Telefony komórkowe

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez loockas » 5 sty 2012, 02:10

Lg wydalo komunikat, ze icsa dla 2x wyda... sgs wydaje mi sie, ze tez powinien dostac... nawet ace nowy ma dostac, ktory jes low-endem.

Masz racje... znowu :) postaram sie wyrwac lg ale uzywke. Jak mam dac 1200zl za gwarancje ktora i tak strace przez moje mody, to wole wyrwac o te 200-300zl tansza uzywke.

Htc sensation raczje poza zasiegiem ale kto wie... czasem cos sie wyrwie. Szukam zatem dalej :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez sq2jul » 5 sty 2012, 02:11

loockas napisał(a):Htc sensation raczje poza zasiegiem ale kto wie...

Za 1200-1300 dostaniesz uzywke ;)
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 09:12

cbrPL napisał(a):
JohnnyB napisał(a):mój HTC Desire Z jest w stanie pracować na baterii do odłączenia do wyłączenia przez 5 dni

Jak ty to zrobiłeś? Mój Desire Z, najwięcej wytrzymał 2,5 dnia, ale z tego 24h byłem w pracy i leżał sobie w samochodzie, a tak to praktycznie codziennie go ładuje :P

wczoraj wieczorem po 16 dniach podłączyłem telefon do ładowarki. Od świąt miałem mały ruch na prywatnym. Przy normalnym użytkowaniu telefon ładuję przeważnie z niedzieli na poniedziałek...
nokia 7020 :P
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 09:36

Barthez napisał(a):nokia 7020

A masz tam chociaż Skype, aplikację Motostat, gitarę oraz pianino, poziomicę, nawigację, czytniki książek? :P
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Siw-y » 5 sty 2012, 10:01

Barthez napisał(a):nokia 7020 :P

Ładny :P

Obrazek
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 10:31

nemi napisał(a):A masz tam chociaż Skype, aplikację Motostat,

to mam w asusie ;)
nemi napisał(a):gitarę

gryf masz na stałę, dołączany czy teleskopowy?
postawię Ci piwo jak na żywo zagrasz mi jakąś solówkę metallici ;)
nemi napisał(a):poziomicę

ale wiesz, że tą poziomicą możesz co najwyżej sprawdzić poranny wzwód :P
ja w pracy mam 4 rodzaje poziomic i niwelator ;)
nemi napisał(a):nawigację

navroada ;)
nemi napisał(a):czytniki książek? :P

od 7 roku życia czytam samodzielnie :P
a masz w telefonie jakuzzi? :P

idąc Twoim tropem rozumiem że pozbyłeś się kompa, telewizora i sprzętu hifi, a mondeo zamieniasz na transformersa aby mieć all in one ;)

Siw-y napisał(a):Ładny :P

taki PRowy <lol>

alternatywnie jak ktoś by chciał to jest jeszcze:
Obrazek
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 11:00

Barthez napisał(a):od 7 roku życia czytam samodzielnie

Czytnik nie oznacza, że sam czyta :P.

Barthez napisał(a):idąc Twoim tropem rozumiem że pozbyłeś się kompa, telewizora i sprzętu hifi, a mondeo zamieniasz na transformersa aby mieć all in one

Przeciwnie, jestem coraz bardziej otoczony przez technologię, bo... po prostu pomaga w życiu, nawet jak da się bez tego obejść. Po co odpalać kompa, żeby sprawdzić o której mam autobus czy ile lat ma Krzysztof Krawczyk?

Barthez napisał(a):postawię Ci piwo jak na żywo zagrasz mi jakąś solówkę metallici

<dupa> nie umiem praktycznie nic zagrać na żadnym instrumencie :P

Barthez napisał(a):to mam w asusie

Zawsze masz przy sobie? Ja swojego lapka akurat jeszcze nigdy nie odpiąłem – odkąd go kupiłem stoi w jednym miejscu... Nawigacji też zawsze w teczce nie mam :]. A awaryjnie się przydaje w telefonie, tym bardziej, że mapa jest bardzo aktualna i można podyktować miejsce docelowe podczas jazdy :D.

Barthez napisał(a): a mondeo zamieniasz na transformersa aby mieć all in one ;)

Hmmm, Mondeo? Chodzi o ten kawałek żelastwa na kołach, na który od czasu do czasu zerkam, czy jeszcze nie ukradli? <lol>
Forumowicz

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 11:26

hehe – tak navi i lapka zawsze mam przy sobie ;)
telefon tak jak i inne urządzenia dobiera się w miarę potrzeb ;) a możesz wierzyć albo nie, lecz zabawka typu smartfon w mojej pracy jest bezużyteczna (autocad nie zabangla a nawet jeśli to funkcjonalność żadna) oraz mocno prawdopodobna jest funkcja U-Pad jeśli z wysokości kilku/kilkunastu metrów to takie 1kzl lub więcej mocno boli :P
ja potrzebuje w telefonie wybrać nr i zadzwonić – bez strachu że zdechnie bateria po 40minutowej konferencji ;) , zajmuje mało miejsca w kieszeni, jest lekki, ma duże przyciski (obsługa w rękawiczkach)

i ma aparat :P 2Mpx <faja> <lol>
ps
smartfona żony czasami używam aby zagierzyć sobie w zumę jak się nudzę np. na zakupach ;)
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 11:51

Barthez napisał(a):hehe – tak navi i lapka zawsze mam przy sobie ;)

Współczuję :P. W wakacje, na spacerze, podczas wypadu "na miasto"? Masakra.
Forumowicz

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 12:46

nemi napisał(a):W wakacje, na spacerze, podczas wypadu "na miasto"?

to ja współczuję :P mi w takich przypadkach internet nie jest potrzebny :P
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 13:09

Barthez napisał(a):to ja współczuję :P mi w takich przypadkach internet nie jest potrzebny :P

Faktycznie jest czego współczuć :P. W ubiegły piątek z żoną byliśmy w saunie, po czym naszła nas ochota na pizzę z Pizzy Hut (mają teraz taką z zapiekanym serem na brzegach, zapomniałem jak się to zwie :P). W minutę sprawdziłem gdzie jest najbliższa/z najlepszym dojazdem i po krzyku. Nie musiałem się błąkać po Warszawie albo iść do tej, o której wiem gdzie jest, choć to nie po drodze :D.
Jakiś czas temu sprawdzałem na wyjeździe w jakich godzinach jest czynne zoo i ile kosztują bilety...
Mam też aplikację, która sprawdza mi dojazd komunikacją miejską z miejsca, w którym się znajduję (sam sprawdza, nie muszę znać ulicy), uwzględnia ile czasu będę szedł do przystanku, o której są autobusy/tramwaje, estymuje czas przybycia na miejsce.

Odkąd mam telefony z półki "mądrzejszych" jestem z tego naprawdę zadowolony. Po prostu pomaga, chociaż absolutnie nie twierdzę, że bez tego nie da się żyć. Ale nagle okazuje się, że sytuacji, kiedy telefon pomaga jest po prostu multum w życiu codziennym.

PS. A dni płodne jak sprawdzasz hahaha?
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 13:21

sq2jul napisał(a):nemi Ty no life'ie! <lol>

Książek analogowych też nie czytam. Może faktycznie jest źle :(.
Forumowicz

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 13:28

nemi napisał(a):PS. A dni płodne jak sprawdzasz hahaha?

ja mam zawsze płodne <faja> a Ty nie <co?> <co?>

podsumowując...
telefon typu full wypas – sprawdza się u mieszkańców dużych miast ;) bo i bez sprawdzania ulic wiem co i gdzie jest w Arłamowie (tam gdzie pracuję), jak dojechać z Przemyśla i ile mam kroków do auta na parkingu ;)
Pewnie mieszkając w Wawie (czy innej dużej wsi :P ) i pracując za biurkiem w biurze też bym takiego używał ;) , a Ty na budowie gdzieś w wilkowyjach, gdzie niedźwiedzie się kijami odgarnia też byś zrezygnował internetu na rzecz zaczepno-obronnej cegły z paralizatorem ;)
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 13:32

Barthez napisał(a):ja mam zawsze płodne <faja> a Ty nie <co?> <co?>

yyyy, mną się mniej przejmuję :P.
Forumowicz

Postprzez Barthez » 5 sty 2012, 13:46

przecież pisałem że żona ma smartfona, więc problemu nie ma :P
Forumowicz

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 13:50

Barthez napisał(a):przecież pisałem że żona ma smartfona, więc problemu nie ma :P

Ja ostatnio zainstalowałem odpowiednią aplikację u siebie. Przy planowaniu urlopu odpalam i... sami rozumiecie na co zwracam uwagę :P.
Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 5 sty 2012, 13:56

nemi napisał(a):
Barthez napisał(a):przecież pisałem że żona ma smartfona, więc problemu nie ma :P

Ja ostatnio zainstalowałem odpowiednią aplikację u siebie. Przy planowaniu urlopu odpalam i... sami rozumiecie na co zwracam uwagę :P.

To będzie druga aplikacja którą uruchomię na swoim HTC, na pozostałe dni mam "Angry Bird(s)" hahaha

"Okrągły" pościk mi się trafił :)
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez nemi » 5 sty 2012, 14:17

JohnnyB napisał(a):To będzie druga aplikacja którą uruchomię na swoim HTC, na pozostałe dni mam "Angry Bird(s)" hahaha

To jeszcze jest taka aplikacja
https://market.android.com/details?id=c ... GVuZGFyIl0.

Polecam :P.
Forumowicz

Postprzez Vicarious » 5 sty 2012, 14:34

cbr napisał(a):
JohnnyB napisał(a):mój HTC Desire Z jest w stanie pracować na baterii do odłączenia do wyłączenia przez 5 dni

Jak ty to zrobiłeś? Mój Desire Z, najwięcej wytrzymał 2,5 dnia, ale z tego 24h byłem w pracy i leżał sobie w samochodzie, a tak to praktycznie codziennie go ładuje :P

można wymienić baterię na pojemniejszą – jaką masz obecnie ?

tutaj 1600 – http://www.ebay.co.uk/itm/ANKER-Battery ... 4cfc9115fa

polecam tą firmę, sam zakupiłem taką – http://www.ebay.co.uk/itm/220809471557

i mój HTC Sensation od razu dłużej śmiga.

o dziwo te baterie są pojemniejsze i tańsze od orginalnych HTC, ale poczytałem po forach i wszyscy je polecają, sam jak dotąd jestem zadowolony.

pozdr,
Początkujący

Od: 27 paź 2011, 14:12
Auto: Yamaha FZ6