, bo tani szmelc się rozrywa i nie jest taki elastyczny
hmm, faktycznie śmieciowa ta folia. W 3m mam oklejony kokpit i nie wyobrazam sobie zeby dalo sie ja rozerwac podczas oklejania.
Co do efektu to na zdjeciach nie wyglada tragicznie
moze jesli koniecznie chcesz carbon to pomaluj cala felge na czarno, a pozniej folie naklej tylko na ramiona
Co do efektu to na zdjeciach nie wyglada tragicznie
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
jeżeli chodzi o malowanie rantów na czerwono czy na jakikolwiek inny kolor to wystarczy założyć koło na przednią oś, podnieść przód samochodu, odpalamy silniczek, pierwszy może drugi bieg wrzucony, kółka się nam ładnie obracają, do tego pędzelek odrobina lakieru akrylowego i minimalna ilość zdolności.... 
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Kiedyś malowałem paski o szerokości ok 1cm, na felgach mattig 13". Okleiłem felgę wąską taśma malarską, ale taka do lakiernictwa samochodowego. Kolega skąś miała mniej niż 1cm szerokości. Każdą felgę zdjąłem i malowałem na płaskim podłożu. Wyszło ekstra, kontrast fajny bo felga w czarnym macie.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
jak już masz kupować podkład to taki do alu, będzie się lepiej trzymał felgi, np.
http://www.pielegnowacauto.pl/podklad-d ... 400ml.html
http://www.pielegnowacauto.pl/podklad-d ... 400ml.html
Paweł
Moze Ktos polecic warszatat ktory zajmuje sie regeneracja felg aluminiowych. Piaskowanie i malowanie w rozsadnej cenie. Gliwice, Zabrze i okolice.
-
sztosik
sztosik napisał(a):Gliwice, Zabrze i okolice.
Te miejscowości to razcej nie,ale przed chwilą dzowniłem u siebie i jutro jade piaskować + malowac proszkowo. 30PLN piaskowanie i 30PLN malowanie od sztuki. Wychodzi taniej niz bym sam to zrobił
Już po piaskowaniu i malowaniu.
Foty wrzucę jak wyszło jak tylko będę miał chwilę.
No przecież
Jednak nie wiem skąd jestes i czy będzie się opłacało jechać.
http://www.pkt.pl/mietek-malowanie-pros ... 17192/5-1/
Z tym ,że zbytnio nie ma chyba wyboru z kolorami. Ja chciałem srebrny to spoko,ale jak mi pokazywał próbnik z kolorami to tam raczej szału nie było. Oni sie tam raczej zajmują innymi elementami niz felgi.
To mnie przebiłeś
Foty wrzucę jak wyszło jak tylko będę miał chwilę.
ciapek napisał(a):Może zdradzisz nam u kogo to robisz?
No przecież
http://www.pkt.pl/mietek-malowanie-pros ... 17192/5-1/
Z tym ,że zbytnio nie ma chyba wyboru z kolorami. Ja chciałem srebrny to spoko,ale jak mi pokazywał próbnik z kolorami to tam raczej szału nie było. Oni sie tam raczej zajmują innymi elementami niz felgi.
arafal21 napisał(a):No ja lepiej wyszedlem na piaskowaniu bo zaplacilem 49 zl za wyspiaskowanie 4 szt
To mnie przebiłeś