Czy jest możliwość odczytu błedów samodzielnie??
1, 2
Witam.
Od 3h szukam na forum i nie mogę znaleźć. Piszecie że odczytujecie sobie błędy sami, ale nigdzie nie ma napisane w jaki sposób za pomocą jakiegoś urządzenie, czy można np tak jak w Oplu zewrzeć 2 piny i za pomocą mrugającej ikonki "check engine" stwierdzić czy są błędy czy nie ma. Jeśli jest taka możliwość to poproszę o jakiegoś linka do takiego tematu oraz spis błędów do mazdy 323f bj z silnikiem 1,6.
Od 3h szukam na forum i nie mogę znaleźć. Piszecie że odczytujecie sobie błędy sami, ale nigdzie nie ma napisane w jaki sposób za pomocą jakiegoś urządzenie, czy można np tak jak w Oplu zewrzeć 2 piny i za pomocą mrugającej ikonki "check engine" stwierdzić czy są błędy czy nie ma. Jeśli jest taka możliwość to poproszę o jakiegoś linka do takiego tematu oraz spis błędów do mazdy 323f bj z silnikiem 1,6.
- Od: 18 lip 2011, 22:14
- Auto: Mazda 323f Bj rocznik:2001
- Od: 23 maja 2011, 18:59
- Auto: M6 GG '06 LF 2.0 AT
była 323f 1,5 LPG '99
Spoko dzięki. To kolejne pytanie bo lista błędów jest troszkę uboga bo to starych silników się tyczy jest gdzieś aktualna? I 2 pytanie co to jest ta kontrolka "MIL", czy podobnie jak w Oplu nie trzeba montować żadnej lampki na mostku a wystarczy obserwować kontrolkę na desce rozdzielczej "chec engine" 
2001 rok produkcji. A mógłbyś dać mi namiar na taki interfejs?
elm 327, wklikaj w szukajce w popularnym portalu aukcyjnym tą nazwę, jest tego mnóstwo
- Od: 8 kwi 2011, 08:34
- Auto: Mazda 323f Bj '98 1,8
Witam, kolego ja na e-bayu w anglii kupilem tak owy interfejs, dostalem duzo roznych programow do roznych pojazdow oraz bazy danych bledow, jak bedziesz kupowal zwroc uwage na rocznik jaki ten interfejs obejmuje bo to ma znaczenie, ja za 23£ kupilem kabel + oprogramowanie do niego i bardzo dobrze smiga i dziala, samamu zdiagnozowalem jaki blad, usunalem a pozniej naprawilem usterke. Mam nadzieje ze wracajac do polski zaden mi sie juz nie wyswietli 
Combat
- Od: 21 mar 2010, 11:43
- Auto: Mazda 323f
Rok: 2002
1.4 Bendzyna 16V
Hatchback
Wracajać do tematu: czyli rozumiem , że mam obdi które jest widoczne jak otworzę maskę (napisane diagnostic).
Czy kupując tą przejściówkę:
http://allegro.pl/adapter-obd2-mazda-ni ... 24622.html
plus interfejs elm będe mógł odczytać błędy i coś tam jeszcze?
Czy kupując tą przejściówkę:

plus interfejs elm będe mógł odczytać błędy i coś tam jeszcze?
Teoretycznie może to działać, ale trzeba byłoby sprawdzić
- Od: 8 kwi 2011, 08:34
- Auto: Mazda 323f Bj '98 1,8
Myślałem, że już ktoś to zrobił:–)
Chciałem odczytać błedy za pomocą mostkowania ale nie mam diody (wcześniej myślałem, że np tak jak nissan mazda wymruga to za pomocą jakiejś diody na desce rozdzielczej np od ręcznego etc).
Chciałem odczytać błedy za pomocą mostkowania ale nie mam diody (wcześniej myślałem, że np tak jak nissan mazda wymruga to za pomocą jakiejś diody na desce rozdzielczej np od ręcznego etc).
devil-80 – diesel tak ma:) że jak zewrzesz dwa piny błędy mruga kontrolka świec żarowych 
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
devil-80 napisał(a):Niestety mazda mojej żony to nie jest diesel
No to musi mrugać ta od ABS
Chciałem sobie wymigać błędy i... LIPA
Podpiąłem diodę 12V i mostek GND-TEN jak trzeba i dioda nie świeci ! Dlaczego
Przy uruchomionym silniku natomiast świeci cały czas, ale bardzo, bardzo bledziutko, nie gaśnie...
Jaka może być przyczyna
Dioda z kabelkami przylutowanymi świeci podpięta do prądu stałego – sprawdzałem, mostek GND-TEN tez działa, bo odpalam auto i jest tryb serwisowy... o co kaman
uprzedzę – dioda nie świeci wszystko jedno w która stronę ją podepnę (zwykle nie wiadomo gdzie na diodzie – a gdzie +)
Podpiąłem diodę 12V i mostek GND-TEN jak trzeba i dioda nie świeci ! Dlaczego
Przy uruchomionym silniku natomiast świeci cały czas, ale bardzo, bardzo bledziutko, nie gaśnie...
Jaka może być przyczyna
Dioda z kabelkami przylutowanymi świeci podpięta do prądu stałego – sprawdzałem, mostek GND-TEN tez działa, bo odpalam auto i jest tryb serwisowy... o co kaman
uprzedzę – dioda nie świeci wszystko jedno w która stronę ją podepnę (zwykle nie wiadomo gdzie na diodzie – a gdzie +)
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
Czyli u mnie będzie obdII, a może ktoś powiedzieć jak się do tego podłączyć gdzie tam pod kierownicą jest to dojście?
- Od: 8 lut 2011, 22:48
1, 2